Backbase sluit overeenkomst met Danske Bank om digitale klantervaring te verbeteren

Backbase, heeft een overeenkomst gesloten met Danske Bank.De overeenkomst biedt Danske Bank toegang tot Backbase’s Engagement Banking Platform, dat de komende jaren geleidelijk zal worden geïmplementeerd in alle digitale kanalen. Dit stelt Danske Bank in staat klanten een steeds betere digitale klantervaring te bieden. De verbeterde flexibiliteit maakt het mogelijk om de bedrijfsactiviteiten af te stemmen op de klantreizen.
 
image
 
Frans Woelders, Chief Operating Officer bij Danske Bank, benadrukt: “Deze samenwerking is een bewijs van onze klantgerichtheid en ons streven om de beste digitale bankervaring voor de toekomst te bieden. Een nieuw platform dat werkt via de webbrowser, mobiele apps en onze adviseurstools is een van de ambities in de Forward ’28-strategie van Danske Bank. De overeenkomst met Backbase is de volgende stap om die ambitie te verwezenlijken.
 
Het Engagement Banking Platform speelt een cruciale rol bij het realiseren van:
  • Vernieuwing en vereenvoudiging van het bestaande IT-landschap door het verminderen van het aantal losse channelapplicaties.
  • Mobile-first engagement model: een klantgerichte aanpak, waarbij klanten moeiteloos worden begeleid tussen geautomatiseerd en gespecialiseerd advies.
  • Uniform platform: consolidatie van data, business logica en workflows in één klantgericht platform voor een efficiënte journey orchestration, waarvan zowel klanten als bankmedewerkers profiteren.
  • Flexibiliteit en vrijheid: meer flexibiliteit voor het snel implementeren van zakelijke mogelijkheden en het aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.
Christian Bornfeld, Head of Personal Customers en Financial Crime Risk & Prevention, zegt: “Dit platform stelt ons in staat de interactie met klanten via onze digitale oplossingen naar een hoger niveau te tillen en sneller dan ooit nieuwe mogelijkheden toe te voegen. Zo wordt het mogelijk om meer gemak en personalisatie te bieden aan onze klanten met geweldige inzichten, meer proactiviteit en eenvoudige toegang tot hulp en advies.
 
Jouk Pleiter, Founder en CEO van Backbase: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Danske Bank aan te kunnen kondigen, een transformatieve samenwerking die de toekomst van bankieren zal herdefiniëren. Samen zullen we een bankbreed, digitaal transformatieprogramma implementeren en de klantervaring van Danske Bank naar nieuwe hoogten tillen.
 
Lees ook
Beheers AI voordat AI je bedrijf beheerst

Beheers AI voordat AI je bedrijf beheerst

De Cloud computing-markt zal naar verwachting groeien van $0,58 biljoen in 2023 tot $1,24 biljoen in 2028. Deze stijging is te danken aan opkomende technologieën zoals big data, AI en machine learning (ML). Grote ondernemingen investeren in toenemende mate in de ontwikkeling van deze gebieden.

Vitens legt met SAP basis voor duurzaam en klantgericht waterecosysteem

Vitens legt met SAP basis voor duurzaam en klantgericht waterecosysteem

Vitens heeft zijn IT-infrastructuur voor alle kernprocessen en serviceverlening geharmoniseerd en gestandaardiseerd op SAP. Het drinkwaterbedrijf legt met SAP S/4HANA Utilities en SAP Service Cloud een basis voor verdere verduurzaming, terwijl het klanten nog beter van dienst kan zijn.

EIB in rapport: ‘EU dicht de digitaliseringskloof met de Verenigde Staten’

EIB in rapport: ‘EU dicht de digitaliseringskloof met de Verenigde Staten’

De Europese Unie is hard bezig de digitaliseringskloof met de Verenigde Staten te dichten. Dat n=meldt de Europese Investering Bank (EIB) in het rapport ‘Digitalisation in Europe 2022-2023: Evidence from the EIB Investment Survey’.