Vier tips voor een probleemloze foto-opslag

Synology_300200

Het is weer die tijd van het jaar: de zomervakantie is slechts een vage herinnering en de resterende vrije dagen moeten worden opgespaard om tijdens de kerstperiode nog een paar dagen vrij te kunnen nemen. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Alhoewel, ook de opslag van je (vakantie)foto’s kan voor de nodige hoofdbrekens zorgen. Synology geeft tips voor een soepel opslagproces, zodat je daar in ieder geval geen omkijken naar hebt.
 
1. Voldoende opslagruimte
Klinkt misschien logisch, maar veel gratis opslagoplossingen hebben een beperkte opslagcapaciteit. Ga je hier overheen, dan moet je ruimte bijkopen. En als je veel foto’s (en video’s) hebt, ga je waarschijnlijk al snel over je limiet heen. Inventariseer dan ook hoeveel opslagruimte een gratis tool biedt en of dat voldoende is voor jouw foto-en videocollectie.
 
2. Kosten
We noemden het bij het punt hierboven al, maar gratis is op het tweede gezicht niet altijd gratis. Kijk bij het inventariseren van een geschikte oplossing dan ook naar de prijs voor het bijkopen van GB’s. Dan weet je in elk geval welke kosten er komen kijken bij betaalde opslag, mocht dat nodig zijn.
 
3. Automatische back-up
Handmatig back-ups maken van foto’s is typisch zo’n taakje die je negen van de tien keer vergeet. Totdat het device waar de foto’s mee gemaakt zijn stukgaat of wordt gestolen, dan is het te laat. Kies daarom voor een back-up tool die automatisch je foto’s uploadt naar je back-uplocatie. Dan heb je daar in ieder geval geen omkijken meer naar. Ook een oplossing die direct de foto’s van je smartphone naar de back-uplocatie kan opslaan is een mogelijkheid, zodat je niet in de weer hoeft met kabeltjes en een laptop of pc.
 
4. Veilig maar met gemak
Foto’s zijn vaak dierbare herinneringen aan mooie momenten in het leven, plaatjes waar bovendien niet iedereen toegang toe hoeft te hebben. Kies daarom voor een opslagoptie met twee-factorauthenticatie of versleutelde opslag. En omdat herinneringen vaak gedeeld worden met anderen, bijvoorbeeld de rest van het gezin, kan het ook makkelijk zijn als er meerdere personen toegang hebben tot een back-uplocatie en hier hun eigen foto’s kunnen opslaan.
 
Waar gemak vaak de mens dient en gebruikers vaak kiezen voor de standaard opslagoplossing die hun mobiele device biedt, kan het interessant zijn om iets verder te kijken en alternatieven in overweging te nemen. Zo biedt Synology met zijn C2 Backup-oplossing een betaalbare optie voor de opslag van foto’s, video’s en meer. En mocht je geen NAS hebben of willen gebruiken, dan vormt de BeeDrive een compacte, toegankelijke en snelle manier om back-ups te maken van je (vakantie)foto’s.
Lees ook
Zeven stappen die zekerheid bieden bij een ransomware-aanval

Zeven stappen die zekerheid bieden bij een ransomware-aanval

Synology geeft zeven basismaatregelen die zekerheid bieden bij een ransomware-aanval.

Synology BeeStation vanaf vandaag beschikbaar

Synology BeeStation vanaf vandaag beschikbaar

Synology's nieuwste oplossing BeeStation is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland en België. BeeStation maakt het back-uppen, beheren en delen van bestanden eenvoudig, zonder abonnementskosten en met maximale controle over privégegevens. Het product is vooral gericht op gebruikers die op zoek zijn naar eenvoud en gebruiksgemak.

Synology kondigt BeeStation aan: laagdrempelige opslag en back-up

Synology kondigt BeeStation aan: laagdrempelige opslag en back-up

Synology heeft onlangs BeeStation aangekondigd, een nieuwe toevoeging aan de Synology-productlijn om persoonlijke cloudopslag voor iedereen toegankelijk te maken. Het product is vooral gericht op gebruikers die op zoek zijn naar eenvoud en gebruiksgemak