Sonnevelt Opleidingen onderdeel van Complementair Groep.

Persbericht Complementair Groep-Sonnevelt

Complementair Groep, het moederbedrijf van o.a. Nederlands grootste onafhankelijke IT-opleider Vijfhart, heeft vandaag bekend gemaakt dat Sonnevelt Opleidingen uit Hedel onderdeel is geworden van Complementair Groep.

Sonnevelt is gespecialiseerd in opleidingen en cursussen op het gebied van vitaliteit, gezondheid en welzijn.Sinds de oprichting in 1995 heeft Sonnevelt meer dan 25.000 professionals opgeleid en beschikt het over 22 opleidingslocaties, verspreid over Nederland van waaruit de opleidingen worden verzorgd. In 2023 werd Sonnevelt voor de tiende keer op rij door Springest uitgroepen tot Beste Opleider van Nederland.

Onder leiding van de huidige directeur Karin Leijten zal Sonnevelt Opleidingen zich als zelfstandig merk blijven richten op de particuliere markt. Om de uitbreiding op de zakelijke markt mogelijk te maken is Sonnevelt Zakelijk opgericht en is Inge Mol onlangs benoemd als directeur. Dankzij de samenwerking krijgt Sonnevelt toegang tot de zakelijke klanten van de bedrijven binnen Complementair Groep.

Bastiaan Janssen, CEO van Complementair Groep: "Wij zijn verheugd met Sonnevelt als zevende label binnen Complementair Groep. Het past binnen onze groeistrategie waarbij wij constant op zoek zijn naar een verbreding van ons aanbod aan kwalitatieve opleidingen, cursussen en trainingen. Sonnevelts toewijding aan kwaliteit en focus op vitaliteit vult ons huidige portfolio uitstekend aan en versterkt onze positie als toonaangevende opleidingsgroep."

Karin Leijten, directeur van Sonnevelt Opleidingen: "Onze motivatie om ons aan te sluiten bij Complementair Groep komt voort uit onze overtuiging dat samenwerking leidt tot synergie. 'Samen is beter' is een kernwaarde die we delen. Door deze krachtenbundeling kunnen we onze impact vergroten en nog beter inspelen op de behoeften in de markt. Al 30 jaar bieden we hoogwaardige opleidingen op het gebied van gezondheid en vitaliteit die bijdragen aan het welzijn en de professionele groei van onze studenten en dat blijven we doen. Door deze samenwerking zien we vooral groeimogelijkheden op de zakelijke markt."

Inge Mol, directeur van Sonnevelt Zakelijk: "Positief denken, leren omgaan met stress, sociale steun en een zinvol leven leiden vormen de basis van je welzijn. Door juist naar al deze aspecten als geheel te kijken is er voor werkgevers en werknemers veel winst te behalen. Met onze expertise helpen wij bedrijven om een gezonde en veerkrachtige werkomgeving te creëren."

Foto Herman Sanderse, Bastiaan Janssen (Complementair Groep) en Karin Leijten (Sonnevelt Opleidingen).

 

Lees ook
Yuki zet in op toekomst van Peppol e-invoicing met overname Lucy

Yuki zet in op toekomst van Peppol e-invoicing met overname Lucy

Yuki, toonaangevend in geautomatiseerd boekhouden, heeft vandaag bekendgemaakt Lucy over te nemen, de specialist in het verzenden en ontvangen van e-facturen. Deze stap onderstreept niet alleen Yuki’s geloof in de toekomst van e-facturatie, maar versterkt ook haar ambitie om de financiële administratie nog meer te vereenvoudigen.

Descartes neemt ASD over

Descartes neemt ASD over

Descartes Systems Group, wereldwijd marktleider in het samenbrengen van logistiek-intensieve bedrijven in de handel, neemt Aeropspace Software Developments (ASD) over. ASD is leverancier van oplossingen op het gebied van douane en naleving van regelgeving.

Crayon fuseert met Sequint

Crayon fuseert met Sequint

Crayon, het wereldwijde full-service adviesbureau voor digitale transformatie, fuseert met Sequint, expert op het gebied van software licenties. Sequint was sinds de overname in 2019 al onderdeel van de Crayon Group. De fusie betekent dat alle activiteiten van Sequint voortaan onder de Crayon-naam worden geleverd. Hiermee zorgt Crayon voor een uni1