Synology kondigt BeeStation aan: laagdrempelige opslag en back-up

bee-station-synology

Synology heeft onlangs BeeStation aangekondigd, een nieuwe toevoeging aan de Synology-productlijn om persoonlijke cloudopslag voor iedereen toegankelijk te maken. Het product is vooral gericht op gebruikers die op zoek zijn naar eenvoud en gebruiksgemak. BeeStation maakt het back-uppen, beheren en delen van bestanden eenvoudig, zonder abonnementskosten en met maximale controle over privégegevens. Naar verwachting is BeeStation in maart beschikbaar in de Benelux-regio.

Lewis Sheng, Productmanager bij Synology, legt uit welke rol BeeStation speelt in het ecosysteem van Synology: “Al bijna twintig jaar lang is Synology de marktleider in NAS-oplossingen die geavanceerde functies bieden voor techliefhebbers en professionals. Met BeeStation richten we ons op een andere doelgroep. BeeStation verpakt alle essentiële bestandsbeheer- en back-upfuncties in een toegankelijke en vereenvoudigde hardware- en software-ervaring.”
 
Binnen een paar minuten aan de slag
Gebruikers starten hun persoonlijke cloud direct uit de doos op met een ingebouwde harde schijf van 4 TB* die ruimte biedt voor werkdocumenten, persoonlijke bestanden, foto’s en video’s. Door simpelweg een QR-code te scannen en de benodigde kabels aan te sluiten, kunnen gebruikers binnen een paar minuten aan de slag met hun persoonlijke cloudservice.
 
De bijbehorende web-, bureaublad- en mobiele toepassingen bieden een naadloze ervaring bij het beheren en openen van bestanden, waar gebruikers zich ook bevinden – vergelijkbaar met populaire clouddiensten.
 
Delen binnen het gezin
BeeStation speelt in op de noodzaak van opslagoplossingen voor individuen en gezinnen. Daarom stelt BeeStation gebruikers in staat om voor elk gezinslid een privéopslagruimte te maken. Deze functie waarborgt dat de individuele privacy wordt gerespecteerd en gehandhaafd. Gebruikers hebben hiervoor geen complexe netwerk- of IT-vaardigheden nodig.
 
AI- en back-upmogelijkheden
Met BeeStation zorgen automatische back-ups van foto’s en video’s op iOS- en Android-apparaten ervoor dat de belangrijkste herinneringen van gebruikers beschermd blijven. Daarnaast kan de complete fotobibliotheek eenvoudiger beheerd worden dankzij de AI-gestuurde foto-organizer, die het vinden en delen van specifieke afbeeldingen of albums simpeler dan ooit maakt met hardware-versnelde herkenning van personen en objecten.
 
Geavanceerde functies van BeeStation zijn onder meer het back-uppen van bestanden vanuit Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox en aangesloten USB-schijven, zodat gebruikers altijd over een kopie van hun belangrijke gegevens beschikken.
 
Beschikbaarheid
BeeStation zal naar verwachting in de Benelux-regio beschikbaar zijn vanaf maart 2024 via de Synology-website en via officiële partners en resellers.
 
* 4 TB (4 triljoen bytes) is ongeveer 3,6 TiB. De bruikbare capaciteit na de door het systeem gereserveerde ruimte is ongeveer 3,45 TiB. De weergave van opslageenheden kan verschillen, afhankelijk van het besturingssysteem.

 

Lees ook
Vier tips voor een probleemloze foto-opslag

Vier tips voor een probleemloze foto-opslag

Het is weer die tijd van het jaar: de zomervakantie is slechts een vage herinnering en de resterende vrije dagen moeten worden opgespaard om tijdens de kerstperiode nog een paar dagen vrij te kunnen nemen. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Alhoewel, ook de opslag van je (vakantie)foto’s kan voor de nodige hoofdbrekens zorgen. Synology geeft tips v1

Real Solutions Haarlem introduceert Seagate Lyve Mobile solutions

Real Solutions Haarlem introduceert Seagate Lyve Mobile solutions

Wanneer je niet wilt investeren in hardware, omdat je bijvoorbeeld tijdelijk extra opslag nodig hebt, of voor data die je op locatie verzameld en wilt verplaatsen naar een andere locatie en/of Cloud opslag, dan moet je zeker contact opnemen over deze oplossing.

Cloud computing vandaag en morgen

Cloud computing vandaag en morgen

De meeste gesprekken over "de Cloud" verwijzen naar openbare Clouds, waar verschillende organisaties Cloudbronnen delen in een datacenter dat eigendom is van een Cloudprovider zoals bijvoorbeeld Amazon, Microsoft of Google. Er wordt over deze organisaties ook wel gesproken als ‘Hyperscalers’. (W.org; ‘het vermogen van een architectuur om op de jui1