Rockwell Automation voltooit overname van CUBIC

Rockwell_Automation_300250

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van CUBIC, een bedrijf dat gespecialiseerd is in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen.
 
CUBIC, opgericht in 1973, bedient snelgroeiende sectoren, onder meer op het gebied van hernieuwbare energie, datacenters en infrastructuur, en heeft zijn hoofdkantoor in Bronderslev, Denemarken. CUBIC zal voortaan rapporteren aan Rockwell's Power Control Business en vallen binnen het bedrijfssegment Intelligent Devices.
 
"CUBIC's innovatieve motorbesturingsoplossingen versterken ons portfolio van toonaangevende intelligente motorbesturingstechnologieën", zegt Bob Buttermore, vice-president en algemeen directeur van Rockwell's Power Control Business. "We zijn verheugd een getalenteerd team te verwelkomen met gespecialiseerde expertise in structureel ontwerp, energiesystemen en wereldwijde normen."
 
“De efficiënte en flexibele modulaire systemen van CUBIC in combinatie met de intelligente oplossingen en expertise van Rockwell zullen klanten ten goede komen door een snellere time-to-market te bieden, bredere toepassingen voor intelligente motorbesturing mogelijk te maken en slimme gegevens te genereren om de duurzaamheid en productiviteit te verhogen.”
 
Dankzij het gevestigde partnermodel van CUBIC kan Rockwell zijn partnernetwerk uitbreiden in Azië, Europa en Latijns-Amerika. Bovendien zal CUBIC de markttoegang van Rockwell op het gebied van hernieuwbare energie en datacenteroplossingen verbreden.
 
"Het wereldwijde marktleiderschap van Rockwell op het gebied van industriële automatisering maakt dit tot een perfecte match voor CUBIC", zegt Jacob Moller Knudsen, CEO van CUBIC. "Ons gecombineerde portfolio zal aantrekkelijk zijn voor nieuwe klanten en partners."
Meer over
Lees ook
Broad Horizon versterkt werkplek propositie met overname Pink Elephant Nederland

Broad Horizon versterkt werkplek propositie met overname Pink Elephant Nederland

Het Nederlandse ICT-bedrijf Broad Horizon heeft Pink Elephant uit Naarden overgenomen. Hiermee versterkt Broad Horizon haar positie op het gebied van de moderne werkplek in Nederland. Door de krachten te bundelen met Pink Elephant focust Broad Horizon nog sterker op innovatie, kwaliteit en het persoonlijk maken van de dienstverlening.

Unified doet overname in cybersecurity

Unified doet overname in cybersecurity

IT dienstverlener Unified heeft Integrated Works, Cisco specialist in enterprise networking en cybersecurity, overgenomen. Het bedrijf richt zich op klanten in de semi-publieke en commerciële sector.

Signet neemt Breedband volledig over

Signet neemt Breedband volledig over

Connectiviteitsspecialist Signet, onderdeel van het Europese techpowerhouse team.blue, heeft internetserviceprovider Breedband uit Arnhem overgenomen. Door de krachten te bundelen versterken de bedrijven hun positie in de connectiviteitsmarkt en verbreden ze hun productportfolio om zo de beste netwerkoplossingen aan klanten te blijven garanderen.