Johnson Controls krijgt platina beoordeling van EcoVadis

Johnsoncontrols-280210.png

Johnson Controls, de wereldwijde leider voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen, heeft van EcoVadis een platina beoordeling gekregen voor duurzaamheid, de hoogste erkenning die wordt toegekend. Dankzij de sterke prestaties behoort Johnson Controls tot de top 1% van meer dan 100.000 beoordeelde bedrijven wereldwijd. EcoVadis is een toonaangevende organisatie voor de beoordeling van duurzaamheid in de supply chain. Het bedrijf evalueert 21 duurzaamheidscriteria over vier kernthema's: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. 

“Het tempo waarmee de koolstofuitstoot wordt verminderd neemt toe en Johnson Controls loopt voorop in duurzaamheid, niet alleen voor onze klanten, maar ook in onze eigen activiteiten. We werken op basis van ambitieuze milieu-, sociale en bestuurlijke (ESG)-verplichtingen, evenals wetenschappelijk onderbouwde doelen. Daarnaast streven we naar Scope 1- en Scope 2-emissies van netto nul voor een gezonde, duurzamere planeet,” aldus Renae Kezar, Vice President, Global Sustainability bij Johnson Controls. “Dat EcoVadis ons erkent met een platina beoordeling bevestigt dat we op de goede weg zijn. Dit is te danken aan onze werknemers over de hele wereld, die ervoor zorgen dat we het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid.” 

De platina beoordeling van EcoVadis bevestigt de voortdurende en aanhoudende inzet van Johnson Controls voor duurzaamheid. Johnson Controls was een van de eerste industriële bedrijven die emissies rapporteerde en emissiereducties beloofde. Sinds 2017 is enorme vooruitgang geboekt door de absolute koolstofuitstoot met 38% te verminderen, met als doel een vermindering van 55% tegen 2030. Het bedrijf blijft belangrijke stappen ondernemen om zijn milieu-impact verder te verbeteren en heeft zich ertoe verbonden om tegen 2040 Scope 1- en Scope 2-emissies van netto nul te bereiken – tien jaar eerder dan de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs. Johnson Controls beheert zijn supply chain via de Sustainable Supplier Council. Die vereist dat alle voorkeursleveranciers zich aanmelden bij EcoVadis, ten minste een bronzen score halen en duurzaamheid net zo belangrijk vinden als kwaliteit, service en kosten. 

Meer dan 100.000 bedrijven wereldwijd zijn geëvalueerd door EcoVadis. De duurzaamheidsbeoordelingen zijn gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen zoals de "Ten Principles of the UN Global Compact", verdragen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), Global Reporting Initiative (GRI)-normen en de ISO 26000-norm. De beoordelingen bieden een analyse van de prestaties op basis van feiten en een actieplan voor voortdurende verbetering.   

Erkenningen voor Johnson Controls op het gebied van ESG & duurzaamheid: 

 

 • Erkend als Global 100 Most Sustainable Corporations door Corporate Knights – #1 in de sector 
 • Uitgeroepen tot Microsoft Global Sustainability Changemaker voor 2022   
 • Opgenomen in de 2022 Fortune “Change the World”-lijst en "Most Admired Companies-lijst" 
 • Forbes “Best Employers for Diversity”  
 • Opgenomen in de 100 Best Corporate Citizens door 3BL Media voor het 17e jaar op rij 
 • Opgenomen in World’s Most Ethical Companies door Ethisphere voor de 15e keer   
 • Voor het vierde jaar op rij AAA beoordeeld door MSCI 
 • ESG Industry Top Rated door Sustainalytics  
 • ISS Prime Corporate ESG Performance, #1 in de GISC-sector 
 • Genoemd in de 2022 Financial Times in de European Climate Leaders list  
 • Ontving de HRH The Prince of Wales' inaugurele Terra Carta Seal  
Meer over
Lees ook
Normative zorgt voor nauwkeurigere CO2-rapportage in 2023

Normative zorgt voor nauwkeurigere CO2-rapportage in 2023

In 2023 zullen veel bedrijven voor het eerst hun CO2-uitstoot rapporteren. Om deze emissies te kunnen melden, moet een bedrijf ze eerst berekenen, een proces waarbij activiteiten en aankopen worden afgezet tegen de daaruit resulterende CO2-uitstoot. Dit is vooral lastig te realiseren in de waardeketen, omdat het hier lastig kan zijn om alle data te...

Zo helpt SAP organisaties met het beheer van plasticbelasting

Zo helpt SAP organisaties met het beheer van plasticbelasting

Belasting op plastic moet het gebruik ervan terugdringen. Voor bedrijven biedt deze belasting een aantal pittige uitdagingen. SAP Responsible Design and Production helpt organisaties niet alleen met het beheer van deze belasting, maar zorgt uiteindelijk ook voor een duurzamere keten en pakt zo het probleem bij de wortel aan.

SAP en PwC lanceren nieuwe innovatiestrategie voor duurzaamheid

SAP en PwC lanceren nieuwe innovatiestrategie voor duurzaamheid

SAP en PwC hebben een co-innovatiestrategie aangekondigd die duurzaamheid een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering maakt. Het doel is het meten, rapporteren en verkleinen van de CO2-voetafdruk, zowel binnen de eigen organisatie als in de gehele toeleveringsketen.