Netwerkactiviteiten Avaya overgenomen door Extreme Networks

Extreme Networks maakt bekend de overname van de netwerkactiviteiten van Avaya te hebben afgerond. De overname maakt deel uit van de groeistrategie van het bedrijf. Het doel is om marktleider te worden op het gebied van enterprise networking met end-to-end softwareoplossingen voor enterprise-klanten, variërend van datacenter tot en met draadloos netwerk.

extreme-networks Als onderdeel van de transactie neemt Extreme de klanten, het personeel en verschillende technologieonderdelen van Avaya over. De overname versterkt de positie van Extreme in onder meer de onderwijs-, gezondheidszorg- en overheidsbranches, met name vanwege de toevoeging van Avaya’s Fabric-technologie voor veilige en eenvoudige toegang, beheer en controle. Daarnaast breidt de overname het switching-portfolio van Extreme verder uit met onder meer een nieuwe collectie modulaire switches, softwaretools en Internet of Things-technologie.

Strategische mijlpaal

“Het is een spannende dag voor Extreme en een strategische mijlpaal voor ons bedrijf. Nu zijn we in staat om de end-to-end netwerkoplossingen en -diensten te bieden, die onze doelgroepen nodig hebben om hun bedrijf draaiende te houden”, zegt Ed Meyercord, President en CEO van Extreme Networks. Meyercord wijst erop dat Extreme Networks door de overname ook over nieuwe medewerkers, partners en netwerkklanten beschikt. Onlangs heeft het bedrijf al een roadmap-webinar georganiseerd voor zowel nieuwe als bestaande partners.

“Ik werkte tijdens dit proces met de managementteams van beide bedrijven en daaruit bleek dat de overname de juiste keuze is. Het is een beslissing die de groei van zowel Extreme Networks als Avaya stimuleert”, zegt Kevin Kennedy, President en CEO van Avaya. Zeus Kerravala, analist en oprichter van ZK Research: “Avaya’s netwerkbranche is een strategische aanvulling op Extreme Networks en versterkt de positie van de onderneming in de grootzakelijke markt.”

Impact op financiële resultaten

Extreme verwacht dat de transactie een positief effect heeft op de cashflow en inkomsten van het boekjaar 2018, dat op 1 juli van start ging. Het bedrijf verwacht daarnaast jaarlijks meer dan 200 miljoen dollar aan inkomsten te genereren uit de overgenomen netwerkonderdelen van Avaya.

Meer over
Lees ook
Crayon fuseert met Sequint

Crayon fuseert met Sequint

Crayon, het wereldwijde full-service adviesbureau voor digitale transformatie, fuseert met Sequint, expert op het gebied van software licenties. Sequint was sinds de overname in 2019 al onderdeel van de Crayon Group. De fusie betekent dat alle activiteiten van Sequint voortaan onder de Crayon-naam worden geleverd. Hiermee zorgt Crayon voor een uni1

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.

Leverancier van spoorweg ERP-software RailCube vindt strategische partner in Main Capital Partners

Leverancier van spoorweg ERP-software RailCube vindt strategische partner in Main Capital Partners

RailCube, leverancier van innovatieve softwareoplossingen voor spoorwegondernemingen, kondigt een meerderheidsinvestering aan door strategische software-investeerder Main Capital Partners ("Main").