Kinly: ‘Samenwerking cruciale succesfactor in transformatie AV-markt'

kinly-

Het toenemende belang van duurzaamheid verandert de rol van AV-leveranciers: steeds vaker worden ze ingeschakeld om organisaties te helpen duurzamer te zijn in het gebruik van audiovisuele toepassingen. Samenwerking tussen verschillende partijen is daarbij essentieel. Dat is één van de belangrijkste conclusies die getrokken kan worden op basis van een onlangs gehouden evenement door Kinly, wereldwijd leverancier van diensten en ondersteuning op het gebied van AV-integratie en -samenwerking. De volgende vier ontwikkelingen vormen belangrijke aanjagers voor meer duurzaamheid binnen de sector.
 
1. Samenwerking onmisbaar
Elektronisch afval (e-waste) is een groeiend probleem. Het afgelopen jaar bedroeg de wereldwijde afvalhoop van elektronisch materiaal naar schatting 62 miljoen ton. En deze hoeveelheid zal de komende jaren waarschijnlijk verder stijgen. Rhea Horlock, Global Corporate Social Responsibility Lead bij Kinly: “E-waste is een probleem dat niemand in zijn eentje kan oplossen, verschillende partijen moeten hiervoor met elkaar samenwerken.” Binnen de sector is er in ieder geval genoeg animo om het duurzaamheidsvraagstuk aan te pakken, zo ziet Horlock: “Bijna de helft van de AV-producenten ziet het belang van duurzaamheid, ze zijn alleen onzeker over hoe ze kunnen bijdragen. En driekwart gelooft dat duurzaamheid een belangrijke succesfactor is in de transformatie van de AV-markt.” Ook in een ander opzicht is samenwerking belangrijk om duurzamer te kunnen worden als sector. Horlock: “Wij proberen zelf als organisatie zo duurzaam mogelijk te zijn, maar helpen tegelijkertijd onze klanten bij het behalen van hun duurzame doelstellingen.”
 
2. Recycling onontkoombaar
Steeds meer AV-producenten zetten in op het recyclen van onderdelen van oude devices, zodat de hoeveelheid e-waste minder snel toeneemt. Dit leidt bijvoorbeeld tot de keuze om metaal te gebruiken in plaats van plastic, omdat metaal eenvoudiger te hergebruiken is. Ook het refurbishen van devices die weliswaar niet meer gebruikt worden door de ene gebruiker, maar nog uitstekend van dienst kunnen zijn voor een andere gebruiker, is een ontwikkeling die steeds vaker voorkomt. Daarnaast wordt er kritisch gekeken naar het gebruik van verpakkingsmaterialen, hiervoor wordt door steeds meer producenten recyclebaar en plasticvrij materiaal gebruikt. AV-producenten ontkomen er vandaag de dag niet meer aan om recycling onderdeel te maken van hun producten, ook omdat klanten hierom vragen.
 
3. Duurzaamheid vanaf de start
Om klanten optimaal te ondersteunen bij het behalen van hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, is het voor AV-aanbieders belangrijk dat ze in een zo vroeg mogelijk stadium van een project al duidelijk hebben wat die doelstellingen zijn. Op die manier kan er bij de start van een project al ingespeeld worden op voorkeuren. Duurzaamheid is namelijk geen one-size-fits-all, maar maatwerk. Bovendien kost het tijd om goed te kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn. Hoe eerder een AV-partner bij een project is betrokken, hoe beter bepaald kan worden wat er nodig is om de doelstellingen te halen.
 
4. Maak gebruik van data
Data bieden inzicht in waar verbetermogelijkheden liggen voor verduurzaming en het is daarom aan te bevelen om beslissingen zoveel mogelijk op basis van data te doen. Een voorbeeld dat tijdens het evenement werd gegeven, was de AV-oplossing in een nieuw collegegebouw van de Tilburg University. Hiervoor zijn de prestaties van projectoren en LED-schermen met elkaar vergeleken om tot de meest duurzame keuze te komen. Beide methoden werden onder andere vergeleken op stroomverbruik en prestaties onder verschillende lichtinvallen. LED scoorde op ieder gebied beter, behalve wanneer het ging om stroomverbruik in stand-by-modus. Daarom is er een power management-oplossing toegevoegd die het LED-systeem helemaal uitschakelt als het niet gebruikt wordt, waardoor het stroomverbruik verder wordt teruggedrongen.
 
Bart Donkersloot, Managing Director Benelux bij Kinly: “Duurzaamheid is al langer een ongelooflijk belangrijk strategisch thema dat hoog op de agenda staat. Dat we sinds een aantal jaar steeds meer vanuit huis in plaats van kantoor werken, maakt de noodzaak voor duurzame oplossingen alleen maar groter. Denk daarbij vooral aan second life proposities, want dat kantoren niet fulltime gevuld zijn met werknemers, heeft ook gevolgen voor de inzetbaarheid van technologie, en daarmee de efficiëntie. De AV-sector zal wat mij betreft een leidende rol moeten gaan spelen in het energiebeheer van smart buildings. Kinly wordt dan ook steeds vaker betrokken op het thema duurzaamheid, zodat we hierover kunnen meedenken. Samenwerking tussen AV-producenten en -distributeurs is daarbij cruciaal.”
Lees ook
Netatmo benoemt Marc Chachereau tot nieuwe R&D-directeur

Netatmo benoemt Marc Chachereau tot nieuwe R&D-directeur

Netatmo, onderdeel van de Legrand Group en leverancier van slimme producten, benoemt Marc Chachereau als Directeur Research & Development (R&D).

Johnson Controls: slimme gebouwen versnellen het behalen van decarbonisatie doelstellingen

Johnson Controls: slimme gebouwen versnellen het behalen van decarbonisatie doelstellingen

Nu wereldwijd de tijd dringt om de klimaatdoelstellingen te behalen, onthult nieuw onderzoek van Johnson Controls, wereldwijde leider in slimme, veilige en duurzame gebouwen, en Forrester Consulting de mogelijkheden en dringende vereisten voor bedrijven die duurzaamheidsbeloften na willen komen.

Johnson Controls breidt aanbod industriële warmtepompen uit met overname van Hybrid Energy

Johnson Controls breidt aanbod industriële warmtepompen uit met overname van Hybrid Energy

Johnson Controls, de wereldleider voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen, neemt Hybrid Energy AS over. Dat is een leverancier van beheeroplossingen voor energie met een hoge temperatuur, waarbij de focus ligt op warmtepompen voor districtsverwarming en industriële processen. De unieke technologie van Hybrid Energy zal nieuwe, kosteneffectieve o1