SAP versnelt transformaties met gecombineerde kracht van SAP LeanIX, SAP Signavio en RISE

SAP L2

Sneller van strategie naar IT-executie

SAP kondigde tijdens SAP Sapphire in Barcelona een duidelijker pad aan naar transformatie voor RISE with SAP-klanten. Zo presenteerde SAP nieuwe manieren om waarde te ontsluiten met SAP LeanIX en SAP Signavio, waaronder de koppeling van SAP LeanIX aan SAP's AI-assistent Joule. De recent aangekondigde overname van WalkMe, een platform voor digitale adoptie, sluit hierop aan.

Bedrijven moeten snel reageren op nieuwe technologieën, veerkracht opbouwen in hun toeleveringsketens en duurzaamheid integreren in hun bedrijfsvoering. Deze noodzakelijke transformaties stuiten echter vaak op uitdagingen: het ontbreekt aan een duidelijk overzicht van processen en applicaties, er zijn beperkingen in capaciteit, vaardigheden en budgetten en het ontbreekt aan afstemming tussen IT en de bedrijfsvoering. Dit alles kan leiden tot vertragingen, oplopende kosten en zelfs mislukte transformaties. 

Om deze uitdagingen te overwinnen speelt SAP LeanIX een cruciale rol in het beheer van applicaties en helpt het bedrijven bij hun IT-transformaties. Tegelijkertijd ondersteunen de oplossingen van SAP Signavio de optimalisatie van processen en de transformatie van bedrijfsprocessen. Deze krachtige combinatie biedt de transparantie en inzichten in processen, applicaties, mensen en data die essentieel zijn om de stap van transformatiestrategie naar uitvoering te maken. 

Deze mogelijkheden spelen een sleutelrol in de inspanningen van SAP om klanten te ondersteunen bij het moderniseren van hun IT-landschappen en het verbeteren van wendbaarheid, duurzaamheid en innovatie binnen het bedrijf. Dit volgt op de recente aankondiging dat SAP het bedrijf WalkMe heeft overgenomen, een platform voor digitale adoptie. WalkMe helpt organisaties om te anticiperen op voortdurende technologische veranderingen door gebruikers geavanceerde begeleiding en automatiseringsfuncties te bieden, waardoor ze naadloos workflows kunnen uitvoeren over tal van applicaties. 

Positieve ervaringen

Toonaangevende bedrijven hebben inmiddels de gecombineerde kracht ervaren van de SAP LeanIX- en SAP Signavio-oplossingen. “De inzet van SAP Signavio bij FrieslandCampina heeft ons geholpen om onze bedrijfsprocessen te verfijnen en te synchroniseren over de gehele organisatie. Dit heeft al geleid tot verbeterde efficiëntie en samenwerking. We zien een groot potentieel voor een nog sterkere afstemming tussen IT en bedrijfsstrategieën door de oplossingen van SAP Signavio en SAP LeanIX te combineren”, aldus Daniel Tavares Delgado, Director Business IT - Global SAP Center of Excellence bij FrieslandCampina.

“De AI-gedreven synergie tussen SAP Signavio en LeanIX levert directe waarde en optimaliseert processen, wat de revolutie in transformatie en bedrijfsarchitectuur ondersteunt. Dit draagt bij aan uitzonderlijke efficiëntie en flexibiliteit binnen operaties”, zegt Dirk Ramhorst, Vice Chair SAP Chemical Executive Advisory Council (CEAC). Ramhorst is een gerenommeerd industrie-expert en heeft de afgelopen jaren in verschillende functies met beide oplossingen gewerkt, bijvoorbeeld als CDO/CIO bij WACKER Chemie AG in München en als CIO bij Evonik Industries. 

Basis voor succes

Recent heeft LeanIX zijn enterprise architecture-oplossingen uitgebreid om de adoptie en governance van AI op schaal te ondersteunen. Voortbouwend op de datagedreven en geautomatiseerde aanpak waarmee SAP LeanIX bedrijven helpt verouderde applicaties te identificeren, weloverwogen beslissingen te nemen en de modernisering van hun IT-applicatielandschap te stimuleren, stelt deze uitbreiding bedrijven in staat de adoptie van AI zichtbaar te maken binnen het applicatielandschap. Deze zichtbaarheid helpt bij het vaststellen van duidelijke normen voor het beoordelen van AI-risico's en creëert een gemeenschappelijk begrip van waar de adoptie van AI de organisatie het meeste voordeel kan bieden. 

“Onze strategie stelt organisaties in staat om continu te transformeren in een snel veranderende zakelijke omgeving”, stelt André Christ, medeoprichter en algemeen directeur van SAP LeanIX. “Met een geïntegreerd, allesomvattend zicht op IT-applicaties en bedrijfsprocessen versnellen we de modernisering, verminderen we transformatierisico’s voor onze klanten en verzekeren we hun vermogen om zich aan te passen aan technologische verschuivingen zoals cloud en AI.” 

Een belangrijke stap in de digitale transformatie van bedrijven is de integratie van SAP LeanIX binnen RISE with SAP. Met dit pakket aan diensten ondersteunt SAP klanten bij hun overstap naar SAP S/4HANA in de cloud. Het biedt services en tools die gebaseerd zijn op de 'clean core'-benadering van SAP om bedrijven te helpen bij het migreren van systemen on-premise, het transformeren van bedrijfsprocessen, het continu innoveren en het ontsluiten van cloudflexibiliteit. 

Rouven Morato, General Manager SAP Signavio en SAP LeanIX: “De combinatie van RISE with SAP, SAP Signavio en SAP LeanIX vormt de basis voor succes met SAP S/4HANA. Dit stelt organisaties in staat hun bedrijfsstrategie met precisie en ongekende duidelijkheid om te zetten in IT-executie. AI-assistent SAP Joule versterkt deze transformatie met intelligente en contextbewuste inzichten die resulteren in nog snellere besluitvorming en verbeterde operationele efficiëntie.”

Lees ook
Mendix 10.12 biedt applicatieontwikkeling met veilige AI-assistentie

Mendix 10.12 biedt applicatieontwikkeling met veilige AI-assistentie

Mendix, een Siemens-bedrijfsonderdeel en wereldwijd leider op het gebied van low-code softwareontwikkeling, lanceert Mendix 10.12, de nieuwste platform upgrade met de volgende generatie AI-assistant voor softwareontwikkeling. Deze upgrade verbetert daarnaast het gebruiksgemak voor developers in Studio Pro

Rabobank versnelt digitale transformatie met SAP BTP

Rabobank versnelt digitale transformatie met SAP BTP

Rabobank maakt een grote sprong in zijn digitale transformatie met het SAP Business Technology Platform (BTP). Onder andere SAP Integration Suite en API Management, onderdelen van SAP BTP, zorgen voor een efficiënte en gestandaardiseerde toegang tot data uit SAP S/4HANA.

Yuki zet in op toekomst van Peppol e-invoicing met overname Lucy

Yuki zet in op toekomst van Peppol e-invoicing met overname Lucy

Yuki, toonaangevend in geautomatiseerd boekhouden, heeft vandaag bekendgemaakt Lucy over te nemen, de specialist in het verzenden en ontvangen van e-facturen. Deze stap onderstreept niet alleen Yuki’s geloof in de toekomst van e-facturatie, maar versterkt ook haar ambitie om de financiële administratie nog meer te vereenvoudigen.