Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

CyGlass biedt WatchGuard-600400.jpg

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.

Het volledig cloudgebaseerde platform van CyGlass maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI)- en machine learning (ML)-mogelijkheden. Middelgrote en kleine organisaties beschikken hiermee over een betaalbare en geavanceerde cyberverdediging, zonder te investeren in hardware.

De CyGlass-technologie wordt toegevoegd aan de WatchGuard Unified Security Platform-architectuur. AI-gebaseerde detectie van netwerkafwijkingen zal hierdoor onderdeel worden van een toekomstige Network Detection and Response (NDR)-service, en de Open eXtended detectie- en responsmogelijkheden (XDR) binnen WatchGuard ThreatSync versnellen.

Concurrentievoordeel voor partners

“Het succes van CyGlass in het afgelopen jaar toont aan dat middelgrote bedrijven en MSP’s op zoek zijn naar innovatieve oplossingen voor detectie en respons die niet afhankelijk zijn van dure hardware. De WatchGuard-oplossingen die zijn gebouwd op CyGlass-technologie zullen een concurrentievoordeel creëren voor onze partners dat zal leiden tot meer omzet en margemogelijkheden”, zegt Andrew Young, chief product officer bij WatchGuard.

“Als de technologie is geïntegreerd in de architectuur van WatchGuard's Unified Security Platform, zullen zowel partners als klanten profiteren van de nieuwste beveiligingsontwikkelingen om netwerkaanvallen af te weren”, vervolgt Young. “Dit omvat verbeterde inzichten en acties op het gebied van XDR met gegevens van externe apparaten, waaronder switches, en vereenvoudigde naleving van regelgeving en cyberverzekeringen dankzij krachtige ingebouwde rapportages.”

NDR toegankelijk gemaakt

CyGlass weerspiegelt een belangrijk principe van WatchGuard's missie, namelijk geavanceerde beveiliging toegankelijker maken voor alle klanten. Andere NDR-producten zijn vaak afhankelijk van dure hardware en ervaren beveiligingsanalisten om de oplossingen te beheren, wat betekent dat alleen grotere bedrijven ze redelijkerwijs kunnen inzetten. Met een volledig cloudgebaseerde oplossing biedt CyGlass middelgrote ondernemingen en MSP’s NDR-mogelijkheden tegen zeer redelijke kosten.

“We hebben CyGlass opgericht met het doel organisaties te helpen hun hybride netwerken beter te verdedigen met nieuwe intelligentieniveaus die beschermen tegen de meest geavanceerde aanvallen”, zegt Ed Jackowiak, oprichter en CEO van CyGlass. “Door ons aan te sluiten bij WatchGuard en onze mogelijkheden te integreren in de indrukwekkende architectuur van het Unified Security Platform, tillen we onze missie naar een hoger niveau en maken we deze beschikbaar voor een gevestigd wereldwijd netwerk van partners en klanten.”

Lees ook
Descartes neemt ASD over

Descartes neemt ASD over

Descartes Systems Group, wereldwijd marktleider in het samenbrengen van logistiek-intensieve bedrijven in de handel, neemt Aeropspace Software Developments (ASD) over. ASD is leverancier van oplossingen op het gebied van douane en naleving van regelgeving.

Crayon fuseert met Sequint

Crayon fuseert met Sequint

Crayon, het wereldwijde full-service adviesbureau voor digitale transformatie, fuseert met Sequint, expert op het gebied van software licenties. Sequint was sinds de overname in 2019 al onderdeel van de Crayon Group. De fusie betekent dat alle activiteiten van Sequint voortaan onder de Crayon-naam worden geleverd. Hiermee zorgt Crayon voor een uni1

IT-dienstverlener Odin Groep neemt hosting activiteiten voor accountants van softwarebedrijf Exact over

IT-dienstverlener Odin Groep neemt hosting activiteiten voor accountants van softwarebedrijf Exact over

IT-dienstverlener Odin Groep neemt de klantspecifieke hosting activiteiten voor accountants over van softwarebedrijf Exact. Met deze overname vergroot Odin Groep haar leidende positie als managed services provider (MSP) in Nederland. De 17 medewerkers en het bijbehorende klantenbestand worden door Odin Groep overgenomen.