De nieuwe FRITZ!Box 6850 5G voor de FRITZ!-ervaring zoals je gewend bent mét 5G

Met de FRITZ!Box 6850 5G lanceert AVM een alles-in-één router voor de nieuwe mobiele 5G-communicatiestandaard. Door ondersteuning voor 5G-banden in het sub-6-GHz-bereik, evenals LTE Advanced Pro op alle huidige LTE-banden, kunnen gebruikers in Europa profiteren van ultrasnelle transmissiesnelheden en stabiele internetverbindingen via mobiele netwerken. Zelfs waar geen betrouwbare DSL- of andere kabelverbindingen beschikbaar zijn, maakt de FRITZ!Box 6850 5G de configuratie van een snel en stabiel thuisnetwerk mogelijk.  

 
image
 
De nieuwe mobiele communicatiestandaard zorgt voor hoge bandbreedtes met gigabitsnelheden en minimale latencies. Dit maakt de FRITZ!Box 6850 5G bijzonder aantrekkelijk voor gebruik met real-time toepassingen zoals virtual reality en gaming, maar ook voor gebruikers die afhankelijk zijn van een betrouwbare internetverbinding om thuis te kunnen werken. De krachtige functies van de draadloze dual-band router omvatten flexibele aansluitmogelijkheden voor netwerken via radio en kabel. Dankzij Mesh Wi-Fi kan in het hele huis een naadloos en betrouwbaar Wi-Fi-netwerk worden gebruikt (dual-band Wi-Fi 5 met maximaal 1266 Mbit/s). Bovendien maken de vier gigabit LAN-poorten en de snelle USB-poort de aansluiting van vele netwerkapparaten mogelijk, evenals harde schijven en printers die te allen tijde toegankelijk zijn voor alle geautoriseerde gebruikers - indien nodig zelfs via beveiligde toegang op afstand. 
 
Het geïntegreerde telefoonsysteem omvat niet alleen een aansluiting voor analoge telefoons en vele functies zoals oproepomleiding en antwoordapparaten, maar ook een DECT-basisstation. Daarop kunnen tot zes draadloze telefoons en talrijke Smart Home oplossingen worden aangesloten. Het bekende thuisnetwerkgemak van een FRITZ!Box als Mesh Master voor Wi-Fi, telefonie en Smart Home-toepassingen is dus nu ook beschikbaar in 5G-netwerken. Hetzelfde geldt voor de vele functies van FRITZ!OS zoals de firewall, ouderlijk toezicht en Wi-Fi gasttoegang, die ook voortdurend worden uitgebreid met gratis updates. De intelligente afstemhulp in de FRITZ!Box 6850 5G helpt gebruikers bij het vinden van de beste locatie voor de router en de ideale oriëntatie voor mobiele communicatieantennes.  
 
De technische specificaties in een oogopslag: 
  • 5G-router met 4 x 4 MIMO tot 1,3 Gbit/s voor band n1 (2,1 GHz), n3 (1,8 GHz), n5 (850 MHz), n7 (2,6 GHz), n8 (900 MHz), n20 (800 MHz), n28 (700 MHz), n38 (2,6 GHz), n40 (2,3 GHz), n41 (2,5 GHz), n78 (3,5 GHz) 
  • Ondersteuning voor standalone 5G en niet-standalone 5G (3GPP release 15) 
  • Internettoegang via 4G (LTE, CAT-16-modem) met maximaal 1 Gbit/s voor band 1, 3, 5, 7, 8, 20, 28 en 32 (1,5 GHz) en TDD-band 38, 40, 41, 42 (3,5 GHz), 43 (3,7 GHz) 
  • Ondersteunt Dynamic Spectrum Sharing (DSS), evenals UMTS/HSPA+ (3G) 
  • Dual-band Wi-Fi 5 + 4 met tot 1266 Mbit/s 
  • Twee SMA-aansluitingen voor het aansluiten van externe antennes 
  • Vier gigabit LAN-poorten en 1 USB 3.0-poort 
  • Telefoonsysteem en DECT-basisstation voor maximaal zes telefoons en Smart Home-toepassingen 
  • Poort voor een analoge telefoon of faxapparaat 
  • FRITZ!OS: met Mesh, ouderlijk toezicht, mediaserver, FRITZ!NAS, Wi-Fi-gasttoegang, MyFRITZ! en meer 
 

De FRITZ!Box 6850 5G is vanaf nu beschikbaar voor een adviesprijs van €569,- bij FritzShop, Informatique, Central Point en Expert.  

Meer over
Lees ook
Cradlepoint Cellular Intelligence vereenvoudigt het beheer van de LTE- en 5G-connectiviteit van draadloze WAN’s

Cradlepoint Cellular Intelligence vereenvoudigt het beheer van de LTE- en 5G-connectiviteit van draadloze WAN’s

Cradlepoint, toonaangevend leverancier van cloud-delivered LTE- en 5G-wireless network edge-oplossingen, lanceert Cellular Intelligence. Dit is een verzameling van softwarefuncties die op unieke wijze connectiviteit, mobiele data-abonnementen en mobiel netwerkverkeer detecteren, organiseren en optimaliseren. Cellular Intelligence biedt daarnaast beheer...

Vrijgave 6GHz-frequentieband in België en Nederland nieuwe stap in richting Europese gigabit-samenleving

Vrijgave 6GHz-frequentieband in België en Nederland nieuwe stap in richting Europese gigabit-samenleving

LANCOM, de Duitse netwerk- en security-specialist, is verheugd met de beslissing van de Nederlandse regering om, in navolging van België, het onderste gedeelte van de 6GHz-frequentieband vrij te geven voor licentievrij gebruik door Wi-Fi. Hiermee is de in juni aangenomen EU-richtlijn nu in beide landen omgezet in nationale wetgeving. Met het extra frequentieblok...

FRITZ!Box 4060: Tri-band draadloze router met Wi-Fi 6 en DECT-technologie

FRITZ!Box 4060: Tri-band draadloze router met Wi-Fi 6 en DECT-technologie

Dankzij Wi-Fi 6, de nieuwste Mesh Wi-Fi-technologie van AVM, drie radio-units en in totaal 12 antennes, kunnen Wi-Fi-datasnelheden tot 6 Gbit/s worden bereikt. De tri-band FRITZ!Box 4060 haalt het maximale uit smartphones en andere mobiele apparaten van de nieuwste generatie. Daarnaast is de FRITZ!Box 4060 het eerste model in de FRITZ!Box 4000-serie...