Rockwell Automation voltooit overname van CUBIC

Rockwell_Automation_300250

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van CUBIC, een bedrijf dat gespecialiseerd is in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen.
 
CUBIC, opgericht in 1973, bedient snelgroeiende sectoren, onder meer op het gebied van hernieuwbare energie, datacenters en infrastructuur, en heeft zijn hoofdkantoor in Bronderslev, Denemarken. CUBIC zal voortaan rapporteren aan Rockwell's Power Control Business en vallen binnen het bedrijfssegment Intelligent Devices.
 
"CUBIC's innovatieve motorbesturingsoplossingen versterken ons portfolio van toonaangevende intelligente motorbesturingstechnologieën", zegt Bob Buttermore, vice-president en algemeen directeur van Rockwell's Power Control Business. "We zijn verheugd een getalenteerd team te verwelkomen met gespecialiseerde expertise in structureel ontwerp, energiesystemen en wereldwijde normen."
 
“De efficiënte en flexibele modulaire systemen van CUBIC in combinatie met de intelligente oplossingen en expertise van Rockwell zullen klanten ten goede komen door een snellere time-to-market te bieden, bredere toepassingen voor intelligente motorbesturing mogelijk te maken en slimme gegevens te genereren om de duurzaamheid en productiviteit te verhogen.”
 
Dankzij het gevestigde partnermodel van CUBIC kan Rockwell zijn partnernetwerk uitbreiden in Azië, Europa en Latijns-Amerika. Bovendien zal CUBIC de markttoegang van Rockwell op het gebied van hernieuwbare energie en datacenteroplossingen verbreden.
 
"Het wereldwijde marktleiderschap van Rockwell op het gebied van industriële automatisering maakt dit tot een perfecte match voor CUBIC", zegt Jacob Moller Knudsen, CEO van CUBIC. "Ons gecombineerde portfolio zal aantrekkelijk zijn voor nieuwe klanten en partners."
Meer over
Lees ook
Descartes neemt ASD over

Descartes neemt ASD over

Descartes Systems Group, wereldwijd marktleider in het samenbrengen van logistiek-intensieve bedrijven in de handel, neemt Aeropspace Software Developments (ASD) over. ASD is leverancier van oplossingen op het gebied van douane en naleving van regelgeving.

Crayon fuseert met Sequint

Crayon fuseert met Sequint

Crayon, het wereldwijde full-service adviesbureau voor digitale transformatie, fuseert met Sequint, expert op het gebied van software licenties. Sequint was sinds de overname in 2019 al onderdeel van de Crayon Group. De fusie betekent dat alle activiteiten van Sequint voortaan onder de Crayon-naam worden geleverd. Hiermee zorgt Crayon voor een uni1

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.