Nederlandse studenten onderzoeken Internet of Things en Smart ICT infrastructuur op hoofdkantoor Huawei in China

Huawei vervolgt dit jaar de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA), Universiteit Leiden, Universiteit Twente en Technische Universiteit Eindhoven voor het ‘Seeds for the Future’-programma. Het programma, dat in China plaatsvindt en twee weken duurt, biedt 20 studenten de gelegenheid hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevorderen, gelijktijdig doen zij cross-culturele werkervaring op en komen zij in aanraking met de Chinese cultuur. Ter uitbreiding van hun praktijkervaring onderzoeken de studenten ontwikkelingen zoals Smart City, Smart Home en Internet of Things, en de behoeftes aan de ICT-infrastructuur opgelegd door deze ontwikkelingen.  

Huawei In navolging op de aankondiging vorig jaar van Huawei om de komende 5 jaar ten minste 100 lokale studenten naar China te brengen met het Seeds for the Future-programma, breidt het bedrijf het project uit met 3 nieuwe partner universiteiten (Universiteit Leiden, Universiteit Twente en Technische Universiteit Eindhoven) en verhoogt het aantal deelnemers van 15 naar 20. Excellente studenten op het gebied van Science & ICT doorliepen de afgelopen maanden een zware selectieprocedure op basis van CV, cijferlijst, motivatiebrief en gesprek met Huawei. De studenten zullen van 8 tot 23 juli in China verblijven.

Op het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen doen de studenten praktijkervaring en nieuwe ICT-expertise op door cursussen en opdrachten. Voor de opdrachten ontwikkelen de studenten oplossingen en concepten over de volgende onderwerpen: Smart City, Smart Home, Internet of Things en ‘breedband connectiviteit in landelijke gebieden’. Na afronding ontvangen de studenten een certificaat van Huawei en van enkele universiteiten ook studiepunten. Daarnaast volgen de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture, waarin zij de basis van de Chinese taal leren en verder kennismaken met de Chinese cultuur.

Wonder Wang, CEO Huawei Technologies Netherlands, zegt: “Als een wereldwijd opererende ICT-dienstverlener, voelt Huawei zich verantwoordelijk voor het stimuleren van ICT-onderwijs en -opleidingen onder jongeren. Binnen het Seeds for the Future-programma opent Huawei haar deuren voor de studenten en we hopen dat dit hun toekomstige loopbaan positief zal beïnvloeden.”

Roos Slingerland, UvA student, zegt: " Het Seeds for the Future programma biedt me de gelegenheid om in aanraking te komen met een geheel nieuwe wereld vol cultuur- en werkverschillen. Huawei is een bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot een van de pioniers op het gebied van telecommunicatie en om een kijkje te nemen binnen dit bedrijf is een bijzondere kans."

Lees ook

Tool integreert oude apparatuur in nieuwe IoT-omgevingen

Het aantal industriële Internet of Things (IIoT) projecten groet snel. Typerend voor veel van dit soort projecten is de mix van gloednieuwe maar vaak ook oude apparaten en machines die hierbij aan elkaar en aan internet worden gekoppeld. Nieuwe systemen zijn veelal van eigen webservers of andere communicatiemiddelen voorzien. Bij oude machines en apparaten daarentegen ontbreken dat soort voorzieningen nogal eens. Het Amerikaanse Red Lion Controls brengt hier een oplossing voor op de markt. Deze apparaten luisteren naar de wat cryptische benaming protocolconverters en data-acquisitieapparatuur....

Helft ondernemers die gebruikmaken van Internet of Things ziet omzet stijgen

Helft ondernemers die gebruikmaken van Internet of Things ziet omzet stijgen

IoT-gebruik bij Nederlandse bedrijven aanzienlijk lager dan in buitenland Van de Nederlandse bedrijven die gebruikmaken van Internet of Things (IoT) zag maar liefst 51% hun omzet hierdoor groeien. Toch maken Nederlandse bedrijven nog maar mondjesmaat gebruik van IoT-oplossingen: slechts 6,7% heeft al IoT-projecten lopen. Dat blijkt uit onderzoek in...

Welkom in het tijdperk van de verbonden fabriek

Welkom in het tijdperk van de verbonden fabriek

Als een wereldwijd opererende gigant die het industriële landschap al 130 jaar domineert zich herpositioneert als een digitaal bedrijf, is dat een duidelijk signaal dat er grote veranderingen staan te gebeuren. General Electric presenteert zichzelf als 'toonaangevende digitale industriële onderneming' en wil 'de industrie transformeren door het fysieke...