HiBob breidt HR-platform ‘Bob’ uit met functionaliteit voor personeelsplanning

Workforce planning Sharing image

 

HiBob voegt workforce planning toe als functionaliteit op zijn HR-platform Bob. Deze nieuwe module is ontwikkeld om de efficiëntie van bedrijven naar een hoger plan te brengen met gebruiksvriendelijke mogelijkheden voor de personeelsplanning en het bewaken en analyseren van data over vacatures en medewerkers.

De personeelsplanning omvat het aantrekken, inhuren en trainen van geschikte kandidaten voor elke afdeling om een robuuste organisatie op te bouwen. Effectieve personeelsplanning helpt organisaties om onder- en overbezetting te voorkomen en mensen met de juiste kennis, vaardigheden en ervaring aan te trekken. Het helpt hen daarnaast om de samenstelling van hun teams te optimaliseren en de ondersteuning te bieden voor de persoonlijke ontwikkeling van werknemers. Dit alles draagt bij aan het succes van hun onderneming.

Bedrijven die een strategie voor personeelsplanning hanteren zijn in staat om effectief in te springen op nieuwe economische en technologische ontwikkelingen die voor disruptie op de werkvloer zorgen en realistische bedrijfsplannen op te stellen. Dit stelt de HR-afdeling daarnaast in staat om de financiële afdeling en andere betrokkenen binnen de organisatie het overzicht en de data te bieden die nodig zijn voor het nemen van beslissingen over de strategie voor personeelsplanning en de uitvoering en bewaking daarvan. Deze aanpak biedt bedrijven meer kans om succes te boeken door de personeelscapaciteit optimaal aan te laten sluiten op de bedrijfsbehoeften en -doelstellingen.

HiBob ontwikkelde deze zeer gevraagde functionaliteit op basis van feedback van zijn klanten. Het werkte samen met een selecte groep van 25 early adopters, waaronder Eurowag, Parimatch, LHV, Danish Industry, Fiverr en Landa. Deze organisaties hielpen met het ontwerp van de oplossing, het definiëren van een minimum viable product (MVP) en de ontwikkeling van een prototype dat resulteerde in de uiteindelijke module die het bedrijf nu lanceert.

Ronni Zehavi, de CEO en medeoprichter van HiBob: “De veranderingen die binnen de moderne wereld van werken plaatsvinden, zoals flexwerken, thuiswerken en hybride werken, zorgen voor geografisch verspreide teams. Daarmee wordt HR-technologie onontbeerlijk voor zakelijk succes. De strategie voor personeelsplanning van organisaties moet al net zo dynamisch en flexibel zijn en een functieoverstijgend karakter hebben, omdat die invloed heeft op alle afdelingen binnen een organisatie.

Deze aanpak draagt bij aan efficiënte werving en selectie, zorgt voor kostenbesparingen en maakt het mogelijk om accurate voorspellingen te doen ten aanzien van de toekomstige vraag naar talent. Een ander belangrijk voordeel is dat deze benadering bijdraagt aan een hogere mate van werknemerstevredenheid en daarmee het personeelsbehoud bevordert. Een effectieve personeelsplanning laat al deze aspecten optimaal aansluiten op de zakelijke doelstellingen voor de lange termijn en zal bedrijven daarmee geheid vooruithelpen.”

De nieuwe Workforce Planning-module van HiBob biedt onder meer de mogelijkheid om de planning op cycli te baseren. Gebruikers kunnen verschillende scenario’s definiëren en evalueren, zoals reorganisaties, overnames en andere ingrijpende veranderingen. Dit stroomlijnt de personeelsplanning voor bedrijfsfuncties, vormt spreadsheets om tot dynamische processen en biedt de HR- en financiële afdeling integraal overzicht en verbeterde nauwkeurigheid. De module biedt ook mogelijkheden voor gegevensanalyse die het mogelijk maken om problemen rond uitvoerende processen en tekorten aan vaardigheden te identificeren. Workforce Planning helpt daarnaast met de opvolgingsplanning en de bewaking op interne mobiliteit bij het vervullen van vacatures.

Meer over
Lees ook
Excluton moderniseert HR-processen met Dyflexis

Excluton moderniseert HR-processen met Dyflexis

Excluton, producent van betonnen bestratingsproducten, transformeert zijn HR- en planningsprocessen met de workforcemanagementsoftware van Dyflexis. De invoering heeft geleid tot aanzienlijke efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen.

Onderzoek door G-P: Bedrijven zonder wereldwijde aanwezigheid lopen groeikansen mis

Onderzoek door G-P: Bedrijven zonder wereldwijde aanwezigheid lopen groeikansen mis

G-P (Globalization Partners), pionier en erkend leider in de wereldwijde werkgelegenheidsindustrie die bekend staat om vooraanstaande oplossingen voor het voldoen aan arbeidswet- en regelgeving waar ook ter wereld, publiceert vandaag de eerste editie van zijn jaarlijkse Global Growth Report

G-P introduceert allereerste generatieve AI-gebaseerde Global Intelligence Assistant

G-P introduceert allereerste generatieve AI-gebaseerde Global Intelligence Assistant

G-P transformeert de manier waarop bedrijven nieuwe markten betreden en hun wereldwijde personeelsbestand uitbreiden met door AI ondersteunde global growth technology en adviesdiensten die inzichten bieden voor betere besluiten.