Real Solutions Haarlem introduceert Seagate Lyve Mobile solutions

Seagate-modular-Lyve-Drive-Storage

 

Seagate Lyve Mobile is een data- management platform, waarmee je snel, gemakkelijk én betaalbaar grote hoeveelheden data naar de Cloud kan transporteren. (middels Cloud Ingest). Er zijn diverse ‘Mobile Array’s beschikbaar. Dit zijn datasystemen, vergelijkbaar met een grote externe harde-schijf, alleen dan nog veiliger, omdat jouw data op deze apparaten altijd encrypted blijft.

Je kunt deze oplossing alleen huren, dus daarmee hoef je ook geen hoge investeringen te doen in hardware, of tijd te besteden aan een andere infrastructuur.

In capaciteiten vanaf 8TB (SSD) t/m 92TB (SDD) en 16TB (HDD) t/m 96TB(HDD), zijn er oplossingen, die vervolgens in combinatie met een SAS Receiver, tot wel 100TB per dag supersnel kunnen uploaden naar een Cloud locatie van jouw keuze.

Wij regelen alles samen met Seagate. Er wordt een Mobile Array verstuurd naar jou of jullie eindklant en wanneer de data vanaf de lokale systemen is overgezet, wordt de Mobile Array weer opgehaald.

Datacenter migratie

Denk bijvoorbeeld aan datacenter migratie, iets dat steeds vaker voorkomt. Er wordt regelmatig onnodige data opgeslagen en er zijn vaak overbodige dubbele back-ups op een plek. Door het verwijderen van overbodige data, komt er meer ruimte beschikbaar op de server en dan heb je dus fysiek ook minder ruimte nodig.

Voor data die je juist fysiek in een ander datacenter wilt plaatsen, maar zonder gebruik van het netwerk, (denk aan de kostenbesparingen van stroomverbruik!), kan je met deze Mobile Arrays, tot wel 96TB per unit, fysiek verplaatsen en lokaal op een andere server zetten. Dus zonder zelf te investeren in nieuwe hardware.

Cloud migratie

Wil je dat er ook data naar de Cloud wordt verplaatst, dan zorgt Seagate, compleet veilig en AVG verantwoord, voor de Ingest naar de Cloud van jouw keuze. Azure, AWS, Google Cloud, Wasabi Hot Cloud storage of een andere keuze, we helpen je er graag bij. Na verificatie, dat je jouw data in de Cloud omgeving hebt gevonden en gecontroleerd, wordt de data op de Mobile Array weer gewist.

Je kunt dit dus uitstekend gebruiken voor grotere projecten op locatie, tijdelijke storage of als permanente oplossing voor het regelmatig verplaatsen van data, van je eigen systemen naar de Cloud, zonder dat je het lokale netwerk belast met deze werkzaamheden. En bovendien kunnen medewerkers zo sneller vanuit de Cloud, aan de slag met deze data, wat weer veel tijd en dus geld bespaard.

Er is een abonnement vorm beschikbaar, zodat je het hele jaar voor een lagere prijs gebruik kan maken van de beschikbare Lyve Mobile systemen en je kunt deze apparaten ook al huren vanaf 1 maand of een langere specifieke project periode.

Media en andere sectoren

Ben je actief in de media & entertainment, dan kan je deze oplossing veel tijd en geld besparen en daarnaast, zeker niet onbelangrijk, verlaag je door het werken met Seagate Lyve Mobile oplossingen, ook nog eens je ecologische ‘footprint’.

Bij de productie van video, TV en in de filmwereld, wordt nog veel gewerkt met losse harde schijven en deze worden vaak vanaf de set, (de productieomgeving), met koeriers verstuurd naar post-productie omgevingen, welke soms door heel Europa zijn verspreid. Het risico dat je externe harde schijven kwijtraken of beschadigen is enorm groot, bovendien kost het veel tijd en geld om een koerier op pad te sturen.

Deze robuuste oplossingen zijn ook zeer interessant voor bedrijven met offshore activiteiten, nieuwe energie of nog traditioneel in Oil & Gas.

Real Solutions Haarlem

Waar wij van Real Solutions Haarlem dan ook nog in kunnen voorzien, is dat de data, in samenwerking met Seagate wordt geupload naar een Wasabi Cloud omgeving, zodat post-productie teams, over de hele wereld, veel sneller met die data aan de slag kunnen, indien nodig zelfs op dezelfde dag. Dit laatste geldt  wanneer je vanaf de productielocatie, zelf direct de belangrijke data naar de Cloud uploadt. Je kan dus gemakkelijk grote hoeveelheden data, met 1 apparaat opslaan, verplaatsen en na de koppeling met de Cloud van jouwe keuze, delen en direct overal ter wereld gebruiken.

 

Meer over
Lees ook
Zeven stappen die zekerheid bieden bij een ransomware-aanval

Zeven stappen die zekerheid bieden bij een ransomware-aanval

Synology geeft zeven basismaatregelen die zekerheid bieden bij een ransomware-aanval.

Creëer een toekomstbestendige organisatie met Enterprise Intelligence

Creëer een toekomstbestendige organisatie met Enterprise Intelligence

Bedrijven bevinden zich momenteel in een dynamische tijd. Demografische verschuivingen, stijgende kosten, hoge verwachtingen rondom klantervaringen, sterke concurrentie, wereldwijde economische onzekerheid en tekorten in de supply chain zetten organisaties onder druk.

SAP voegt generatieve AI toe aan SAP Datasphere

SAP voegt generatieve AI toe aan SAP Datasphere

Softwarebedrijf SAP SE lanceert nieuwe oplossingen waarmee organisaties hun data effectiever kunnen inzetten. Hiermee creëren zij verbeterde inzichten en versnelde groei en realiseren zij meer efficiëntie binnen het tijdperk van kunstmatige intelligentie. Met de toevoeging van onder meer generatieve AI aan SAP Datasphere kunnen bedrijven hun bedri1