Johnson Controls breidt aanbod industriële warmtepompen uit met overname van Hybrid Energy

Johnsoncontrols-280210.png

Johnson Controls, de wereldleider voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen, neemt Hybrid Energy AS over. Dat is een leverancier van beheeroplossingen voor energie met een hoge temperatuur, waarbij de focus ligt op warmtepompen voor districtsverwarming en industriële processen. De unieke technologie van Hybrid Energy zal nieuwe, kosteneffectieve oplossingen bieden aan klanten en tegelijkertijd bijdragen aan de decarbonisatie en verduurzaming in Europa en daarbuiten.  

 

"Het is een enerverende tijd in onze branche nu we samenkomen om de volgende generatie veilige, duurzame technologieën op het gebied van energiebeheer op de markt te brengen", zegt Claude Allain, President, Johnson Controls HVAC/R & Datacenters. "Hybrid Energy is een expert op het gebied van procesverwarming op extreem hoge temperatuur met behoud van energie-efficiëntie. Met het bereik en de middelen van Johnson Controls zullen we in staat zijn om de uitdagingen van meer klanten op te lossen. Terwijl we het energieverbruik in gebouwen helpen verminderen, zullen onze klanten profiteren van één betrouwbare leverancier voor verwarmingsoplossingen."   

 

Hybrid Energy, gevestigd in Lysaker, Noorwegen, zal het vermogen van Johnson Controls om te voorzien in verwarmingsbehoeften met hoge temperaturen uitbreiden, met een hybride warmtepomp als kern. Dankzij gepatenteerde technologie kunnen de oplossingen van Hybrid Energy temperaturen van meer dan 100 graden Celsius bereiken met behulp van natuurlijke koelmiddelen met een zeer laag aardopwarmingsvermogen. Gezien het snelgroeiende marktpotentieel zullen oplossingen zoals die van Hybrid Energy de Europese Unie helpen de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 procent te verminderen en te voldoen aan de doelstelling van de Green Deal om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn en dat terwijl de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd. 

 

"Nu veel landen hun energiebronnen diversifiëren, is dit hét moment om technologie voor schone energie wereldwijd beschikbaar te maken", aldus Rune Rinann, Chief Executive Officer van Nordic Technology Group AS. "Met de unieke warmtepomptechnologieën van Hybrid Energy, het bereik en de capaciteit van Johnson Controls en hun gezamenlijke denkkracht, komt een duurzame toekomst steeds dichterbij. Dit doen we door een nieuwe standaard te zetten voor industriële warmtepompen op hoge temperatuur."   

  

De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.   

 

Lees ook
Johnson Controls: slimme gebouwen versnellen het behalen van decarbonisatie doelstellingen

Johnson Controls: slimme gebouwen versnellen het behalen van decarbonisatie doelstellingen

Nu wereldwijd de tijd dringt om de klimaatdoelstellingen te behalen, onthult nieuw onderzoek van Johnson Controls, wereldwijde leider in slimme, veilige en duurzame gebouwen, en Forrester Consulting de mogelijkheden en dringende vereisten voor bedrijven die duurzaamheidsbeloften na willen komen.

Crayon fuseert met Sequint

Crayon fuseert met Sequint

Crayon, het wereldwijde full-service adviesbureau voor digitale transformatie, fuseert met Sequint, expert op het gebied van software licenties. Sequint was sinds de overname in 2019 al onderdeel van de Crayon Group. De fusie betekent dat alle activiteiten van Sequint voortaan onder de Crayon-naam worden geleverd. Hiermee zorgt Crayon voor een uni1

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.