Lexmark benoemt Melanie Hudson tot SVP en CCO en Thomas Valjak als VP en GM EMEA

lexmark400275

Lexmark heeft Melanie Hudson benoemd tot senior vice president en chief commercial officer, met ingang van 1 december. Zij wordt lid van het Lexmark executive team en rapporteert aan Allen Waugerman, president en CEO van Lexmark. Thomas Valjak volgt Hudson op als Lexmark vice president en general manager EMEA, eveneens per 1 december. 

 

In deze leidinggevende rol zal Hudson verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde commerciële organisatie van Lexmark. Daarnaast zal ze ervoor zorgen dat Lexmark in de best mogelijke positie verkeert om te voldoen aan de wensen van klanten en partners wereldwijd en zal ze effectieve go-to-market strategieën ontwikkelen.    

 

Hudson werkt sinds 1994 bij Lexmark en heeft uitgebreide ervaring opgedaan binnen het bedrijf en over de hele wereld. Meest recentelijk was ze vice president en general manager, Lexmark EMEA, met als standplaats Genève. In eerdere functies was ze onder meer president van Lexmark Canada en vice president van Lexmark Global Services.  

 

“Ik ben verheugd Melanie te verwelkomen in het directieteam van Lexmark”, aldus Allen Waugerman, president en CEO van Lexmark. “Haar zakelijke expertise, internationale ervaring en diepgaande kennis van ons bedrijf maken haar een ideale keuze om het wereldwijde commerciële team te leiden.” 

 

Hudson: “Lexmark heeft een jarenlange reputatie als het gaat om het opbouwen van sterke relaties en het leveren van technologieën die onze klanten helpen succesvol te zijn. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met partners en klanten over de hele wereld om nieuwe producten, verbruiksartikelen, oplossingen en diensten te leveren die aan hun wensen voldoen.” 

 

Valjak, die Hudson opvolgt, maakt momenteel deel uit van het EMEA-leiderschapsteam als vice president sales voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarvoor was hij vice president voor channel EMEA bij Lexmark. Hij trad in 2019 bij Lexmark in dienst en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de printsector.  

Meer over
Lees ook
Flexport stelt Teresa Carlson aan als President en CCO

Flexport stelt Teresa Carlson aan als President en CCO

Flexport, de wereldwijde leider in supply chain-technologie, stelt Teresa Carlson, voormalig directielid bij Microsoft en Amazon, aan als President en Chief Commercial Officer. In haar nieuwe rol zal zij rapporteren aan Dave Clark, Co-Chief Executive Officer van Flexport.

Backbase stelt Mark Appel aan als CMO

Backbase stelt Mark Appel aan als CMO

Backbase, wereldwijd toonaangevend speler in Engagement Banking, heeft de aanstelling van Mark Appel als Chief Marketing Officer aangekondigd. Appel zal leiding gaan geven aan de marketingafdeling van Backbase en brengt meer dan 30 jaar aan ervaring mee in technologie- en groeiende organisaties zoals Apple, Twinfield (overgenomen door Wolters Kluwer),...

Marc Jongbloed versterkt per 1 januari van dit jaar als Commercieel Directeur het team van LuteijnMedia.

Marc Jongbloed versterkt per 1 januari van dit jaar als Commercieel Directeur het team van LuteijnMedia.

Marc zal samen met Eric en het huidige salesteam de exploitatie van de succesvolle IT & Telecom platformen ITchannelPRO, DatacenterWorks, InfoSecurity Magazine, CloudWorks, Business en IT en Circulaire-IT verder professionaliseren en uitbouwen.