Eenvoudig gebouwbeheersystemen verbinden met LoRa sensoren via LoRa-2-GBS Gateway

Architectuur MCS LoRa-2-GBS Gateway met BACnet-1000px.png

 

Met de nieuwe MCS LoRa-2-GBS Gateway kunnen in een handomdraai draadloze LoRa-sensoren worden verbonden met een (bestaand) gebouwbeheersysteem (GBS). Gebruikers kunnen zo eenvoudig een geïntegreerde Smart Building oplossing opzetten. De LoRa-sensoren worden verbonden met de Gateway via bijvoorbeeld een BACnet IP of Modbus protocol. Er zijn twee varianten beschikbaar, namelijk de LoRa-2-GBS Ethernet Gateway en de LoRa-2-GBS LTE Gateway.

Profiteren van voordelen draadloos LoRa in bestaand gebouwbeheersysteem

Door het toevoegen van draadloze sensoren aan een GBS, genieten gebruikers van de pluspunten van hun GBS en alle voordelen van batterij gevoede sensoren. Zo hoeft er geen bekabelde infrastructuur aangelegd te worden. Dit is een voordeel voor locaties waar bekabelen geen optie is. Zoals monumentale panden of gebouwen met een bestaande infrastructuur. Daarnaast hebben de batterijen van draadloze sensoren een lange levensduur. Hierdoor zijn deze sensoren heel duurzaam in gebruik.

MCS LoRa-2-GBS oplossing met BACnet IP protocol

In de afbeelding hieronder is een schematische weergave te zien van de architectuur van de LoRa-2-GBS Gateway met BACnet IP protocol.

Vijf technieken komen samen in één slimme Gateway

De MCS LoRa-2-GBS Gateway combineert vijf verschillende technieken. Zo fungeert hij als LoRa Base station met een interne LoRaWAN server. Hierdoor kunnen gebruikers een Private LoRa-netwerk opzetten. Daarnaast verzorgt de Gateway de payload conversie van de sensoren. Gebruikers hebben zo geen maandelijkse kosten voor een externe payload conversie server.

De Gateway communiceert met het gebouwbeheersysteem via het BACnet IP, Modbus, Mbus of P1 protocol. Ook kunnen gebruikers hun IoT- of applicatieplatform aan de LoRa-2-GBS Gateway koppelen via MQTT of andere protocollen.

Door deze slimme API-koppeling met de applicatieserver kunnen eindklanten altijd hun data snel analyseren en beheren. Optioneel kunnen gebruikers kiezen voor Secure VPN. Hiermee krijgen zij veilig op afstand toegang tot hun LoRa-2-GBS Gateway en/of het achterliggende GBS.

Futureproof oplossing voor toenemende vraag naar data

Beheerders willen steeds meer inzicht krijgen in de staat en het gebruik van een pand. De vraag naar data neemt hierdoor sterk toe. Door de LoRa-2-GBS Gateway krijgen gebouwbeheerders eenvoudig inzicht in hoe hun gebouw functioneert voor gebruikers. Door de gemeten data te analyseren, kunnen zij hun gebouw en processen steeds slimmer en efficiënter beheren.

Met slim gebouwbeheer, ook wel Smart Building genoemd, zijn veel verschillende toepassingen mogelijk. Zo kan de de luchtkwaliteit (CO2, temperatuur en luchtvochtigheid) gemonitord worden. Dit leidt tot meer werkcomfort door een goed binnenklimaat. Daarnaast kan de werkplekbezetting beter beheerd worden. Hierdoor kan de ideale werkplek gecreëerd worden. Door beter energiemanagement ontstaan klimaat-neutrale werkplekken. Dit leidt tot energiebesparing.

 

 
Meer over
Lees ook
Welkom in het tijdperk van de verbonden fabriek

Welkom in het tijdperk van de verbonden fabriek

Als een wereldwijd opererende gigant die het industriële landschap al 130 jaar domineert zich herpositioneert als een digitaal bedrijf, is dat een duidelijk signaal dat er grote veranderingen staan te gebeuren. General Electric presenteert zichzelf als 'toonaangevende digitale industriële onderneming' en wil 'de industrie transformeren door het fy1

Nederlandse studenten onderzoeken Internet of Things en Smart ICT infrastructuur op hoofdkantoor Huawei in China

Nederlandse studenten onderzoeken Internet of Things en Smart ICT infrastructuur op hoofdkantoor Huawei in China

Huawei vervolgt dit jaar de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA), Universiteit Leiden, Universiteit Twente en Technische Universiteit Eindhoven voor het ‘Seeds for the Future’-programma. Het programma, dat in China plaatsvindt en twee weken duurt, biedt 20 studenten de gelegenheid hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevo1

SIDN fonds steunt 25 internetprojecten met maatschappelijk impact en lef

SIDN fonds steunt 25 internetprojecten met maatschappelijk impact en lef

SIDN fonds presenteert de nieuwe lichting van 25 geselecteerde internetprojecten die door SIDN worden ondersteund. Het gaat om projecten met maatschappelijke impact en lef. Door innovatieve internetprojecten te ondersteunen, zet SIDN fonds zich in voor een sterk internet voor iedereen: een open, vrij en betrouwbaar internet met maatschappelijke me1