Backbase stelt Mark Appel aan als CMO

Mark-Appel_Backbase-CMO.JPG

Backbase, wereldwijd toonaangevend speler in Engagement Banking, heeft de aanstelling van Mark Appel als Chief Marketing Officer aangekondigd. Appel zal leiding gaan geven aan de marketingafdeling van Backbase en brengt meer dan 30 jaar aan ervaring mee in technologie- en groeiende organisaties zoals Apple, Twinfield (overgenomen door Wolters Kluwer), Exact Software en, de meest recente, CM.com.

Als Chief Marketing Officer van CM.com heeft Appel meegeholpen om in minder dan drie jaar de omzet te verviervoudigen en het marketingteam te laten groeien van 10 naar 80 personen. Daarvoor was Appel 8 jaar werkzaam bij Exact waar hij de transitie naar SaaS begeleidde en de bedrijfsgroei vertienvoudigde. Als CMO van Backbase zal Appel verantwoordelijk zijn voor de verdere voortzetting van duurzame groei die Backbase doormaakt, met een omzet van €200 miljoen en de opname in de 2022 CB Insights’ Fintech 250-lijst.

De benoeming van Appel verbreedt het leiderschapsteam van Backbase verder, na de recente benoemingen van Markwin Geneste als Chief Commercial Officer en Roland Booijen als General Manager of Ecosystems in 2022. Dankzij deze benoemingen in combinatie met de toetreding van Motive Partners als investeerder in juni zet Backbase zijn professionalisering, zijn groei en zijn weg naar volwassenheid voort.
 
“Ik ben opgetogen om mijn ervaring in te zetten bij Backbase en bij te dragen aan onze ambitieuze doelstelling om de dagelijkse financiën van 10% van de wereldbevolking te verbeteren,” aldus Appel. “Ik kijk ernaar uit om verder te bouwen met het team aan het Backbase-merk en de marketingprogramma’s die zullen bijdragen aan een groeiende vraag naar ons platform.”
 
“Marks nieuwsgierigheid naar nieuwe technologieën en zijn inspirerend leiderschap geven ons marketingteam een boost om haar bijdrage aan de business verder uit te bouwen en te verstevigen,” zegt Jouk Pleiter, oprichter en CEO van Backbase. “Mark belichaamt Backbase’s kernwaarden van vakmanschap, ondernemerschap en een can-do-instelling. Ik verheug me erop om met hem samen te werken.”
 
Meer over
Lees ook
Wouter Dijk legt lat hoog als nieuwe algemeen directeur van Xerox

Wouter Dijk legt lat hoog als nieuwe algemeen directeur van Xerox

Xerox heeft Wouter Dijk benoemd tot Algemeen Directeur van Xerox. Sinds februari bekleedt Dijk deze functie a.i. na het vertrek van Wilco van Bezooijen. Dijk is sinds 1989 verbonden aan Veenman, een dochterbedrijf van Xerox. Bij Veenman vervulde Dijk diverse rollen waaronder Sales Director. Deze functie combineerde Dijk vervolgens ook bij Xerox. N1

Flexport versterkt supply chain-innovatie met aanstelling techleiders

Flexport versterkt supply chain-innovatie met aanstelling techleiders

Flexport, wereldwijd leider in supply chain-technologie, verwelkomt Cheryan Jacob als Executive Vice President of Platform Engineering (EVP Platform Engineering) en Kris Bell als Vice President of User Experience (VP UX).

Steven Vindevogel benoemd tot Head of Panasonic Mobile Solutions Business Division Europe

Steven Vindevogel benoemd tot Head of Panasonic Mobile Solutions Business Division Europe

Panasonic Connect Europe heeft vandaag de Belg Steven Vindevogel benoemd als het nieuwe hoofd van de Mobile Solutions Business Division Europe. Hij wil voortbouwen op de reputatie van Panasonic Toughbook als Europa's toonaangevende fabrikant van robuuste mobiele computers door uitgebreide end-to-end solutions rondom zijn producten aan te bieden en1