Mythes rond 5G ontkracht

panasonic connect toughbook 2023

Met het oog op technologische innovaties op basis van 5G worden wereldwijd veelbelovende nieuwe bedrijfsprocessen doorgevoerd. Nu 5G de aandacht blijft trekken, neemt Panasonic Toughbook het voortouw om enkele mythes te ontkrachten en de feiten te presenteren waarmee bedrijven en industrieën het volledige potentieel van deze baanbrekende technologie kunnen benutten.  
 
Mythe 1: De 5G-toekomst is er al
In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, werkt 5G voor consumenten vaak op de bestaande 4G-infrastructuur, bekend als 5G non-standalone (5GNSA). Het echte potentieel ligt in standalone (5GSA) architectuur, die ongeëvenaarde latentie en prestaties biedt voor geavanceerde toepassingen. Apparaten zoals de Panasonic Toughbook G2 en Toughbook 40, uitgerust met 5GSA-chips, zijn een voorbeeld van de geavanceerde mogelijkheden van private 5G-netwerken.
 
Mythe 2: Alle 5G is gelijk
Niet alle 5G-netwerken zijn hetzelfde. Openbare, gesplitste en private 5G-netwerken bieden verschillende diensten. Terwijl openbare netwerken zich richten op standaarddiensten, bieden privénetwerken, zoals de 5G Campus-architectuur van Panasonic, exclusieve, gelokaliseerde dekking met verbeterde beveiliging en prestaties op maat voor specifieke bedrijfsbehoeften.
 
Mythe 3: Iedereen heeft 5G nu nodig
Hoewel 5G grote voordelen met zich meebrengt voor bepaalde industrieën, varieert de noodzaak per industrie. Industrieën met een hoge mobiliteit en logistieke complexiteit, zoals luchthavens en productiebedrijven, hebben baat bij hogesnelheidsmobiliteit en realtime communicatie. Een grondige beoordeling van de zakelijke behoeften is echter cruciaal, want soms kan een betrouwbare Wi-Fi-verbinding al voldoende zijn.
 
Mythe 4: Groter is altijd beter
Grote antennes zijn niet essentieel voor effectieve 5G-dekking. Een netwerk van verbonden kleine antennes en cellen kan een efficiënter en consistenter netwerk leveren, en kunnen de lelijke grote antennes daarmee buitenspel zetten. Panasonic Toughbook-apparaten, ontworpen met deze efficiëntie in gedachten, bieden een naadloze ervaring in besloten 5G-omgevingen.
 
Mythe 5: 5G werkt op één type frequentieband
Het is essentieel om de twee soorten 5G-frequentiebanden - Sub-6 en mmWave - te begrijpen. Terwijl Sub-6 een goede dekking en penetratie biedt, zorgt mmWave voor hoge gegevensoverdrachtsnelheden. In Europa is Sub-6 overheersend, terwijl mmWave wordt getest in de VS. Panasonic Toughbook toestellen, geoptimaliseerd voor Sub-6 banden, zijn een voorbeeld van het aanpassingsvermogen dat nodig is voor verschillende netwerkconfiguraties.
 
Mythe 6: Voor het opzetten van een privaat 5G-netwerk zijn geen vergunningen nodig
Het opzetten van een privaat 5G-netwerk vereist een zorgvuldige afweging van aanvraagprocessen, papierwerk en naleving van lokale regelgeving. Elk land heeft zijn eigen licentievereisten, technische specificaties en specifieke beperkingen. Panasonic Mobile Solutions biedt uitgebreide begeleiding bij dit ingewikkelde proces en zorgt voor een naadloze installatie.
 
Mythe 7: Alle apparatuur kan verbinding maken
Om een privé 5G-netwerk te kunnen gebruiken, hebben apparaten een chip nodig die de gelicentieerde sub-6-band ondersteunt, en een licentie voor de chip om 5GSA te ondersteunen. Panasonic Toughbook, met zijn geteste antenne, biedt apparaten die zijn uitgerust voor 5G-privénetwerken, waardoor compatibiliteit en optimale prestaties worden gegarandeerd.
 
Mythe 8: Het is nog te vroeg voor 5G-privénetwerken
In tegenstelling tot wat de ontkenners beweren, houden 5G private netwerken een immense belofte in. Het omarmen van deze technologie kan zorgen voor verbeterde gegevensbeveiliging, lage latentie, hoge beschikbaarheid en meer maatwerk. Het samenvoegen van 5G en private netwerken biedt nieuwe manieren om te verbinden en te communiceren. Panasonic Toughbook, pionier in het ondersteunen van de adoptie van 5G private netwerken in heel Europa, combineert het beste van de voordelen van 5G netwerken met apparaten die gebouwd zijn voor 5GSA, zodat bedrijven verzekerd zijn van een oplossing die klaar is voor de toekomst.
 
Het begrijpen van deze mythes is cruciaal voor het bedrijfsleven om het volledige potentieel van 5G-technologie te ontsluiten, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen en kunnen profiteren van de transformatieve voordelen die het met zich meebrengt.
 
Voor meer informatie: www.toughbook.nl
Meer over
Lees ook
Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

Uit nieuw onderzoek van Panasonic Connect Europe blijkt dat bedrijven verwachten dat investeringen in draadloze technologie hun productiviteit in de drie jaar na de implementatie met gemiddeld 32% zullen verhogen. Veel respondenten (36%) geven aan dat 5G de belangrijkste investering in draadloze technologie voor hun bedrijf is, waarbij Private Campus...

KPN IoT en Cradlepoint verzorgen wereldwijde 4G/5G connectiviteit voor 50.000 industriële printers van Videojet

KPN IoT en Cradlepoint verzorgen wereldwijde 4G/5G connectiviteit voor 50.000 industriële printers van Videojet

KPN IoT en Cradlepoint gaan Videojet, leverancier in codeer- markeer en printoplossingen, wereldwijd voorzien van M2M-connectiviteit van KPN IoT en Cradlepoint IBR200 4G/5G routers powered by NetCloud Manager. Met de plug-and-play oplossing kan Videojet eenvoudig klanten aansluiten en duizenden printers op afstand beheren en monitoren.

Cradlepoint versterkt leiderschapspositie in 5G met een router en modulaire modem voor kleinschalige bedrijfslocaties

Cradlepoint versterkt leiderschapspositie in 5G met een router en modulaire modem voor kleinschalige bedrijfslocaties

Cradlepoint, toonaangevend leverancier van cloud-delivered LTE en 5G netwerkoplossingen, introduceert de Cradlepoint E300 Series 5G Enterprise Router en de Cradlepoint MC400 5G Modular Modem. Deze nieuwe draadloze edge networking oplossingen zijn geschikt voor Fixed Wireless Access (FWA), kleinschalige bedrijfslocaties en mobiele toepassingen die bijdragen...