SAS topvoorspellingen voor 2021

SAS

Het jaar van het vaccin

"2020 is het jaar van COVID-19, en 2021 zal het jaar van het vaccin worden. Hierbij zal Analytics een belangrijke rol gaan spelen voor de planning van de uitrol en het volgen van de distributie, de neveneffecten en de doeltreffendheid van de vaccins."

Mark Lambrecht, Directeur van Global Health en Life Sciences, SAS over gezondheidszorg

‘Patiënt-first’ zorg op maat

"Post-COVID-19  klinisch onderzoek zal in toenemende mate worden ontworpen en gebouwd rondom de wereld van de patiënt. Met sensoren, wearables en apps kunnen patiënten langer thuis verzorging genieten en 24/7 worden gemonitord. Zo ontstaat er een datagedreven ontwikkelproces van geneesmiddelen. De vooruitgang op het gebied van analytics geeft de geneesmiddelenontwikkeling een nieuwe impuls in zijn constante zoektocht naar innovatieve therapieën.

Klinische studies kunnen dankzij analytics bijdragen aan de ontwikkeling van meerdere geneesmiddelen binnen één studie en leiden tot meer gepersonaliseerde en doelgerichte therapieën. De resultaten van klinische studies komen steeds sneller beschikbaar, waardoor patiënten de transparantie krijgen die ze nodig hebben om de behandeling te vinden die voor hen werkt.”

Mark Lambrecht, directeur van Global Health en Life Sciences, over gezondheidszorg

Consumenten krijgen meer controle met alles op afstand

"Digitale transformatie is nu een kwestie van overleven - consumenten hebben de keuze en controle over hun aankopen in de detailhandel, het bankwezen, communicatie- en nutsvoorzieningen, verzekeringen en persoonlijke gezondheidszorg. Er is een app voor alles en bedrijven worden constant langs de lat gelegd. Consumenten verwachten de beste aanbiedingen, eenvoudige betalingsmogelijkheden, snelle levering en gratis retourzendingen, allemaal vanuit het oogpunt van gebruiksgemak en goede service. Van bedrijven wordt verwacht dat ze gelijke tred houden met de digitale industriegiganten met efficiëntere supply chains, 24-uurs online klantenservice en eenvoudige planning - allemaal geoptimaliseerd voor effectiviteit en efficiëntie door middel van analytics. De race is begonnen, maar hoe overleeft u het? Hoe sneller u nieuwe klantentrends kunt interpreteren vanuit digitale touchpoints, hoe groter de kans dat u de concurrentie voorblijft."

Steven Hofmans, Customer experience, analytics and marketing adviseur over online commercie

De datageneratie betreedt de arbeidsmarkt

"Twee factoren zullen een sterke invloed hebben op het succes van de komende generatie data-specialisten: gepersonaliseerde individuele curricula en het vermogen om met alle facetten van de data om te gaan. Om succesvol te zijn hebben nieuwkomers op de arbeidsmarkt niet alleen analytische vaardigheden nodig; ze moeten ook storytelling en projectmanagement skills bezitten en aspecten van ethiek en compliance beheersen. Gepersonaliseerde leertrajecten vormen de sleutel om te kunnen concurreren op de arbeisdsmarkt.”

Jürgen Kaselowsky, EMEA Academics Manager, SAS over werkgelegenheid

Smart cities worden ingehaald door ’slimme dorpen’

"Het afgelopen jaar hebben we gezien dat organisaties zijn begonnen met het bevorderen van werken op afstand. In veel landen ontstaat een omgekeerde migratie van grote steden naar de kleinere steden of dorpen. Dit leidt tot een verandering in de strategie van de bedrijven die diensten verlenen op het gebied van breedband, voedselvoorziening en andere slimme diensten. Alle belanghebbenden in een ’smart city’ of slimme samenleving moeten samenwerken om deze omgekeerde migratie te bevorderen. Van lokale en federale overheden tot technologieleveranciers,spelen  allemaal een rol hierin.”

Dwijendra Dwivedi, EMEA AI en IOT Practice Lead, SAS over werken op afstand

Old-school organisaties kunnen zichzelf opnieuw uitvinden met analytics

"Ontwikkelingen op het vlak van AI en analytics helpen ook om het positieve sentiment ten opzichte van traditionele organisaties, zoals overheidsinstellingen en banken, te veranderen. De datagestuurde reacties van de overheid op COVID-19 veranderen de perceptie ten aanzien van de reactiesnelheid van de overheid. En banken die tools voor geautomatiseerde besluitvormingstrajecten implementeren verrassen hun klanten met nieuwe investeringsmogelijkheden. De sectoren die nieuwe technologieen als eerste omarmden, laten zien dat ze analytics op nieuwe manieren kunnen toepassen."

Steve Bennett, directeur van Public Sector and Financial Services, SAS over innovatie in traditionele sectoren

Meer over
Lees ook
NetApp: organisaties kiezen voor hybrid cloud om data veilig te stellen

NetApp: organisaties kiezen voor hybrid cloud om data veilig te stellen

Vandaag is het World Backup Day, een dag waarop we stilstaan bij betere bescherming van data en het voorkomen van dataverlies, -diefstal en -misbruik. World Backup Day richt zich niet alleen op consumenten, maar ook op organisaties, die vandaag de dag niet meer zonder data kunnen functioneren. Zeker nu ransomware volgens de NCTV een nationale bedreiging...

Cegeka neemt meerderheidsparticipatie in dataspecialist Solver Sweden

Cegeka neemt meerderheidsparticipatie in dataspecialist Solver Sweden

Het Europese IT-bedrijf Cegeka neemt een meerderheidsparticipatie in de Zweedse dataspecialist Solver Sweden AB. Het strategische partnership met Solver Sweden betekent een belangrijke stap in de groei van Cegeka in Scandinavië. Solver Sweden beschikt over drie kantoren in Zweden, met hoofdzetel in Stockholm, en telt een 25-tal medewerkers.

Dynabook: Wat brengt de hybride toekomst voor de channel?

Dynabook: Wat brengt de hybride toekomst voor de channel?

De toekomst laat zich lastig voorspellen, voor de channel is dat niet anders. De snelheid van verandering, de onvoorspelbaarheid van consumententrends en de uitdagingen op het gebied van innovatie zorgen voor een markt die voortdurend in beweging is. Toch kunnen er op basis van hedendaagse ontwikkelingen enkele voorspellingen gedaan worden over wat...