Microsoft 365 Copilot vanaf nu beschikbaar bij Crayon

Crayon-280210.png

Op 16 januari heeft Microsoft de algemene beschikbaarheid van M365 Copilot in het CSP-programma aangekondigd. Dit is een grote mijlpaal in het toegankelijker maken van AI-oplossingen voor productiviteit.

Copilot is een innovatieve AI-tool die geavanceerde taalmodellen (LLM's) combineert met de gegevens van een bedrijf in Microsoft 365-apps. Copilot was voorheen uitsluitend beschikbaar voor Enterprise-klanten met een minimumaankoop van 300 licenties, maar is nu voor alle klanten bij Crayon beschikbaar voor bedrijven van alle groottes, zonder beperkingen op het aantal gekochte licenties.

De nieuwste Work-Trend Index van Microsoft, vorige maand onthuld tijdens Microsoft Ignite, benadrukt de impact van Copilot en illustreert aantoonbare productiviteitswinst en tijdsbesparing voor gebruikers. Zo zegt 70% van de gebruikers van Copilot dat ze productiever zijn, terwijl 68% aangeeft dat de kwaliteit van hun bezigheden is verbeterd. Zie hier voor het uitgebreide overzicht van de resultaten.  

Nu Copilot zijn intrede doet in het CSP-programma, rijzen er ongetwijfeld vragen bij klanten van Microsoft CSP-resellers over hoe ze van dit product gebruik kunnen maken. 

Voor CSP-partners geeft Copilot een kans om nieuwe commerciële producten en diensten aan te bieden. Het levert partners de middelen om onmiddellijk waarde te leveren door aangepaste implementatie, training en change management services. Er moet rekening gehouden worden met verschillende implementatieoverwegingen, zoals: 

  • Usecases en gebruikersgroepen identificeren: Bepaal op welke specifieke productiviteitsscenario's en gebruikersgroepen u zich wilt richten. Dit zal de koers bepalen voor de training en implementatie vanM365 Copilot. 
  • Technische beoordeling: Vergelijk de mogelijkheden van M365 Copilot met de infrastructuur van uw klanten en het gebruik van Microsoft Cloud Services, om het volledige potentieel te benutten. 
  • Gegevensbeheer: Beoordeel de SharePoint-, Teams- en OneDrive-instellingen van uw klanten om de risico's op gegevensuitwisseling te beperken. 
  • Uitbreidingsbehoeften: Overweeg of externe gegevensverbindingen nodig zijn om de productiviteitsdoelstellingen met M365 te bereiken.

Waarom samenwerken met Crayon voor M365 Copilot? Met uitgebreide ervaring in M365 Copilot-implementaties staat Crayon klaar om partners en klanten te begeleiden bij de commerciële mogelijkheden die M365 Copilot met zich meebrengt. Wij zijn gespecialiseerd in het verduidelijken van informatiebeheer en de implementatie van gegevenscontroleservices, waardoor het M365 Copilot adoptieproces wordt versneld. Onze expertise in implementatie- en verandermanagement zorgt ervoor dat uw klanten de waarde van M365 Copilot vanaf het begin kunnen maximaliseren.  

Bij de eerste bestelling ontvangen alle partners een digitale welkomstkit, inclusief alle benodigde informatie zoals: Stappen voor CSP-partners om M365 Copilot-aanbiedingen te maken: 

  • Klanten opleiden: Het verduidelijken van de waardepropositie van M365 Copilot en de toepasselijke use cases. 
  • Technical readiness: Klanten begeleiden bij de technische vereisten voor de implementatie van Copilot. 
  • Licentiebeheer: Assisteren bij het verkrijgen van de juiste M365-licenties. 
  • Training en veranderingsmanagement: Het bieden van uitgebreide ondersteuning op het gebied van training en veranderingsbeheer. 
  • Aanpassingsmogelijkheden: Hulp bij het aanpassen van M365 Copilot aan specifieke bedrijfsvereisten.

Webinars en leermiddelen 

Een andere manier om uw vaardigheden in Data en AI aan te scherpen is het behalen van de Solutions Partner Designation voor Data & AI (Microsoft g Cloud Partner Program per oplossingsgebied). 

 

Voor degenen die graag een voorsprong willen nemen, is Microsoft Learn (Microsoft AI - Learning and Community Hub | Microsoft Learn) een waardevolle bron. We bieden verschillende cursussen en trainingsmaterialen aan die verbonden zijn aan Copilot. 

 

Een andere bron is het on-demand webinar van Crayon: Navigeer door de toekomst: Het optimaliseren van softwarelicenties in het tijdperk van Microsoft Copilot. Hoewel het niet specifiek gericht is op de CSP-gemeenschap, geeft het waardevolle inzichten in hoe Copilot interessant kan zijn voor een bedrijf en welke impact het kan hebben op licenties en productiviteit. 

 

Lees ook
Excluton moderniseert HR-processen met Dyflexis

Excluton moderniseert HR-processen met Dyflexis

Excluton, producent van betonnen bestratingsproducten, transformeert zijn HR- en planningsprocessen met de workforcemanagementsoftware van Dyflexis. De invoering heeft geleid tot aanzienlijke efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen.

HAN versnelt HR-innovatie met SAP SuccessFactors

HAN versnelt HR-innovatie met SAP SuccessFactors

HAN University of Applied Sciences (HAN) gaat haar HR-dienstverlening optimaliseren met behulp van SAP SuccessFactors. De overstap naar het HR-platform moet de ervaring van medewerkers rondom HR-processen verbeteren. SAP-partner HuRis begeleidt het implementatietraject bij de HAN.

Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda, de leverancier van een open samenwerkingsomgeving en software voor de gegevensuitwisseling tijdens bouw- en infrastructuurprojecten, krijgt een kapitaalinjectie van GRO.