NetApp: organisaties kiezen voor hybrid cloud om data veilig te stellen

NetApp-280210.jpg

Vandaag is het World Backup Day, een dag waarop we stilstaan bij betere bescherming van data en het voorkomen van dataverlies, -diefstal en -misbruik. World Backup Day richt zich niet alleen op consumenten, maar ook op organisaties, die vandaag de dag niet meer zonder data kunnen functioneren. Zeker nu ransomware volgens de NCTV een nationale bedreiging is, en het hebben van een backup (deels) een oplossing kan bieden bij ransomware, is het voor bedrijven des ter belangrijk om kritisch te kijken naar hun databescherming.
 
Dat het beschermen van data leeft onder organisaties blijkt ook uit onderzoek van NetApp, een cloudgedreven datacentrisch softwarebedrijf. Uit een vragenlijst onder haar klanten geeft 29 procent aan hybrid cloud te gebruiken of binnen 24 maanden te gaan gebruiken voor databescherming. Denk hierbij aan disaster recovery, backup en archivering. Databescherming komt daarmee op de eerste plek als use case voor hybrid cloud en dat is logisch gezien de ernstige consequenties van het verliezen van data. Cruciale bedrijfsprocessen komen stil te liggen, orders worden niet uitgeleverd en organisaties kunnen reputatieverlies lijden als gevolg van ontevreden klanten.
 
Organisaties doen er goed aan om na te denken over dataverlies als een keten-probleem, hierbij spelen voorkomen, detecteren én herstellen van problemen een rol. De kans op dataverlies is bij een aanbieder van public cloud, zoals AWS, Google Cloud, Microsoft Azure, zo goed als te verwaarlozen. Data staan redundant opgeslagen in goed beveiligde datacenters die van alle noodzakelijke faciliteiten, zoals noodstroom en brandbeveiliging, zijn voorzien.
 
Joost Van Drenth, Manager Solutions Engineering: “Een goed beleid ten aanzien van data is voor veel organisaties nog steeds een uitdaging. Als ze geen voorzorgsmaatregelen nemen en ze verliezen op een bepaald moment belangrijke bedrijfsdata, dan is het vaak te laat. Beter is om dat moment voor te zijn en tijdig te kiezen voor een doordacht datamanagementbeleid. In een hybrid cloud is het dan zaak om zoveel mogelijk te leunen op instrumenten die voorhanden zijn bij de betreffende dienstverlener om complexiteit te vermijden. Deze worden dan aangevuld met services die de snelheid van herstel bevorderen en keuzevrijheid bewaken. En zelfs dan moet er nagedacht worden over het slechtst denkbare scenario waarin kwaadwillenden zich genesteld hebben in het netwerk van de betreffende organisatie. Hoe sporen we die op? Hoe voorkom je het wissen van zowel de data als de backup? Gelukkig uitdagingen waar we steeds beter een antwoord op kunnen formuleren.”
 
Lees ook
SAS topvoorspellingen voor 2021

SAS topvoorspellingen voor 2021

Vanuit SAS willen we graag enkele belangrijke inzichten delen van onze gerenommeerde experts. We vroegen hen welke trends en voorspellingen zij voor 2021 zien voor verschillende markten en domeinen. Hieronder vind je de korte insteken van de verschillende SAS-experts.

Synology introduceert DS1621+: ruime verdubbeling van prestaties

Synology introduceert DS1621+: ruime verdubbeling van prestaties

Synology Inc. heeft vandaag de DS1621+ gepresenteerd, de nieuwste generatie DiskStation NAS met 6 sleuven, ontworpen voor hoge prestaties op het gebied van gegevensopslag en -beheer. De DS1621+ is een compacte krachtpatser die content creators en bedrijven in staat stelt om probleemloos grote hoeveelheden gegevens op te slaan en te beschermen.

Synology introduceert de DS220+

Synology introduceert de DS220+

Synology Inc. heeft de beschikbaarheid van het DS220+ -opslagsysteem aangekondigd. De DS220+ is een ideaal systeem voor thuisgebruik en voor kleine bedrijven voor de opslag en beveiliging van gegevens. Synology Diskstation DS220+ is een compacte network-attached opslagoplossing voor het optimaliseren van data- en multimediabeheer. Het bevat gestro1