Flexport versterkt supply chain-innovatie met aanstelling techleiders

flexport-400300

Flexport, wereldwijd leider in supply chain-technologie, verwelkomt Cheryan Jacob als Executive Vice President of Platform Engineering (EVP Platform Engineering) en Kris Bell als Vice President of User Experience (VP UX). De komst van deze twee doorgewinterde tech-experts met meer dan 20 jaar ervaring onderstreept Flexports toewijding aan de ontwikkeling van technologische supply chain-oplossingen. Deze oplossingen hebben betrekking op de gehele levenscyclus van het product - van de fabrieksvloer, over de oceanen en door de lucht, over de weg, via distributiecentra, tot in de handen van de klant.

"We streven ernaar om technologie toe te voegen aan onze activiteiten op zee en in de lucht, voor vrachtvervoer maar ook voor alle activiteiten die ervoor zorgen dat producten sneller en gecontroleerd bij de uiteindelijke klant terecht komen. De aanstelling van Cheryan en Kris is het eerste bewijs van de technologische investeringen die we gaan doen voor onze klanten", zegt Dave Clark, CEO van Flexport. "De logistieke sector, een cruciale rader in de wereldeconomie, heeft niet dezelfde technologische revolutie doorgemaakt als andere sectoren. Het is hoog tijd om dat te veranderen. Het is echter niet alleen onze ambitie om een inhaalslag te maken; we willen de toekomst vormgeven."

Cheryan Jacob

 

cheryan jacob

Cheryan Jacob treedt bij Flexport in dienst als EVP van Platform Engineering. Hij is een veteraan op het gebied van platform engineering met 20 jaar ervaring als leidinggevende bij tech-reuzen als Salesforce en Microsoft. Zijn expertise ligt in digitale transformaties die resulteren in robuuste, schaalbare producten, diensten en cloud-technologieën. Bij Flexport geeft Cheryan leiding aan de Platform Engineering-teams, die zich bezighouden met het beveiligen, optimaliseren en onderhouden van de data en diensten die het fundament van Flexport vormen.

"Ik verheug me erop om bij Flexport aan de slag te gaan, een uniek bedrijf dat logistiek op wereldwijde schaal kan transformeren," zegt Jacob. "Ik sta te popelen om intern en binnen de sector de leiding te nemen op het gebied van technologie en platformen, waardoor we onze klanten een ongeëvenaarde service kunnen bieden."

Kris Bell

Kris Bell

Kris Bell is benoemd tot VP of User Experience en is een gerenommeerde UX-expert met ruim 20 jaar ontwerpervaring bij marktleiders als Microsoft, Google en Amazon. Hij staat bekend om zijn uitgebreide vaardigheden op het gebied van full-product lifecycle design en zijn ongekende talent voor simplificatie en innovatie. Bij Flexport houdt hij toezicht op de integratie van het onlangs overgenomen Deliverr en Flexport, en zal hij meerdere productlanceringen leiden. Daarnaast wordt van hem verwacht dat hij een uniforme UX-visie creëert voor het diverse en groeiende productportfolio van Flexport.

"Werken bij Flexport is een geweldige kans", zegt Bell. "Ik kijk ernaar uit om Flexport te helpen bij het ontwikkelen van mooie en bruikbare producten van wereldklasse en om de toekomst van logistiek vorm te geven met een optimale user experience."

De nieuwe aanstellingen van Flexport onderstrepen de toewijding van het bedrijf aan strategische groei en technologische innovatie, terwijl het bedrijf de logistieke industrie blijft vernieuwen. Met het hoofdkantoor in San Francisco, Europees hoofdkantoor in Amsterdam en 19 kantoren over de hele wereld, ziet Flexport een toekomst voor zich waarin zelfs de kleinste bedrijven toegang hebben tot de zichtbaarheid, kostenefficiëntie, snelheid en kwaliteit die gewoonlijk is voorbehouden aan grotere ondernemingen. Door voortdurend te innoveren, wil Flexport 's werelds meest klantgerichte supply chain-bedrijf zijn en een nieuwe standaard zetten in een zeer concurrerende sector.

Lees ook
Gappless benoemt CEO-duo voor scale-up fase

Gappless benoemt CEO-duo voor scale-up fase

Gappless, leverancier van een app en cloudplatform voor het digitaal registreren van bouw-, inspectie- en onderhoudswerkzaamheden, heeft Siemen Everts en Koen van Ekdom aangesteld als CEO-duo voor de scale-up fase.

Ontwikkelaar van e-bikes QWIC faciliteert toekomstige groei met GROW with SAP

Ontwikkelaar van e-bikes QWIC faciliteert toekomstige groei met GROW with SAP

Ontwikkelaar van innovatieve en duurzame e-bikes QWIC kiest voor SAP S/4HANA Cloud als nieuwe ERP-oplossing. Vanwege het open karakter van deze oplossing is het zeer eenvoudig om SAP S/4HANA Cloud naadloos te integreren met andere applicaties in het IT-landschap. Daarnaast biedt deze oplossing QWIC het ideale platform om continu nieuwe innovaties1

Panasonic Whitepaper: de supply chain-uitdagingen van biofarmaceutische bedrijven

Panasonic Whitepaper: de supply chain-uitdagingen van biofarmaceutische bedrijven

Nu supply chain-problemen een van de grootste bedreigingen vormen voor de biofarmaceutische industrie, heeft Panasonic Connect Europe aan de hand van de standpunten van experts in kaart gebracht hoe technologie deze uitdagingen kan aanpakken. De resultaten van een Digital Think Tank Roundtable met toonaangevende biofarmaceutische bedrijven zijn va1