Yuki zet in op toekomst van Peppol e-invoicing met overname Lucy

yuki_Header-Visuals-1-700

Yuki versterkt haar aanbod en expertise op het gebied van digitale facturatie en staat klaar om accountantskantoren en bedrijven te begeleiden bij de overgang naar e-facturatie.

Yuki, toonaangevend in geautomatiseerd boekhouden, heeft vandaag bekendgemaakt Lucy over te nemen, de specialist in het verzenden en ontvangen van e-facturen. Deze stap onderstreept niet alleen Yuki’s geloof in de toekomst van e-facturatie, maar versterkt ook haar ambitie om de financiële administratie nog meer te vereenvoudigen.

“Met de nieuwe Peppol-wetgeving, die vanaf 2026 in België en vanaf 2028 in de rest van Europa van kracht zal gaan, begrijpen we de druk op accountants en de urgentie voor ondernemers maar al te goed. Dankzij onze overname van Lucy gaan we een stap verder en ontzorgen we voortaan - en geheel los van Yuki’s boekhoudplatform - elke ondernemer en accountant in België en Nederland met een innovatieve oplossing voor het ontvangen en versturen van facturen via Peppol”, verklaart Ellen Sano, Managing Director bij Yuki. “Het is een echte primeur dat we met deze oplossing iedereen kunnen helpen, ongeacht hun keuze van boekhoudsoftware.”

De Peppol-directory telt momenteel 100.000 geregistreerde Belgische bedrijven, met een groei van 38% in 2024 tot nu toe. België staat daarmee wereldwijd op de tweede plaats van snelste groeiers op het Peppol-netwerk. Nederland loopt nog wat achter met ruim 40.000 geregistreerde bedrijven. Met Lucy biedt Yuki een zeer toegankelijke oplossing voor e-facturatie, zodat elke ondernemer eenvoudig toegang krijgt tot het Peppol-netwerk. 

Daarnaast introduceert Lucy één uniforme werkwijze binnen elk accountantskantoor voor het activeren en beheren van de inkomende Peppol-flow. Op die manier kan de accountant al zijn klanten consistent en in één keer samen activeren en begeleiden. “Als onafhankelijke softwareoplossing koppelen wij bovendien met alle boekhoudpakketten in de markt, niet alleen met Yuki. Daarmee garanderen we een snelle, efficiënte en gebruiksvriendelijke voorbereiding op Peppol, los van de geïmplementeerde boekhoudsoftware", aldus Philippe Kimpe, founder van Lucy.

Ellen Sano blikt vooruit en ziet een toekomst vol groeimogelijkheden. “De sector maakt een enorme ontwikkeling door en als softwarebedrijf is het onze taak om deze vooruitgang te stimuleren en versnellen. Yuki’s visie is immers altijd geweest om onze ondernemers en accountants zo innovatief mogelijk te ondersteunen - en Lucy vormt daar de perfecte aanvulling op. Met Lucy breiden we ons ruime aanbod uit en zetten we opnieuw een mooie stap voorwaarts naar een efficiënte en geautomatiseerde toekomst. E-invoicing, Peppol en 2026? Wij zijn er klaar voor.”

Meer over
Lees ook
Mendix 10.12 biedt applicatieontwikkeling met veilige AI-assistentie

Mendix 10.12 biedt applicatieontwikkeling met veilige AI-assistentie

Mendix, een Siemens-bedrijfsonderdeel en wereldwijd leider op het gebied van low-code softwareontwikkeling, lanceert Mendix 10.12, de nieuwste platform upgrade met de volgende generatie AI-assistant voor softwareontwikkeling. Deze upgrade verbetert daarnaast het gebruiksgemak voor developers in Studio Pro

Rabobank versnelt digitale transformatie met SAP BTP

Rabobank versnelt digitale transformatie met SAP BTP

Rabobank maakt een grote sprong in zijn digitale transformatie met het SAP Business Technology Platform (BTP). Onder andere SAP Integration Suite en API Management, onderdelen van SAP BTP, zorgen voor een efficiënte en gestandaardiseerde toegang tot data uit SAP S/4HANA.

SAP versnelt transformaties met gecombineerde kracht van SAP LeanIX, SAP Signavio en RISE

SAP versnelt transformaties met gecombineerde kracht van SAP LeanIX, SAP Signavio en RISE

SAP kondigde tijdens SAP Sapphire in Barcelona een duidelijker pad aan naar transformatie voor RISE with SAP-klanten. Zo presenteerde SAP nieuwe manieren om waarde te ontsluiten met SAP LeanIX en SAP Signavio, waaronder de koppeling van SAP LeanIX aan SAP's AI-assistent Joule.