KPN IoT en Cradlepoint verzorgen wereldwijde 4G/5G connectiviteit voor 50.000 industriële printers van Videojet

cradlepoint_kpn

KPN IoT en Cradlepoint gaan Videojet, leverancier in codeer- markeer en printoplossingen, wereldwijd voorzien van M2M-connectiviteit van KPN IoT en Cradlepoint IBR200 4G/5G routers powered by NetCloud Manager. Met de plug-and-play oplossing kan Videojet eenvoudig klanten aansluiten en duizenden printers op afstand beheren en monitoren.  


 
Als leverancier van industriële printoplossingen beheert en monitort Videojet printers voor klanten in diverse industriële sectoren. Binnen deze sectoren zorgen wifi onvriendelijke locaties en beperkende securitymaatregelen voor de nodige uitdagingen op het gebied van stabiele connectiviteit. 
 
Dankzij de gebundelde oplossing van KPN IoT en Cradlepoint heeft Videojet meer controle over de mobiele connectiviteit, wat het beheer op afstand van duizenden printers eenvoudiger maakt. 
 
‘De oplossing van KPN IoT en Cradlepoint zorgt ervoor dat wij 24/7 bedrukking, codering en markering aan onze klanten kunnen helpen verzekeren. Dit is cruciaal voor branches waarin dit vereist wordt zoals in food, bouw, luchtvaart, automotive of farmacie. Zonder de vereiste productidentificaties kan dit leiden tot significante dervingskosten of vertraging in massale projecten.’ legt Jean-Paul Cohen, Commercial Director Western Europa bij Videojet uit. 
 
‘Een stabiele en veilige verbinding is voor elke IoT-toepassing belangrijk, maar hoe groter de implementatie, hoe ingewikkelder de realisatie daarvan kan zijn. In afgelegen, lastige locaties is het aansluiten van een enkel IoT-apparaat nog wel te realiseren, maar het wordt een heel ander verhaal als je het over duizenden apparaten hebt. Daarom zijn we bijzonder blij dat we met de oplossingen van Cradlepoint ook voor klanten met deze uitdagingen een bijzonder betrouwbare en eenvoudig te implementeren oplossing kunnen bieden.’ aldus Maurice Janssen Duijghuijsen, Vice President of Sales KPN IoT.
 
‘De implementatie bij Videojet is een fantastisch voorbeeld van wat de kracht van de combinatie van onze Wireless WAN oplossingen met die van KPN IoT voor klanten met uitdagende connectiviteitsvraagstukken rondom scalable IoT kan opleveren. De samenwerking met KPN IoT laat zien hoe belangrijk een netwerk management platform, zoals NetCloud Manager is voor het beheer van honderden of duizenden IoT installaties over de hele wereld. Zoiets als dit laat zien hoe waardevol het is voor de industrie.’ zegt Evert Suur, Area Director Northern Europe bij Cradlepoint.


 
Bekijk hier de case study over Videojet inclusief video over de toepassing in een Italiaanse pastafabriek. 
Meer over
Lees ook
Creëer een toekomstbestendige organisatie met Enterprise Intelligence

Creëer een toekomstbestendige organisatie met Enterprise Intelligence

Bedrijven bevinden zich momenteel in een dynamische tijd. Demografische verschuivingen, stijgende kosten, hoge verwachtingen rondom klantervaringen, sterke concurrentie, wereldwijde economische onzekerheid en tekorten in de supply chain zetten organisaties onder druk.

Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

Uit nieuw onderzoek van Panasonic Connect Europe blijkt dat bedrijven verwachten dat investeringen in draadloze technologie hun productiviteit in de drie jaar na de implementatie met gemiddeld 32% zullen verhogen. Veel respondenten (36%) geven aan dat 5G de belangrijkste investering in draadloze technologie voor hun bedrijf is, waarbij Private Cam1

Mythes rond 5G ontkracht

Mythes rond 5G ontkracht

Met het oog op technologische innovaties op basis van 5G worden wereldwijd veelbelovende nieuwe bedrijfsprocessen doorgevoerd. Nu 5G de aandacht blijft trekken, neemt Panasonic Toughbook het voortouw om enkele mythes te ontkrachten