Johnson Controls breidt aanbod industriële warmtepompen uit met overname van Hybrid Energy

Johnsoncontrols-280210.png

Johnson Controls, de wereldleider voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen, neemt Hybrid Energy AS over. Dat is een leverancier van beheeroplossingen voor energie met een hoge temperatuur, waarbij de focus ligt op warmtepompen voor districtsverwarming en industriële processen. De unieke technologie van Hybrid Energy zal nieuwe, kosteneffectieve oplossingen bieden aan klanten en tegelijkertijd bijdragen aan de decarbonisatie en verduurzaming in Europa en daarbuiten.  

 

"Het is een enerverende tijd in onze branche nu we samenkomen om de volgende generatie veilige, duurzame technologieën op het gebied van energiebeheer op de markt te brengen", zegt Claude Allain, President, Johnson Controls HVAC/R & Datacenters. "Hybrid Energy is een expert op het gebied van procesverwarming op extreem hoge temperatuur met behoud van energie-efficiëntie. Met het bereik en de middelen van Johnson Controls zullen we in staat zijn om de uitdagingen van meer klanten op te lossen. Terwijl we het energieverbruik in gebouwen helpen verminderen, zullen onze klanten profiteren van één betrouwbare leverancier voor verwarmingsoplossingen."   

 

Hybrid Energy, gevestigd in Lysaker, Noorwegen, zal het vermogen van Johnson Controls om te voorzien in verwarmingsbehoeften met hoge temperaturen uitbreiden, met een hybride warmtepomp als kern. Dankzij gepatenteerde technologie kunnen de oplossingen van Hybrid Energy temperaturen van meer dan 100 graden Celsius bereiken met behulp van natuurlijke koelmiddelen met een zeer laag aardopwarmingsvermogen. Gezien het snelgroeiende marktpotentieel zullen oplossingen zoals die van Hybrid Energy de Europese Unie helpen de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 procent te verminderen en te voldoen aan de doelstelling van de Green Deal om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn en dat terwijl de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd. 

 

"Nu veel landen hun energiebronnen diversifiëren, is dit hét moment om technologie voor schone energie wereldwijd beschikbaar te maken", aldus Rune Rinann, Chief Executive Officer van Nordic Technology Group AS. "Met de unieke warmtepomptechnologieën van Hybrid Energy, het bereik en de capaciteit van Johnson Controls en hun gezamenlijke denkkracht, komt een duurzame toekomst steeds dichterbij. Dit doen we door een nieuwe standaard te zetten voor industriële warmtepompen op hoge temperatuur."   

  

De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.   

 

Lees ook
rb2 en SCAPE bundelen krachten als start van nieuwe bureaugroep

rb2 en SCAPE bundelen krachten als start van nieuwe bureaugroep

rb2 en SCAPE bundelden al een aantal jaren hun technische, strategische en commerciële krachten en hebben besloten deze samenwerking verder te intensiveren. Dit is voor hen de eerste stap in een grotere ambitie om een bureaugroep op te bouwen, waarin development centraal staat en de klant actief ondersteund wordt bij vraagstukken op het gebied van e-commerce,...

Rockwell Automation voltooit overname van CUBIC

Rockwell Automation voltooit overname van CUBIC

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van CUBIC, een bedrijf dat gespecialiseerd is in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen.

Dassault Systèmes neemt digitale specialist Diota over

Dassault Systèmes neemt digitale specialist Diota over

Dassault Systèmes heeft Diota overgenomen, een ontwikkelaar van softwareoplossingen voor montagehulp en kwaliteitscontrole bij productie en operations. Dankzij de overname wordt het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes uitgebreid met direct bruikbare virtual twin-ervaringen op de werkvloer. Klanten in de lucht- en ruimtevaart, defensie, industriële...