Rockwell Automation voltooit overname van CUBIC

Rockwell_Automation_300250

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van CUBIC, een bedrijf dat gespecialiseerd is in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen.
 
CUBIC, opgericht in 1973, bedient snelgroeiende sectoren, onder meer op het gebied van hernieuwbare energie, datacenters en infrastructuur, en heeft zijn hoofdkantoor in Bronderslev, Denemarken. CUBIC zal voortaan rapporteren aan Rockwell's Power Control Business en vallen binnen het bedrijfssegment Intelligent Devices.
 
"CUBIC's innovatieve motorbesturingsoplossingen versterken ons portfolio van toonaangevende intelligente motorbesturingstechnologieën", zegt Bob Buttermore, vice-president en algemeen directeur van Rockwell's Power Control Business. "We zijn verheugd een getalenteerd team te verwelkomen met gespecialiseerde expertise in structureel ontwerp, energiesystemen en wereldwijde normen."
 
“De efficiënte en flexibele modulaire systemen van CUBIC in combinatie met de intelligente oplossingen en expertise van Rockwell zullen klanten ten goede komen door een snellere time-to-market te bieden, bredere toepassingen voor intelligente motorbesturing mogelijk te maken en slimme gegevens te genereren om de duurzaamheid en productiviteit te verhogen.”
 
Dankzij het gevestigde partnermodel van CUBIC kan Rockwell zijn partnernetwerk uitbreiden in Azië, Europa en Latijns-Amerika. Bovendien zal CUBIC de markttoegang van Rockwell op het gebied van hernieuwbare energie en datacenteroplossingen verbreden.
 
"Het wereldwijde marktleiderschap van Rockwell op het gebied van industriële automatisering maakt dit tot een perfecte match voor CUBIC", zegt Jacob Moller Knudsen, CEO van CUBIC. "Ons gecombineerde portfolio zal aantrekkelijk zijn voor nieuwe klanten en partners."
Meer over
Lees ook
Dynatrace neemt Qumram over voor uitbreiding digital experience en R&D

Dynatrace neemt Qumram over voor uitbreiding digital experience en R&D

Dynatrace, gespecialiseerd in oplossing voor performancemanagement, neemt Qumram over. Dit bedrijf levert geavanceerde technologie voor het vastleggen en terugkijken  van alle digitale interacties via webapplicaties en mobiele apparatuur. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Uitbreiding digital experience functionaliteit Dynatrace gaat de tec1

Netwerkactiviteiten Avaya overgenomen door Extreme Networks

Netwerkactiviteiten Avaya overgenomen door Extreme Networks

Extreme Networks maakt bekend de overname van de netwerkactiviteiten van Avaya te hebben afgerond. De overname maakt deel uit van de groeistrategie van het bedrijf. Het doel is om marktleider te worden op het gebied van enterprise networking met end-to-end softwareoplossingen voor enterprise-klanten, variërend van datacenter tot en met draadloos n1