Rockwell Automation voltooit overname van CUBIC

Rockwell_Automation_300250

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van CUBIC, een bedrijf dat gespecialiseerd is in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen.
 
CUBIC, opgericht in 1973, bedient snelgroeiende sectoren, onder meer op het gebied van hernieuwbare energie, datacenters en infrastructuur, en heeft zijn hoofdkantoor in Bronderslev, Denemarken. CUBIC zal voortaan rapporteren aan Rockwell's Power Control Business en vallen binnen het bedrijfssegment Intelligent Devices.
 
"CUBIC's innovatieve motorbesturingsoplossingen versterken ons portfolio van toonaangevende intelligente motorbesturingstechnologieën", zegt Bob Buttermore, vice-president en algemeen directeur van Rockwell's Power Control Business. "We zijn verheugd een getalenteerd team te verwelkomen met gespecialiseerde expertise in structureel ontwerp, energiesystemen en wereldwijde normen."
 
“De efficiënte en flexibele modulaire systemen van CUBIC in combinatie met de intelligente oplossingen en expertise van Rockwell zullen klanten ten goede komen door een snellere time-to-market te bieden, bredere toepassingen voor intelligente motorbesturing mogelijk te maken en slimme gegevens te genereren om de duurzaamheid en productiviteit te verhogen.”
 
Dankzij het gevestigde partnermodel van CUBIC kan Rockwell zijn partnernetwerk uitbreiden in Azië, Europa en Latijns-Amerika. Bovendien zal CUBIC de markttoegang van Rockwell op het gebied van hernieuwbare energie en datacenteroplossingen verbreden.
 
"Het wereldwijde marktleiderschap van Rockwell op het gebied van industriële automatisering maakt dit tot een perfecte match voor CUBIC", zegt Jacob Moller Knudsen, CEO van CUBIC. "Ons gecombineerde portfolio zal aantrekkelijk zijn voor nieuwe klanten en partners."
Meer over
Lees ook
Leverancier van spoorweg ERP-software RailCube vindt strategische partner in Main Capital Partners

Leverancier van spoorweg ERP-software RailCube vindt strategische partner in Main Capital Partners

RailCube, leverancier van innovatieve softwareoplossingen voor spoorwegondernemingen, kondigt een meerderheidsinvestering aan door strategische software-investeerder Main Capital Partners ("Main").

Johnson Controls breidt aanbod industriële warmtepompen uit met overname van Hybrid Energy

Johnson Controls breidt aanbod industriële warmtepompen uit met overname van Hybrid Energy

Johnson Controls, de wereldleider voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen, neemt Hybrid Energy AS over. Dat is een leverancier van beheeroplossingen voor energie met een hoge temperatuur, waarbij de focus ligt op warmtepompen voor districtsverwarming en industriële processen. De unieke technologie van Hybrid Energy zal nieuwe, kosteneffectieve o1

rb2 en SCAPE bundelen krachten als start van nieuwe bureaugroep

rb2 en SCAPE bundelen krachten als start van nieuwe bureaugroep

rb2 en SCAPE bundelden al een aantal jaren hun technische, strategische en commerciële krachten en hebben besloten deze samenwerking verder te intensiveren. Dit is voor hen de eerste stap in een grotere ambitie om een bureaugroep op te bouwen, waarin development centraal staat en de klant actief ondersteund wordt bij vraagstukken op het gebied van1