PlanRadar verbetert de mogelijkheden voor koppeling met IT-systemen in de bouw- en vastgoedsector

planradar_logo_cmyk_colour

Met de introductie van PlanRadar Connect heeft PlanRadar, leverancier van een van de toonaangevende projectmanagement platforms voor de bouw- en de vastgoedsector in Europa, de mogelijkheden voor integratie met andere IT-systemen aanzienlijk verbeterd. PlanRadar Connect is gebaseerd op het enterprise automation platform Workato en bedoeld om de koppeling van IT-oplossingen te vereenvoudigen. Met behulp van PlanRadar Connect kunnen gebruikers van PlanRadar hun toepassingen naadloos integreren en synchroniseren zonder dat er complexe programmering noodzakelijk is.
 
PlanRadar Connect biedt klanten meer flexibiliteit als ze hun bestaande softwaretoepassingen en werkprocessen met behulp van de functionaliteit van het Workato-platform aan elkaar willen koppelen. Door een betere integratie van de IT-systemen kunnen ze tijd besparen, hun werktempo versnellen en de nauwkeurigheid van het werk verbeteren. Ze voorkomen bovendien het ontstaan van data-silo’s, die de informatie-uitwisseling in bedrijven belemmert.
 
De recente, tweede investeringsronde die PlanRadar 69 miljoen euro opleverde, was mede bedoeld om de R&D-activiteiten van PlanRadar te versnellen, een nieuw technologiecentrum en een speciaal productontwikkelingsteam op te zetten, dat werkt aan een snellere en soepelere samenwerking van PlanRadar met andere software en programmatuur.
 

Barrières

“Nu ook de bouwsector zich verder digitaal ontwikkelt, is het vinden van effectieve manieren om werkprocessen te automatiseren van essentieel belang om de realisering van bouwprojecten en de prestaties van bedrijven te verbeteren. Dat is de reden waarom we met de ontwikkeling van PlanRadar Connect begonnen zijn”, lichtte Ibrahim Imam, mede-oprichter en mede-CEO van PlanRadar, toe.
“We willen de integratie van systemen verbeteren door barrières op te heffen, die veroorzaakt worden door het gebruik van meerdere IT-systemen. Daardoor ontstaan inconsistenties in de data en wordt overbodig werk door het dupliceren van processen veroorzaakt. Door een eenvoudige manier te ontwikkelen om met bestaande technologie en systemen samen te werken, kunnen bedrijven slimmer en nauwkeuriger met data werken. Dat vergt een gezamenlijk aanpak en de hele sector zou daarnaar moeten streven.”
 
De nieuwe functionaliteit breidt de mogelijke koppelingen via de bestaande API (Application Programming Interface) in de software uit, waardoor er een integratie mogelijk is met meer dan 200 kant-en-klare connectors in bijvoorbeeld Outlook, Dropbox, Jira, SAP en Microsoft Dynamics. In een omgeving waarin het delen van informatie kritisch is voor het succes van bouwprojecten, kan PlanRadar Connect ook de communicatie en samenwerking tussen teams naar een hoger niveau tillen, waardoor er een waterdichte en traceerbare registratie van de besluitvorming in de projecten en processen tot stand komt.”
 

Automatisering van workflows

“Omdat de bouwsector de efficiëntie wil optimaliseren, zien we een groeiende behoefte aan een snelle automatisering van workflows, die teams in het kantoor en op de bouwplaats tijdens elk stadium in de lifecycle van een bouwproject met elkaar verbinden. PlanRadar Connect is een prachtig voorbeeld van het low-code/no-code platform van Workato. Het stelt iedereen in staat om specifieke werkprocessen te automatiseren, zodat je eenvoudig bedrijfskritische informatie en taken tussen PlanRadar en meer dan 200 andere businessapplicaties kunt uitwisselen”, verduidelijkt Gautham Viswanathan, Chief Product Officer van Workato.
 
“Als de bouw in staat is om optimale informatiestromen te creëren en de digitale transformatie echt omarmt, moet de sector eerst de kwestie van de incompatibiliteit van de IT-systemen oplossen, omdat die de optimalisering van de bouwprocessen, het delen van informatie en de samenwerking nog steeds in de weg staat”, besluit Ibrahim Imam. “PlanRadar Connect is een volgende stap in de ontwikkeling van onze software, die dagelijks al door meer dan 100.000 professionals in meer dan 60 landen gebruikt wordt. We verheugen ons al op de feedback van klanten als ze PlanRadar Connect in hun bestaande software-oplossingen geïmplementeerd hebben.”
 
Meer informatie over PlanRadar Connect vindt u hier.
Lees ook
Mendix 10.12 biedt applicatieontwikkeling met veilige AI-assistentie

Mendix 10.12 biedt applicatieontwikkeling met veilige AI-assistentie

Mendix, een Siemens-bedrijfsonderdeel en wereldwijd leider op het gebied van low-code softwareontwikkeling, lanceert Mendix 10.12, de nieuwste platform upgrade met de volgende generatie AI-assistant voor softwareontwikkeling. Deze upgrade verbetert daarnaast het gebruiksgemak voor developers in Studio Pro

Rabobank versnelt digitale transformatie met SAP BTP

Rabobank versnelt digitale transformatie met SAP BTP

Rabobank maakt een grote sprong in zijn digitale transformatie met het SAP Business Technology Platform (BTP). Onder andere SAP Integration Suite en API Management, onderdelen van SAP BTP, zorgen voor een efficiënte en gestandaardiseerde toegang tot data uit SAP S/4HANA.

SAP versnelt transformaties met gecombineerde kracht van SAP LeanIX, SAP Signavio en RISE

SAP versnelt transformaties met gecombineerde kracht van SAP LeanIX, SAP Signavio en RISE

SAP kondigde tijdens SAP Sapphire in Barcelona een duidelijker pad aan naar transformatie voor RISE with SAP-klanten. Zo presenteerde SAP nieuwe manieren om waarde te ontsluiten met SAP LeanIX en SAP Signavio, waaronder de koppeling van SAP LeanIX aan SAP's AI-assistent Joule.