Robot helpt winkelend publiek Media Markt

Trusty-14

Media Markt heeft een nieuwe winkelmedewerkster in dienst mét een gebruiksaanwijzing: Trusty. Deze robot ontvangt vanaf deze maand bezoekers van Media Markt Rotterdam Centrum en maakt hen wegwijs in de winkel. Trusty is ontstaan uit een samenwerking tussen Media Markt en Trust. Het is voor het eerst in Nederland dat een robot wordt ingezet op de winkelvloer.

De komst van Trusty past binnen de winkelformule van Media Markt, waarin innovatie en beleving belangrijke pijlers zijn. De eerste werkdag van Trusty is donderdag 16 juli.

Robots spelen een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Media Markt zet deze technische innovaties in om de klantservice te optimaliseren. Maar vooral ook om het winkelen leuk en speciaal te maken. Trusty helpt mee aan deze winkelbeleving. “Tegelijkertijd beseffen we dat robots onze mensen in de winkels onmogelijk kunnen vervangen,” zegt Marcel Capitein, vestigingsdirecteur Media Markt Rotterdam. “Onze klanten kunnen bij onze medewerkers terecht voor advies, vragen en een complete servicebenadering, tot aan de installatie en onderhoud van producten toe. Trusty is een geinige gadget die ons innovatieve karakter onderstreept.”

“Trust bestaat al meer dan 25 jaar en Trusty bewijst dat Trust altijd een sterke focus op de toekomst heeft,” zegt Michel Perridon, eigenaar van Trust. “Op het gebied van productontwikkeling blijft Trust de komende jaren zeker voor verrassingen zorgen.”

Meer over
Lees ook
OnRobot lanceert nieuw D:PLOY-platform

OnRobot lanceert nieuw D:PLOY-platform

OnRobot heeft D:PLOY, zijn langverwachte toonaangevende platform, wereldwijd gelanceerd. Hiermee wil OnRobot barrières voor automatisering doorbreken en de voordelen van collaboratieve automatisering naar bedrijven van elke omvang brengen.

Industriële robots en arbeiders van Audi Brussel werken zonder veiligheidskooi samen

Industriële robots en arbeiders van Audi Brussel werken zonder veiligheidskooi samen

Sinds de jaren ’70 is het gebruik van robots in zware industrietakken (zoals de auto-industrie) een courant verschijnsel. Om ongelukken te vermijden, worden deze robots in principe zorgvuldig afgeschermd van de mensen in hun directe omgeving. De afgelopen maanden is echter een project uitgevoerd waarbij industriële robots en arbeiders van Audi Bru1

Robotadviseur helpt verzekeraars in te spelen op behoefte van consumenten

Robotadviseur helpt verzekeraars in te spelen op behoefte van consumenten

In steeds meer sectoren maken robots hun opkomst. Als het aan fintech-startup Zeker.Me ligt, is de verzekeringswereld de volgende die deze ontwikkeling kan verwachten. Met gerobotiseerd advies speelt de startup in op het veranderende gedrag en de behoeftes van consumenten. Nederlanders hebben steeds meer interesse in op data gebaseerde verzekering1