Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

panasonic connect toughbook 2023

Uit nieuw onderzoek van Panasonic Connect Europe blijkt dat bedrijven verwachten dat investeringen in draadloze technologie hun productiviteit in de drie jaar na de implementatie met gemiddeld 32% zullen verhogen. Veel respondenten (36%) geven aan dat 5G de belangrijkste investering in draadloze technologie voor hun bedrijf is, waarbij Private Campus Networks populairder zijn dan openbare netwerken.
 
Een op de vijf (22%) beschouwt WiFi 6 als het belangrijkste type draadloze technologie. WiFi 6 is een substantiële upgrade ten opzichte van zijn voorganger en biedt snellere verbindingen en verbeterde flexibiliteit voor netwerken met een hoge belasting van aangesloten apparaten. De belangstelling voor Bluetooth en Long-Range Wide Area Networks (LoRaWAN) was eveneens groot (21%), omdat organisaties op zoek zijn naar de juiste technologie voor specialistische toepassingen in hun eigen sectoren, zoals supply chain-logistiek en productie.
 
Over het algemeen wordt er snel vooruitgang geboekt met investeringen in draadloze technologie, waarbij 41% van de besluitvormers al de beslissing heeft genomen om te investeren in draadloze projecten of zich in het planningsproces bevindt. Nog eens 38% van de respondenten bevindt zich zelfs al in de implementatiefase.

Barrières blijven bestaan

Er zijn echter uitdagingen die aangegaan moeten worden: 24% van de ondervraagden geeft toe zich zorgen te maken over IT-beveiliging, 22% over interoperabiliteits- en connectiviteitsproblemen met hun bestaande IT-infrastructuur. Een op de vijf zet vraagtekens bij de beheersbaarheid van de draadloze netwerktechnologie, en een vergelijkbaar percentage geeft aan een gebrek aan vertrouwen te hebben in IT-middelen, kennis en vaardigheden.
 
“Dit onderzoek benadrukt dat dit een cruciale periode is in investeringen in draadloze technologie en besluitvorming. De komst van 5G, de evolutie van WiFi en de innovatie rond Bluetooth en LoRaWAN versnellen de verbonden wereld op manieren die een paar jaar geleden nog ondenkbaar zouden zijn geweest. Het is duidelijk dat bedrijfsleiders geloven dat draadloze connectiviteit enorme kansen biedt, maar er zijn ook uitdagingen die moeten worden overwonnen", zegt Jan Kaempfer, Marketing Director voor Panasonic Connect Europe.

Mogelijkheden voor de sector

"Bedrijven hebben een gebrek aan interne expertise en middelen, en technologieleveranciers kunnen organisaties ondersteunen met expertise en opleiding om meer vertrouwen te wekken in de technologie en het gebrek aan middelen op te vangen. Maar over het algemeen is het beeld over ‘draadloos’ zeer positief, en zien we een sterke behoefte aan innovatie en geavanceerde implementatie. Bij Panasonic Connect Europe zetten we ons in om bedrijfsleiders te helpen inzicht te krijgen in de belangrijkste drijfveren voor investeringen in draadloze technologie, in de belangrijkste technologieën en hun toepassingen, en in de manier waarop ze barrières kunnen overwinnen."
 
De enquête, die is uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Opinion Matters in opdracht van Panasonic Connect Europe, bevroeg meer dan 300 senior besluitvormers die verantwoordelijk zijn voor draadloze- en netwerktechnologieën in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, in de sectoren detailhandel, logistiek & supply chain, productie, onderwijs, location based entertainment en de publieke sector en hulpdiensten.
 
Klik hier om een samenvatting van Next Connections: Exploring Wireless Connectivity Investment and Adoption in Europe te downloaden.
Meer over
Lees ook
Mythes rond 5G ontkracht

Mythes rond 5G ontkracht

Met het oog op technologische innovaties op basis van 5G worden wereldwijd veelbelovende nieuwe bedrijfsprocessen doorgevoerd. Nu 5G de aandacht blijft trekken, neemt Panasonic Toughbook het voortouw om enkele mythes te ontkrachten

KPN IoT en Cradlepoint verzorgen wereldwijde 4G/5G connectiviteit voor 50.000 industriële printers van Videojet

KPN IoT en Cradlepoint verzorgen wereldwijde 4G/5G connectiviteit voor 50.000 industriële printers van Videojet

KPN IoT en Cradlepoint gaan Videojet, leverancier in codeer- markeer en printoplossingen, wereldwijd voorzien van M2M-connectiviteit van KPN IoT en Cradlepoint IBR200 4G/5G routers powered by NetCloud Manager. Met de plug-and-play oplossing kan Videojet eenvoudig klanten aansluiten en duizenden printers op afstand beheren en monitoren.

Cradlepoint versterkt leiderschapspositie in 5G met een router en modulaire modem voor kleinschalige bedrijfslocaties

Cradlepoint versterkt leiderschapspositie in 5G met een router en modulaire modem voor kleinschalige bedrijfslocaties

Cradlepoint, toonaangevend leverancier van cloud-delivered LTE en 5G netwerkoplossingen, introduceert de Cradlepoint E300 Series 5G Enterprise Router en de Cradlepoint MC400 5G Modular Modem. Deze nieuwe draadloze edge networking oplossingen zijn geschikt voor Fixed Wireless Access (FWA), kleinschalige bedrijfslocaties en mobiele toepassingen die bijdragen...