Synology kondigt BeeStation aan: laagdrempelige opslag en back-up

bee-station-synology

Synology heeft onlangs BeeStation aangekondigd, een nieuwe toevoeging aan de Synology-productlijn om persoonlijke cloudopslag voor iedereen toegankelijk te maken. Het product is vooral gericht op gebruikers die op zoek zijn naar eenvoud en gebruiksgemak. BeeStation maakt het back-uppen, beheren en delen van bestanden eenvoudig, zonder abonnementskosten en met maximale controle over privégegevens. Naar verwachting is BeeStation in maart beschikbaar in de Benelux-regio.

Lewis Sheng, Productmanager bij Synology, legt uit welke rol BeeStation speelt in het ecosysteem van Synology: “Al bijna twintig jaar lang is Synology de marktleider in NAS-oplossingen die geavanceerde functies bieden voor techliefhebbers en professionals. Met BeeStation richten we ons op een andere doelgroep. BeeStation verpakt alle essentiële bestandsbeheer- en back-upfuncties in een toegankelijke en vereenvoudigde hardware- en software-ervaring.”
 
Binnen een paar minuten aan de slag
Gebruikers starten hun persoonlijke cloud direct uit de doos op met een ingebouwde harde schijf van 4 TB* die ruimte biedt voor werkdocumenten, persoonlijke bestanden, foto’s en video’s. Door simpelweg een QR-code te scannen en de benodigde kabels aan te sluiten, kunnen gebruikers binnen een paar minuten aan de slag met hun persoonlijke cloudservice.
 
De bijbehorende web-, bureaublad- en mobiele toepassingen bieden een naadloze ervaring bij het beheren en openen van bestanden, waar gebruikers zich ook bevinden – vergelijkbaar met populaire clouddiensten.
 
Delen binnen het gezin
BeeStation speelt in op de noodzaak van opslagoplossingen voor individuen en gezinnen. Daarom stelt BeeStation gebruikers in staat om voor elk gezinslid een privéopslagruimte te maken. Deze functie waarborgt dat de individuele privacy wordt gerespecteerd en gehandhaafd. Gebruikers hebben hiervoor geen complexe netwerk- of IT-vaardigheden nodig.
 
AI- en back-upmogelijkheden
Met BeeStation zorgen automatische back-ups van foto’s en video’s op iOS- en Android-apparaten ervoor dat de belangrijkste herinneringen van gebruikers beschermd blijven. Daarnaast kan de complete fotobibliotheek eenvoudiger beheerd worden dankzij de AI-gestuurde foto-organizer, die het vinden en delen van specifieke afbeeldingen of albums simpeler dan ooit maakt met hardware-versnelde herkenning van personen en objecten.
 
Geavanceerde functies van BeeStation zijn onder meer het back-uppen van bestanden vanuit Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox en aangesloten USB-schijven, zodat gebruikers altijd over een kopie van hun belangrijke gegevens beschikken.
 
Beschikbaarheid
BeeStation zal naar verwachting in de Benelux-regio beschikbaar zijn vanaf maart 2024 via de Synology-website en via officiële partners en resellers.
 
* 4 TB (4 triljoen bytes) is ongeveer 3,6 TiB. De bruikbare capaciteit na de door het systeem gereserveerde ruimte is ongeveer 3,45 TiB. De weergave van opslageenheden kan verschillen, afhankelijk van het besturingssysteem.

 

Lees ook
Synology introduceert Deep Learning NVR DVA1622

Synology introduceert Deep Learning NVR DVA1622

Synology heeft de lancering van de Deep Learning NVR DVA1622 aangekondigd, een uitbreiding van Synology's succesvolle reeks ‘deep learning'-Network Video Recorders die ideaal is voor kleinere installaties. Eerder heeft Synology al de DVA3221 met vier sleuven gelanceerd om AI-gebaseerde bewaking toegankelijk te maken voor het midden- en kleinbedrij1

Synology 2022 AND BEYOND: Innovatie stopt nooit

Synology 2022 AND BEYOND: Innovatie stopt nooit

Synology heeft op 2 december de volgende ontwikkelingen in zijn on-premises en cloudoplossingen onthuld, met de aankondiging van DSM 7.1, Surveillance Station 9.0, SRM 1.3 en belangrijke updates voor C2 Backup, C2 Identity, C2 Password, C2 Storage en C2 Transfer.

C2 Transfer business plan - veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer business plan - veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft vandaag de beschikbaarheid van het C2 Transfer business plan aangekondigd, een zakelijke cloudoplossing die speciaal is ontworpen om ervoor te zorgen dat belangrijke en potentieel gevoelige bestanden van teams en organisaties die naar klanten worden verzonden, beveiligd zijn en veilig worden afgeleverd.