Netwerkactiviteiten Avaya overgenomen door Extreme Networks

Extreme Networks maakt bekend de overname van de netwerkactiviteiten van Avaya te hebben afgerond. De overname maakt deel uit van de groeistrategie van het bedrijf. Het doel is om marktleider te worden op het gebied van enterprise networking met end-to-end softwareoplossingen voor enterprise-klanten, variërend van datacenter tot en met draadloos netwerk.

extreme-networks Als onderdeel van de transactie neemt Extreme de klanten, het personeel en verschillende technologieonderdelen van Avaya over. De overname versterkt de positie van Extreme in onder meer de onderwijs-, gezondheidszorg- en overheidsbranches, met name vanwege de toevoeging van Avaya’s Fabric-technologie voor veilige en eenvoudige toegang, beheer en controle. Daarnaast breidt de overname het switching-portfolio van Extreme verder uit met onder meer een nieuwe collectie modulaire switches, softwaretools en Internet of Things-technologie.

Strategische mijlpaal

“Het is een spannende dag voor Extreme en een strategische mijlpaal voor ons bedrijf. Nu zijn we in staat om de end-to-end netwerkoplossingen en -diensten te bieden, die onze doelgroepen nodig hebben om hun bedrijf draaiende te houden”, zegt Ed Meyercord, President en CEO van Extreme Networks. Meyercord wijst erop dat Extreme Networks door de overname ook over nieuwe medewerkers, partners en netwerkklanten beschikt. Onlangs heeft het bedrijf al een roadmap-webinar georganiseerd voor zowel nieuwe als bestaande partners.

“Ik werkte tijdens dit proces met de managementteams van beide bedrijven en daaruit bleek dat de overname de juiste keuze is. Het is een beslissing die de groei van zowel Extreme Networks als Avaya stimuleert”, zegt Kevin Kennedy, President en CEO van Avaya. Zeus Kerravala, analist en oprichter van ZK Research: “Avaya’s netwerkbranche is een strategische aanvulling op Extreme Networks en versterkt de positie van de onderneming in de grootzakelijke markt.”

Impact op financiële resultaten

Extreme verwacht dat de transactie een positief effect heeft op de cashflow en inkomsten van het boekjaar 2018, dat op 1 juli van start ging. Het bedrijf verwacht daarnaast jaarlijks meer dan 200 miljoen dollar aan inkomsten te genereren uit de overgenomen netwerkonderdelen van Avaya.

Lees ook
Overname versterkt focus op kleine en middelgrote productiebedrijven

Overname versterkt focus op kleine en middelgrote productiebedrijven

Dassault Systèmes neemt IQMS over voor een bedrag van 425 miljoen dollar. IQMS is een in Californië gevestigde leverancier van ERP-software voor bedrijven in de maakindustrie. Met de overname maakt Dassault Systèmes zijn 3DEXPERIENCE-platform beschikbaar voor kleine en middelgrote productiebedrijven die hiermee hun businessprocessen digitaal kunnen...

Dynatrace neemt Qumram over voor uitbreiding digital experience en R&D

Dynatrace neemt Qumram over voor uitbreiding digital experience en R&D

Dynatrace, gespecialiseerd in oplossing voor performancemanagement, neemt Qumram over. Dit bedrijf levert geavanceerde technologie voor het vastleggen en terugkijken  van alle digitale interacties via webapplicaties en mobiele apparatuur. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Uitbreiding digital experience functionaliteit Dynatrace gaat de technologie...