Personio helpt mkb-ondernemingen bij het aanpakken van de talentcrisis met nieuwe Performance & Ontwikkeling-oplossing

Personio-logo-695-395

Personio, Europa's toonaangevende HR-softwarebedrijf voor kleine en middelgrote bedrijven, biedt een nieuwe Performance & Ontwikkeling-oplossing waarmee organisaties hun mensen beter kunnen helpen om zich te ontwikkelen, ze eerlijk belonen en de algehele prestaties verbeteren. Dit gebeurt door handmatige en tijdrovende processen rond prestatiebeheer te automatiseren. Zo kunnen HR-teams zich meer concentreren op het behouden en koesteren van toptalent. Essentieel in een tijd waarin het behouden van goede medewerkers belangrijker is dan ooit tevoren.

 

 

Bijna de helft (46%) van de Nederlandse mkb-werknemers is van plan in de komende 12 maanden op zoek te gaan naar een nieuwe baan, zo blijkt uit recent onderzoek door Personio. Ruim een kwart (26%) noemt daarbij een gebrek aan carrièremogelijkheden als een van hun belangrijkste redenen om te vertrekken. Dit maakt duidelijk dat zowel retentie als prestatiebeheer prioriteiten moeten zijn voor mkb-bedrijven. Maar 60% van de HR-beslissers in het mkb zegt niet genoeg tijd te hebben om de ontwikkeling van hun mensen zo effectief te managen als ze zouden willen.

 

Complete, geïntegreerde HR-oplossing

Door bedrijven te helpen bij het digitaliseren van tijdrovende prestatieworkflows en ze in staat te stellen om al hun personeelsgegevens, HR-activiteiten en talentbeheer in één centrale oplossing te beheren, maakt Personio's nieuwe Performance & Ontwikkeling-oplossing talentbeheer eenvoudiger en efficiënter. Zo krijgen HR-afdelingen de ruimte om zich te concentreren op wat het belangrijkste is: HR-teams en managers ondersteunen bij het betrekken, behouden en ontwikkelen van hun mensen.

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

De belangrijkste mogelijkheden van Personio Performance & Ontwikkeling zijn onder meer geautomatiseerde prestatiecycli, high-impact beoordelingen en 360 graden-feedback, het bijhouden van doelstellingen en gecentraliseerd trainingsmanagement. Personio blijft deze oplossing verder ontwikkelen om te voorzien in de veranderende behoeften van bedrijven.

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Lars Boom, country manager Benelux voor Personio: “Werknemers zijn de grootste troef van ieder bedrijf. Maar nu veel bedrijven moeite hebben om mensen te werven die ze nodig hebben en het risico lopen om waardevol talent kwijt te raken aan concurrenten, is het belangrijker dan ooit dat werkgevers zich concentreren op het behouden en ontwikkelen van hun werknemers. Aangezien werknemers hun carrière na de coronapandemie weer op de rit willen krijgen en ook bedrijven de draad weer oppakken, is het van cruciaal belang om de prestaties en talentbeheer op de juiste manier aan te pakken. Met de juiste tools kunnen werkgevers onnodig administratieve taken en wrijving voorkomen en meer tijd besteden aan het ontwikkelen en belonen van hun mensen, waardoor de prestaties van de hele organisatie worden verbeterd.”

De nieuwe Performance & Ontwikkeling-oplossing is een aanvulling op Personio's bestaande mogelijkheden voor personeelsbeheer tijdens de hele levenscyclus van de werknemer, inclusief werving, onboarding, HR-beheer en loonadministratieprocessen - die allemaal kunnen worden geautomatiseerd over verschillende tools en teams heen, dankzij People Workflow Automation.

 

Meer over Personio Performance & Ontwikkeling is te vinden op www.personio.nl/performance.

Meer over
Lees ook
Excluton moderniseert HR-processen met Dyflexis

Excluton moderniseert HR-processen met Dyflexis

Excluton, producent van betonnen bestratingsproducten, transformeert zijn HR- en planningsprocessen met de workforcemanagementsoftware van Dyflexis. De invoering heeft geleid tot aanzienlijke efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen.

HAN versnelt HR-innovatie met SAP SuccessFactors

HAN versnelt HR-innovatie met SAP SuccessFactors

HAN University of Applied Sciences (HAN) gaat haar HR-dienstverlening optimaliseren met behulp van SAP SuccessFactors. De overstap naar het HR-platform moet de ervaring van medewerkers rondom HR-processen verbeteren. SAP-partner HuRis begeleidt het implementatietraject bij de HAN.

Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda, de leverancier van een open samenwerkingsomgeving en software voor de gegevensuitwisseling tijdens bouw- en infrastructuurprojecten, krijgt een kapitaalinjectie van GRO.