Synology 2022 AND BEYOND: Innovatie stopt nooit

Synology_300200

Synology heeft op 2 december de volgende ontwikkelingen in zijn on-premises en cloudoplossingen onthuld, met de aankondiging van DSM 7.1, Surveillance Station 9.0, SRM 1.3 en belangrijke updates voor C2 Backup, C2 Identity, C2 Password, C2 Storage en C2 Transfer. Er zijn nieuwe functies aangekondigd voor elk Synology-product, met substantiële verbeteringen aan de gebruikerservaring, betrouwbaarheid en schaalbaarheid over de hele linie.

 

DSM 7.1 - Grootschalig gegevensbeheer

DSM 7.1 zorgt voor verbeterde prestaties en gemak voor het delen van bestanden met de introductie van SMB-multichannel- en DFS-ondersteuning. Bedrijven met meerdere locaties kunnen gebruikmaken van de door C2 Storage ondersteunde Hybrid Share om bandbreedtebeperkingen te verminderen en samenwerking eenvoudiger te maken. In combinatie met het uniforme bestandsportaal van Synology Drive en de nieuw vormgegeven mobiele app hebben teams op afstand volledige controle over hun gegevens, waar ze zich ook bevinden.
 
Meer gebruikers en apparaten mogen voor systeembeheerders niet leiden tot meer overhead. Active Insight, de cloudmonitoring- en troubleshooting-service die is geïntroduceerd met DSM 7.0, krijgt nieuwe mogelijkheden. Hyper Backup-taken van elk apparaat kunnen nu rechtstreeks vanuit Active Insight worden gecontroleerd, zodat back-ups nooit worden vergeten. Meer details over systeemupdates en een analyse van inlogactiviteiten maken belangrijke informatie centraal inzichtelijk.
 
Nieuwe mogelijkheden voor bandbreedtebeheer en uitgebreide clienttriggers in Active Backup for Business, plus ondersteuning voor Virtual DSM-implementatie in MailPlus, geven IT-teams meer tools om operationele complexiteit te verminderen. DSM 7.1 introduceert ook ondersteuning voor volledige DSM-back-ups, waardoor beheerders Synology-apparaten op nog een andere manier volledig kunnen beschermen en herstellen.
 

Surveillance Station 9.0 - Sneller, eenvoudiger en veiliger

Surveillance Station 9.0 heeft een verfijnde gebruikersinterface die gebruikers alle tools biedt die ze nodig hebben, sneller dan ooit tevoren. Het nieuwe Monitor Center centraliseert alle belangrijke feeds met handige terugspeelmogelijkheden en waarschuwingen. Betere kaartintegratie betekent dat zelfs implementaties op meerdere locaties efficiënt kunnen worden gecontroleerd, waardoor beveiligingsteams nauwkeurige informatie en eenvoudig te begrijpen afbeeldingen krijgen wanneer elke seconde telt.
 
Het instellen van camera's is ook nog nooit zo eenvoudig geweest met de nieuwe onboarding-wizard. Dankzij de mogelijkheid om instellingen te importeren en kopiëren, kunnen honderden camera’s binnen enkele minuten worden ingezet.
 
Verbeteringen aan het Central Management System (CMS), waaronder flexibele opties voor apparaatupdate, gelijktijdige dubbele opname en HTTPS/SRTP-ondersteuning, maken het eenvoudiger om elke installatie veiliger en veerkrachtiger te maken.
 
Een nieuwe Synology C2 Surveillance-dienst stelt huishoudens en bedrijven in staat om gelijktijdig en veilig bewakingsbeelden op te nemen in de C2-cloud. Met minder dan vijf seconden verloren beeldmateriaal zorgt C2 Surveillance ervoor dat beeldmateriaal altijd toegankelijk is, zelfs na een rampzalige gebeurtenis of in geval van diefstal van het on-prem systeem.
 
De nieuwe DVA1622 NVR maakt Synology's suite van geavanceerde AI-aangedreven bewakingsanalyses, zoals gezichtsherkenning en het tellen van mensen, toegankelijker voor kleinere winkels. Samen met Surveillance Station 9.0 krijgen NVR's uit de DVA-serie ook mogelijkheden voor kentekenherkenning.
 

SRM 1.3 en Wi-Fi 6 router

SRM 1.3 en de Wi-Fi 6 Synology RT6600ax-router introduceren snellere netwerken en breiden de netwerkbeheermogelijkheden aanzienlijk uit. SRM 1.3 wordt geleverd met volledige VLAN-ondersteuning via een intuïtieve interface waarmee apparaten kunnen worden geïsoleerd of gescheiden, inclusief IoT-sensoren en andere potentieel onveilige gadgets.
 
Het vlaggenschip, de RT6600ax tri-band router is een van de eersten die het uitgebreide 5,9GHz-spectrum ondersteunt, waardoor er veel meer ruimte en ononderbroken ondersteuning is voor 160MHz-apparaten. De 2.5GbE-poort biedt ondersteuning voor snellere uplinks en internetconnectiviteit.
 
Een opnieuw ontworpen DS-router-app brengt bijna alle beheermogelijkheden van SRM naar de smartphone. Het creëren van nieuwe draadloze netwerken, het configureren van ouderlijk toezicht of webfiltering, het instellen van verkeerscontroleschema’s en meer zijn nu slechts een paar tikken verwijderd.
 

En meer

Synology kondigde ook onderzoek en ontwikkeling aan van opschaalbare bestandsservers om te voldoen aan nog hogere eisen, of het nu gaat om capaciteit, beschikbaarheid van diensten of beheer.
 

C2-updates

C2 Backup, Identity, Password en Transfer zijn slechts een paar maanden geleden geïntroduceerd en zijn op zichzelf staande diensten om specifieke IT-uitdagingen op een eenvoudige en toegankelijke manier op te lossen.
 
C2 Backup vereenvoudigt de back-up van devices en bedrijfskritieke gegevens, zelfs voor teams die op afstand werken. Bare-metal back-up in combinatie met handig herstel op bestandsniveau via een intuïtieve online portal zorgen voor snelle en flexibele gegevensbescherming.
 
C2 Identity vervangt traditionele directory services door een veilige hybride benadering met lage latentie, waarbij C2-servers beheer, SSO-services en lokaal geïmplementeerde LDAP-nodes voor lokale, intranet-only servers en apparaten bieden. De meegeleverde Windows- en macOS-apparaatbeheermogelijkheden bieden beheerders de tools die ze nodig hebben om hun teams te beveiligen.
 
C2 Password maakt wachtwoordbeheer eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. De service is gratis voor individuen en slechts 4,99 USD per jaar voor het delen van wachtwoorden tussen maximaal zes accounts - zonder beperking van het aantal aangesloten apparaten.
 
C2 Transfer maakt het delen van gevoelige bestanden met externe partijen eenvoudig en veilig. Naast het implementeren van identiteitsvalidatie, versleutelt C2 Transfer alle bestanden lokaal, zodat gegevens nooit in verkeerde handen terechtkomen, zelfs als gedeelde links worden weergegeven.
 
Synology introduceert voortdurend nieuwe functies voor iedere C2-service, waardoor het gemak en de on-demand schaalbaarheid worden gemaximaliseerd zonder gebruikers te belasten met onderhoud. Meerdere opties voor gegevensresidentie - waaronder een nieuw datacenter in Taiwan, naast de al bestaande locaties in Frankfurt en Seattle - stellen beheerders in staat om maximale naleving van de lokale voorschriften voor het bewaren van gegevens te bereiken. In 2022 zal Synology de C2 Object storage-service voor S3-compatibele applicaties introduceren.
 

Details

Het Synology 2022 AND BEYOND-evenement, dat op 2 december 18:00 in première ging, gaat dieper in op de details en introduceert nog meer functies en services. Bekijk de keynote en zeven speciale sessies online op https://sy.to/2022.
 
Beschikbaarheid
Synology DSM 7.1 en Surveillance Station 9.0 worden in Q1 2022 uitgebracht als openbare previews.
 
SRM 1.3 zal in Q1 2022 op de RT6600ax-router beschikbaar komen. Ondersteuning voor RT2600ac en MR2200ac wordt toegevoegd in Q2 2022.
 
Meer gedetailleerde informatie over andere functies en diensten zal op een later tijdstip beschikbaar zijn.
Meer over
Lees ook
Real Solutions Haarlem voegt Acronis Cyber Cloud toe aan portfolio

Real Solutions Haarlem voegt Acronis Cyber Cloud toe aan portfolio

Real Solutions Haarlem, distributeur gespecialiseerd in NAS en Storage oplossingen voor zakelijke gebruikers, levert per heden Acronis Cyber Cloud. Daarmee is het portfolio verder uitgebreid om aan de wensen van de markt te voldoen.

Synology introduceert Deep Learning NVR DVA1622

Synology introduceert Deep Learning NVR DVA1622

Synology heeft de lancering van de Deep Learning NVR DVA1622 aangekondigd, een uitbreiding van Synology's succesvolle reeks ‘deep learning'-Network Video Recorders die ideaal is voor kleinere installaties. Eerder heeft Synology al de DVA3221 met vier sleuven gelanceerd om AI-gebaseerde bewaking toegankelijk te maken voor het midden- en kleinbedrijf.

NetApp: organisaties kiezen voor hybrid cloud om data veilig te stellen

NetApp: organisaties kiezen voor hybrid cloud om data veilig te stellen

Vandaag is het World Backup Day, een dag waarop we stilstaan bij betere bescherming van data en het voorkomen van dataverlies, -diefstal en -misbruik. World Backup Day richt zich niet alleen op consumenten, maar ook op organisaties, die vandaag de dag niet meer zonder data kunnen functioneren. Zeker nu ransomware volgens de NCTV een nationale bedreiging...