KPN IoT en Cradlepoint verzorgen wereldwijde 4G/5G connectiviteit voor 50.000 industriële printers van Videojet

cradlepoint_kpn

KPN IoT en Cradlepoint gaan Videojet, leverancier in codeer- markeer en printoplossingen, wereldwijd voorzien van M2M-connectiviteit van KPN IoT en Cradlepoint IBR200 4G/5G routers powered by NetCloud Manager. Met de plug-and-play oplossing kan Videojet eenvoudig klanten aansluiten en duizenden printers op afstand beheren en monitoren.  


 
Als leverancier van industriële printoplossingen beheert en monitort Videojet printers voor klanten in diverse industriële sectoren. Binnen deze sectoren zorgen wifi onvriendelijke locaties en beperkende securitymaatregelen voor de nodige uitdagingen op het gebied van stabiele connectiviteit. 
 
Dankzij de gebundelde oplossing van KPN IoT en Cradlepoint heeft Videojet meer controle over de mobiele connectiviteit, wat het beheer op afstand van duizenden printers eenvoudiger maakt. 
 
‘De oplossing van KPN IoT en Cradlepoint zorgt ervoor dat wij 24/7 bedrukking, codering en markering aan onze klanten kunnen helpen verzekeren. Dit is cruciaal voor branches waarin dit vereist wordt zoals in food, bouw, luchtvaart, automotive of farmacie. Zonder de vereiste productidentificaties kan dit leiden tot significante dervingskosten of vertraging in massale projecten.’ legt Jean-Paul Cohen, Commercial Director Western Europa bij Videojet uit. 
 
‘Een stabiele en veilige verbinding is voor elke IoT-toepassing belangrijk, maar hoe groter de implementatie, hoe ingewikkelder de realisatie daarvan kan zijn. In afgelegen, lastige locaties is het aansluiten van een enkel IoT-apparaat nog wel te realiseren, maar het wordt een heel ander verhaal als je het over duizenden apparaten hebt. Daarom zijn we bijzonder blij dat we met de oplossingen van Cradlepoint ook voor klanten met deze uitdagingen een bijzonder betrouwbare en eenvoudig te implementeren oplossing kunnen bieden.’ aldus Maurice Janssen Duijghuijsen, Vice President of Sales KPN IoT.
 
‘De implementatie bij Videojet is een fantastisch voorbeeld van wat de kracht van de combinatie van onze Wireless WAN oplossingen met die van KPN IoT voor klanten met uitdagende connectiviteitsvraagstukken rondom scalable IoT kan opleveren. De samenwerking met KPN IoT laat zien hoe belangrijk een netwerk management platform, zoals NetCloud Manager is voor het beheer van honderden of duizenden IoT installaties over de hele wereld. Zoiets als dit laat zien hoe waardevol het is voor de industrie.’ zegt Evert Suur, Area Director Northern Europe bij Cradlepoint.


 
Bekijk hier de case study over Videojet inclusief video over de toepassing in een Italiaanse pastafabriek. 
Meer over
Lees ook
Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden

Cradlepoint versterkt leiderschapspositie in 5G met een router en modulaire modem voor kleinschalige bedrijfslocaties

Cradlepoint versterkt leiderschapspositie in 5G met een router en modulaire modem voor kleinschalige bedrijfslocaties

Cradlepoint, toonaangevend leverancier van cloud-delivered LTE en 5G netwerkoplossingen, introduceert de Cradlepoint E300 Series 5G Enterprise Router en de Cradlepoint MC400 5G Modular Modem. Deze nieuwe draadloze edge networking oplossingen zijn geschikt voor Fixed Wireless Access (FWA), kleinschalige bedrijfslocaties en mobiele toepassingen die bijdragen...

Cradlepoint Cellular Intelligence vereenvoudigt het beheer van de LTE- en 5G-connectiviteit van draadloze WAN’s

Cradlepoint Cellular Intelligence vereenvoudigt het beheer van de LTE- en 5G-connectiviteit van draadloze WAN’s

Cradlepoint, toonaangevend leverancier van cloud-delivered LTE- en 5G-wireless network edge-oplossingen, lanceert Cellular Intelligence. Dit is een verzameling van softwarefuncties die op unieke wijze connectiviteit, mobiele data-abonnementen en mobiel netwerkverkeer detecteren, organiseren en optimaliseren. Cellular Intelligence biedt daarnaast beheer...