OnRobot lanceert nieuw D:PLOY-platform

Onrobot-400300

D-PLOY

 

OnRobot heeft D:PLOY, zijn langverwachte toonaangevende platform, wereldwijd gelanceerd. Hiermee wil OnRobot barrières voor automatisering doorbreken en de voordelen van collaboratieve automatisering naar bedrijven van elke omvang brengen. D:PLOY is het eerste geautomatiseerde platform in de sector voor het bouwen, uitvoeren, monitoren en opnieuw inzetten van collaboratieve toepassingen. Het platform automatiseert alle processen die nodig zijn om een robotapplicatie in gebruik te nemen. Hiermee wordt het mogelijk om complete toepassingen in een paar eenvoudige stappen te gebruiken en aan te passen op de productievloer, zonder enige programmering – en binnen een paar uur. Voorlopig ondersteunt het D:PLOY-platform palletiseren, CNC-machinebesturing, inpakken en verplaatsen (pick-and-place) maar in de toekomst zullen nog meer processen worden toegevoegd. 

“D:PLOY en zijn vermogen om automatisering te democratiseren is vanaf het begin het doel geweest van OnRobot, en we hebben jarenlang de basis hiervoor gelegd”, aldus Enrico Krog Iversen, CEO van OnRobot. “Wij bieden nu het breedste scala aan tools en applicatieoplossingen voor elk toonaangevend robotmerk – allemaal gebaseerd op onze 'One System, Zero Complexity'-filosofie. Nu de bouwstenen gelegd zijn, kunnen we eindelijk de eerste versie van D:PLOY op de markt brengen.”   

Het platform pakt een van de grootste uitdagingen van de sector aan: het tekort aan gekwalificeerde robotica-ingenieurs en -integrators die kleinere, minder ervaren bedrijven kunnen helpen de huidige barrières voor automatisering te doorbreken. 

Simon Potzkai, Robotics Sales Engineer bij Alexander Bürkle, een OnRobot-systeemintegrator en D:PLOY beta-tester zei: "D:PLOY maakt het bouwen en integreren van een robotcel eenvoudiger met een innovatieve aanpak waarvoor geen programmering nodig is. Met het huidige tekort aan ingenieurs is dat een enorm voordeel voor bedrijven. Door automatisering eenvoudiger en sneller in te zetten, kunnen we meer klanten voorzien en ze de voordelen van automatisering sneller helpen realiseren. Dat is een win-win voor iedereen.” 

D:PLOY is een geautomatiseerd platform dat werkt met veel toonaangevende robotmerken en kan worden toegepast op een breed scala aan veelvoorkomende toepassingen. Hiermee draagt het bij aan een snellere adoptie van robots binnen het grote onbenutte segment van kleine en middelgrote ondernemingen.   

Alan Vallis, Training en Development Manager bij LG Motion Ltd., een OnRobot-distributeur: “D:PLOY zal automatisering toegankelijk maken voor bedrijven die misschien wat terughoudend zijn, of het nu gaat om de kosten of om interne vaardigheden en competenties. Ik denk dat D:PLOY daar verandering in zal brengen.”  

Hoe D:PLOY werkt 

D:PLOY automatiseert veel van de handmatige stappen die tegenwoordig nodig zijn voor het bouwen en uitvoeren van een toepassing. D:PLOY detecteert automatisch bijna alle geïnstalleerde hardware en genereert zelf de robotbewegingen op basis van de afmetingen van een werkruimte en eventuele obstakels. De programmalogica, signaaluitwisseling, actieverwerking en robotbeweging worden automatisch gecreëerd voor de hele toepassing aan de hand van enkele inputs zoals de kenmerken van een werkstuk en de grijppositie.   

Het platform brengt de implementatietijd en complexiteit van robotcellen flink terug. Zo kan bijvoorbeeld de eerste implementatie van een palletiseertoepassing worden teruggebracht van 40 uur tot 4 uur, een tijdsbesparing van 90%. Bovendien biedt D:PLOY de flexibiliteit om de toepassing snel opnieuw in te zetten voor nieuwe producten of onderdelen wanneer de productievereisten veranderen. Dankzij realtime-monitoring wordt de productiviteit verbeterd en de uitvaltijd geminimaliseerd.   

Meer over
Lees ook
Industriële robots en arbeiders van Audi Brussel werken zonder veiligheidskooi samen

Industriële robots en arbeiders van Audi Brussel werken zonder veiligheidskooi samen

Sinds de jaren ’70 is het gebruik van robots in zware industrietakken (zoals de auto-industrie) een courant verschijnsel. Om ongelukken te vermijden, worden deze robots in principe zorgvuldig afgeschermd van de mensen in hun directe omgeving. De afgelopen maanden is echter een project uitgevoerd waarbij industriële robots en arbeiders van Audi Bru1

Robotadviseur helpt verzekeraars in te spelen op behoefte van consumenten

Robotadviseur helpt verzekeraars in te spelen op behoefte van consumenten

In steeds meer sectoren maken robots hun opkomst. Als het aan fintech-startup Zeker.Me ligt, is de verzekeringswereld de volgende die deze ontwikkeling kan verwachten. Met gerobotiseerd advies speelt de startup in op het veranderende gedrag en de behoeftes van consumenten. Nederlanders hebben steeds meer interesse in op data gebaseerde verzekering1

R2D2-achtige robot doet voortaan de deur open

R2D2-achtige robot doet voortaan de deur open

Een bezoek aan het volledig papierloze kantoor van innovatiehuis Decos is een futuristische ervaring die de bezoeker een kijkje verschaft in allerlei vernieuwende kantoorgadgets en technologie. Vanaf deze maand is er weer een nieuwe high-tech toepassing bijgekomen. Het bedrijf heeft een receptierobot ontwikkeld die de deur opendoet voor bezoekers1