Previder kiest Liquidware’s FlexApp-oplossing voor applicatiemanagement

liquidware

IT-leverancier Previder heeft gekozen voor Liquidware’s FlexApp als standaardoplossing voor het uitleveren en beheren van applicaties op de digitale werkplekken die zij aanbieden. Hiermee richt Previder haar werkplekken platformonafhankelijk en toekomstbestendig in.
 
Steeds vaker besteden organisaties het beheer van hun (moderne) werkplek uit aan gespecialiseerde partijen. Previder is met zo’n 20.000 digitale werkplekken een belangrijke speler in deze markt. Klanten van Previder kunnen zich richten op hun kernactiviteiten terwijl de werkplek veilig, up-to-date, functioneel en optimaal presterend wordt gehouden.
 
Het spreekt voor zich dat het beheer van deze werkplekken voor Previder zo slim, efficiënt en flexibel mogelijk moet zijn. Een belangrijk onderdeel hiervan is het applicatiemanagement. Klanten hebben vaak overlappende applicaties (zoals Microsoft Office of Chrome), maar ook veel eigen (maatwerk of legacy) applicaties en een specifiek beveiligingsbeleid. Dit heeft grote impact op de beheerlast, omdat bij elke update golden images aangepast moeten worden en applicaties opnieuw uitgerold moeten worden over de verschillende klanten en/of gebruikersgroepen. Met behulp van Liquidware’s FlexApp-oplossing wordt dit proces vereenvoudigd.
 
FlexApp is een ‘application layering’-oplossing waarmee applicaties losgekoppeld worden van het besturingssysteem. Hierdoor kunnen beheerders eenvoudig applicaties updaten en aan gebruikers toewijzen zonder de golden images te wijzigen. De ‘gelayerde’ applicaties zien er vervolgens uit - en gedragen zich ook - alsof ze traditioneel zijn geïnstalleerd, zonder het besturingssysteem te vervuilen. Op dit moment wordt FlexApp uitgerold over de eerste 8.000 werkplekken.
 
“Met name de combinatie van het onderhouden van applicaties, het aantal golden images en de vele updates, zorgde voor een te grote beheerlast. Met behulp van de packaging-oplossing binnen FlexApp wordt dat sterk teruggedrongen en vereenvoudigd,” aldus Roald Dekker, manager core services bij Previder “We kunnen nu met minder resources sneller én vaker updaten, wat de werkplek op alle vlakken ten goede komt. Bovendien kunnen we met één oplossing verschillende soorten werkplekken ondersteunen, waar we voorheen meerdere oplossingen nodig hadden.”
 
Morteza Esteki, VP Sales EMEA bij Liquidware: “We zien dat veel organisaties worstelen met het steeds veranderende IT-landschap en de verwachtingen van gebruikers. Een werkplek is geen ‘eenheidsworst’ meer en jezelf voor meerdere jaren vastleggen aan een specifieke werkplekleverancier wordt minder populair. Onze platformonafhankelijke oplossingen winnen daardoor terrein. Nu speelt ook mee dat veel organisaties op zoek zijn naar een alternatief voor het aflopende App-V van Microsoft, zo ook Previder. FlexApp vormt een toekomstbestendig alternatief en we zijn dan ook erg trots dat Previder, die dagelijks aan de frontlinie staat van de digitale transformatie bij eindklanten, ervoor gekozen heeft om FlexApp volledig op te nemen in haar werkplekontwerp.”
Lees ook
Wirendra Ramdjielal van Informatel over de veranderde werkplek

Wirendra Ramdjielal van Informatel over de veranderde werkplek

De website Business & IT is 10 jaar geleden live gegaan. Wat is er sinddien veranderd aan de werkplek? Die vraag legde de redactie voor aan Wirendra Ramdjielal (Wirie), CEO van Informatel.

EPOS lanceert nieuwe IMPACT 700-lijn

EPOS lanceert nieuwe IMPACT 700-lijn

De nieuwste toevoeging aan het EPOS IMPACT portfolio is een on-ear, bekabelde USB-headsetreeks, die gebruikmaakt van microfoontechnologie om vol en natuurlijk geluid te leveren.

Uitrol Xerox Reinvention strategie in Nederland

Uitrol Xerox Reinvention strategie in Nederland

Vandaag kondigt Veenman, een dochterbedrijf van Xerox haar naamswijziging aan naar Veenman, a Xerox Business Solutions Company.