Creëer een toekomstbestendige organisatie met Enterprise Intelligence

Dylan Pricken Business Development Lead Verizon Business

Bedrijven bevinden zich momenteel in een dynamische tijd. Demografische verschuivingen, stijgende kosten, hoge verwachtingen rondom klantervaringen, sterke concurrentie, wereldwijde economische onzekerheid en tekorten in de supply chain zetten organisaties onder druk.

Huidige systemen en methoden geven niet langer de gewenste uitkomst. Een andere, slimmere aanpak is noodzakelijk. Bijvoorbeeld krachtige, agile en flexibele oplossingen die nieuwe functionaliteiten ondersteunen, slimmere inzichten bieden en besluitvorming versnellen.

Oftewel Enterprise Intelligence; het inzetten van de kracht van data voor het informeren, verenigen en versnellen van bedrijven. Het draagt bij aan het onderscheidende vermogen van een organisatie in een overvolle markt. Een mix van geavanceerde netwerken, hoogstaande technologie en oplossingen maken end-to-end awareness mogelijk. Ook biedt Enterprise Intelligence zichtbaarheid en inzichten, waardoor bedrijven zelfs in onzekere tijden snel en correct kunnen handelen. 

Enterprise Intelligence bereiken

Iedere onderneming komt op een bepaald punt waar zichtbaarheid, controle en connectiviteit nodig zijn om te kunnen werken. Enterprise Intelligence is het resultaat van het gebruik van technologie om bedrijven slimmer te maken, een gevolg van digitale transformatie. Daarnaast ondersteunt het bij het transformeren van bedrijfsactiviteiten. 

Bereik Enterprise Intelligence met de volgende vijf stappen:

  1. Een duidelijke visie en routekaart creëren.Fabrikanten zijn in staat om over te stappen van kalender- of mijlpaal gestuurd onderhoud naar conditie- en data-gedreven onderhoud dankzij IoT-gegevens. Hierdoor verminderen stilstand en onverwachte onderhoudskosten.
  2. Activeer digitalisering en een data-gedreven cultuur.Culturele transformaties vragen om uitvoerende medewerkers die zich inzetten voor veranderingen en verbeteringen; de ‘executive champions’. Productieleiders spelen een belangrijke rol in de digitale her-uitvinding van het succes van de connected factory. Stel werknemers in staat tot het continu verbeteren van hun activiteiten, optimaliseren van workflows en voorzien hen regelmatig van feedback. Dit kan door het delen en gebruiken van data. Investeer in talent door het verbeteren van data-geletterdheid en andere digitale vaardigheden.
  3. Maak data-gedreven activiteiten mogelijk met de juiste infrastructuur.Enterprise Intelligence bereik je met de juiste infrastructuur die data van de werkvloer genereert, vastlegt en gebruiksklaar maakt. Organisaties kunnen, met een combinatie tussen Mobile Edge Computing en mobile connectivity, data lokaal verzamelen, verwerken en opslaan. Het is hierdoor mogelijk om bijna in real-time analyses te maken en data op het juiste moment bij de juiste mensen te krijgen. Het is ook de basis voor data-gestuurde activiteiten. Denk aan het overstappen van jaarlijks onderhoud van fabrieksapparatuur naar een op omstandigheden gebaseerd en voorspellend onderhoud.
  4. Maak standaarden voor databeheer, beschikbaarheid en security. Vooreen digital-first, data-gedreven productiecultuur zijn consistente standaarden nodig. Hierin staat hoe data wordt verzameld, opgeslagen, gebruikt en beveiligd. Verstevig met een mobile edge-architectuur de security rondom data. Verwerk en sla bijvoorbeeld gevoelige data on-premises op, in plaats van het terug te sturen naar een cloud.
  5. Connectiviteit is bepalend. Het implementeren van de juiste netwerkbasis is cruciaal voor fabrikanten die hun activiteiten optimaliseren met snelle, nauwkeurige informatie. Een eigen 5G-netwerk stelt fabrikanten onder andere in staat tot het integreren van technologieën die bijvoorbeeld een grotere bandbreedte en lage latentie prioritering van kritieke toepassingen hebben.

 

Overwin uitdagingen door het samenbrengen van gebruikers

Organisaties in branches zoals productie, gezondheidszorg, detailhandel en andere sectoren profiteren van een netwerk dat hen ondersteunt bij het mogelijk maken van end-to-end awareness. Ze kunnen zich hierdoor bijna in real-time aanpassen aan uitdagingen. Het uitbouwen en verbinden van digitale ecosystemen is essentieel in het samenbrengen van gebruikers voor het overwinnen van zakelijke uitdagingen. Er zijn verschillende technologieën die hier ondersteuning bij bieden, namelijk:

  • Geïntegreerde connectiviteits- en netwerkservices, zoals Netwerk-as-a-Service (NaaS)-oplossingen die een programmeerbare en virtuele netwerkomgeving bieden van core-to-edge. Dit maakt veilige verbindingen mogelijk tussen gebruikers, applicaties en andere bronnen van de cloud.
  • Een veilig draadloos 5G-netwerk op maat voor campussen op (grote) locaties, industriële faciliteiten, magazijnen en meer waardoor het in real-time doen van aanpassingen mogelijk is zodat het aansluit op de veranderende behoeften.
  • 5G Edge combineert geavanceerde 5G-netwerken voor bedrijven met clouddiensten. Dit brengt computing bronnen dichter bij de plek waar ze nodig zijn, wat bijna real-time applicatieprestaties inzichtelijk maakt.
  • Vooraf ontworpen, gebruiker-specifieke oplossingen gebouwd op de kracht van 5G- en MEC-infrastructuur ondersteunen organisaties snel en doeltreffend bij het aanpakken van kritieke zakelijke uitdagingen. Ook verhogen ze de efficiëntie, optimaliseren ze oplossingen, de kosten en dragen ze bij aan het verbeteren van de klantervaring.

 

Organisaties krijgen een verdiepend inzicht in hun activiteiten, klantgedrag en markttrends door het verzamelen, analyseren en visualiseren van real-time data. Door het benutten en verbinden van inzichten, zijn organisaties in staat tot het maken van in real-time data-gestuurde beslissingen. Dit leidt tot een beter en vollediger beeld van wat er in het bedrijf speelt, waardoor de organisatie met succes toekomstige uitdagingen aangaat.

Dylan Pricken is Business Development Lead bij Verizon Business

Meer over
Lees ook
SAP voegt generatieve AI toe aan SAP Datasphere

SAP voegt generatieve AI toe aan SAP Datasphere

Softwarebedrijf SAP SE lanceert nieuwe oplossingen waarmee organisaties hun data effectiever kunnen inzetten. Hiermee creëren zij verbeterde inzichten en versnelde groei en realiseren zij meer efficiëntie binnen het tijdperk van kunstmatige intelligentie. Met de toevoeging van onder meer generatieve AI aan SAP Datasphere kunnen bedrijven hun bedri1

Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

Uit nieuw onderzoek van Panasonic Connect Europe blijkt dat bedrijven verwachten dat investeringen in draadloze technologie hun productiviteit in de drie jaar na de implementatie met gemiddeld 32% zullen verhogen. Veel respondenten (36%) geven aan dat 5G de belangrijkste investering in draadloze technologie voor hun bedrijf is, waarbij Private Cam1

De gevolgen voor bedrijven van het verdwijnen van onbeperkte cloudopslag

De gevolgen voor bedrijven van het verdwijnen van onbeperkte cloudopslag

Steeds meer aanbieders van onbeperkte cloudopslag verdwijnen van de markt omdat het onbeperkte model niet langer houdbaar is. Hoe kunnen bedrijven en organisaties, die jarenlang gebruik hebben gemaakt van dergelijke oplossingen, het beste met deze verandering omgaan? Rex Huang, Application Senior Manager bij Synology bespreekt de opties.