Backbase sluit overeenkomst met Danske Bank om digitale klantervaring te verbeteren

Backbase, heeft een overeenkomst gesloten met Danske Bank.De overeenkomst biedt Danske Bank toegang tot Backbase’s Engagement Banking Platform, dat de komende jaren geleidelijk zal worden geïmplementeerd in alle digitale kanalen. Dit stelt Danske Bank in staat klanten een steeds betere digitale klantervaring te bieden. De verbeterde flexibiliteit maakt het mogelijk om de bedrijfsactiviteiten af te stemmen op de klantreizen.
 
image
 
Frans Woelders, Chief Operating Officer bij Danske Bank, benadrukt: “Deze samenwerking is een bewijs van onze klantgerichtheid en ons streven om de beste digitale bankervaring voor de toekomst te bieden. Een nieuw platform dat werkt via de webbrowser, mobiele apps en onze adviseurstools is een van de ambities in de Forward ’28-strategie van Danske Bank. De overeenkomst met Backbase is de volgende stap om die ambitie te verwezenlijken.
 
Het Engagement Banking Platform speelt een cruciale rol bij het realiseren van:
  • Vernieuwing en vereenvoudiging van het bestaande IT-landschap door het verminderen van het aantal losse channelapplicaties.
  • Mobile-first engagement model: een klantgerichte aanpak, waarbij klanten moeiteloos worden begeleid tussen geautomatiseerd en gespecialiseerd advies.
  • Uniform platform: consolidatie van data, business logica en workflows in één klantgericht platform voor een efficiënte journey orchestration, waarvan zowel klanten als bankmedewerkers profiteren.
  • Flexibiliteit en vrijheid: meer flexibiliteit voor het snel implementeren van zakelijke mogelijkheden en het aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.
Christian Bornfeld, Head of Personal Customers en Financial Crime Risk & Prevention, zegt: “Dit platform stelt ons in staat de interactie met klanten via onze digitale oplossingen naar een hoger niveau te tillen en sneller dan ooit nieuwe mogelijkheden toe te voegen. Zo wordt het mogelijk om meer gemak en personalisatie te bieden aan onze klanten met geweldige inzichten, meer proactiviteit en eenvoudige toegang tot hulp en advies.
 
Jouk Pleiter, Founder en CEO van Backbase: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Danske Bank aan te kunnen kondigen, een transformatieve samenwerking die de toekomst van bankieren zal herdefiniëren. Samen zullen we een bankbreed, digitaal transformatieprogramma implementeren en de klantervaring van Danske Bank naar nieuwe hoogten tillen.
 
Lees ook
EDF, Dassault Systèmes en Capgemini maken digitale transformatie nucleaire divisie EDF mogelijk

EDF, Dassault Systèmes en Capgemini maken digitale transformatie nucleaire divisie EDF mogelijk

Dassault Systèmes, de Franse elektriciteitsleverancier EDF en Capgemini zijn een samenwerking aangegaan voor de digitale transformatie van de nucleaire activiteiten van EDF. De samenwerking is bedoeld om EDF te helpen met het digitaliseren van zijn engineeringprojecten, zodat de elektriciteitscentrales van het energieconcern beter presteren en een1

Culturele weerstand tegen verandering speelt Nederlandse organisaties parten in digitale transformatie

Culturele weerstand tegen verandering speelt Nederlandse organisaties parten in digitale transformatie

Cornerstone OnDemand, wereldwijd leverancier van cloud-based learning en human capital management software, presenteert in samenwerking met IDC het nieuwe onderzoek Future Culture: Building a Culture of Innovation in the Age of Digital Transformation. Het onderzoek verkent het verband tussen de snelheid waarmee Europese organisaties innoveren en t1

Accenture: 'Nieuw leiderschap nodig voor nieuwe technologieën als AI'

Accenture: 'Nieuw leiderschap nodig voor nieuwe technologieën als AI'

Snelle ontwikkelingen in Artificial Intelligence (AI) en andere technologieën versnellen de opkomst van slimme ondernemingen en stellen bedrijven in staat zichzelf te integreren in het dagelijks leven van mensen. Dit blijkt uit Accenture Technology Vision 2018, het jaarlijkse technologierapport van Accenture. Het rapport voorspelt welke bela1