Unified doet overname in cybersecurity

IntegratedWorks_Unfied400300

IT dienstverlener Unified heeft Integrated Works, Cisco specialist in enterprise networking en cybersecurity, overgenomen. Het bedrijf richt zich op klanten in de semi-publieke en commerciële sector.         

Volgens de managed service provider (MSP) Unified, gevestigd in Utrecht, versterkt de overname het portfolio met expertise die past bij de groeiende vraag naar veilige private en public cloud oplossingen en netwerkinfrastructuur.

Integrated Works is gevestigd in Nieuw-Vennep en is certified Premier Partner van Cisco met specialisaties in cybersecurity, enterprise networking, collaboration en Internet of Things. De organisaties zullen per direct het dienstenaanbod uitbreiden met elkaars expertise. De integratie zal naar verwachting in 2021 worden afgerond.

"We zetten de volgende stap in onze groeiambitie en breiden ons dienstenportfolio uit met cybersecurity en enterprise networking. Unified ziet als MSP met eigen Tier 3+ datacenters zowel in haar kernsegmenten (de (semi)publieke sector en met name de woningcorporatiesector) als daarbuiten een sterk toenemende vraag rondom security en connectiviteit. Door de versnelde transitie naar thuiswerken past een overname met deze specialismen goed bij onze bestaande kennis en ervaring op het gebied van werkplekoplossingen, back-up & recovery, Microsoft 365, Azure en hybride cloud. De overname zal verder bijdragen aan het versterken van onze positie en het bedienen van organisaties met 50 tot 500 medewerkers van werkplekbeheer tot volledige outsourcing.”, zegt Stephan Derksen, CEO van Unified.

Cisco Security

Integrated Works werd in 2019 door Cisco benoemd als Advanced Security Architecture Partner. Deze stap is een belangrijk onderdeel van de strategische visie van het huidige management, dat na de overname door Unified bij het bedrijf verantwoordelijk blijft voor de dagelijkse leiding. “We zijn erg blij om onderdeel te worden van Unified, waar we kunnen blijven groeien en ons bedrijf kunnen ontwikkelen door de beste services en oplossingen aan onze klanten in Nederland te leveren. We zien veel potentie in de gecombineerde dienstverlening en het delen van ervaringen en best practices tussen Unified en Integrated Works.", aldus Remco Apon en Cuneyt Ardahanli, beiden directeur van Integrated Works.

Lees ook
SAS neemt Kamakura over om innovatie in risk-technologie te versnellen

SAS neemt Kamakura over om innovatie in risk-technologie te versnellen

SAS, wereldwijd leider in AI en analytics, heeft het in Honolulu gevestigde Kamakura Corporation overgenomen. Het particuliere Kamakura biedt gespecialiseerde software, data en advies die financiële organisaties waaronder banken, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en pensioenfondsen helpt bij het beheren van een verscheidenheid aan financiële...

Altair versterkt aanbod elektronisch systeemontwerp met acquisitie Concept Engineering

Altair versterkt aanbod elektronisch systeemontwerp met acquisitie Concept Engineering

Altair heeft Concept Engineering overgenomen, de marktleidende leverancier van visualisatiesoftware voor het ontwerpen van elektronische systemen. Met deze acquisitie biedt Altair aan klanten de mogelijkheid om het ontwikkelen, produceren en servicen van complexe elektrische en elektronische systemen te versnellen.

Jamf introduceert holistisch endpoint securityplatform

Jamf introduceert holistisch endpoint securityplatform

Jamf, de standaard in Apple Enterprise Management, heeft nieuwe technologieën gedemonstreerd waarmee ‘Apple-First’ organisaties hun werknemers een veilige en consumentvriendelijke omgeving kunnen bieden.