Genetec voorspelt trends voor de fysieke beveiligingsbranche voor 2023

Genetec_Logo_512

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence heeft de trends die het bedrijf voor de fysieke beveiligingsindustrie voorziet voor 2023, gedeeld. 

Personeelstekort doet vraag naar unified beveiligingsoplossingen toenemen.
In het recente onderzoeksrapport van Genetec, het 2022 State of Physical Security Report, zegt 50% van de respondenten dat hun fysieke beveiligingsteam het afgelopen jaar te maken heeft gehad met uitdagingen op het gebied van personeel.
In 2023 zullen security managers hun technologie opnieuw evalueren, waarbij ze zoeken naar oplossingen om taken te stroomlijnen, processen te automatiseren en de efficiency van teams te verbeteren. Het samenvoegen van videobewaking, toegangscontrole, automatische nummerplaatherkenning, communicatietechnologie en andere waardevolle functies kunnen het werk van operators vergemakkelijken, de kosten verlagen en behoefte aan training reduceren. Ingebouwde analyses of beslissingsondersteunende functies kunnen de werkzaamheden verder stroomlijnen. 

Het moderniseren van toegangscontrole zal een topprioriteit zijn  
Het bovengenoemde rapport liet ook zien dat 67% van de organisaties van plan is in 2023 te investeren in de modernisering van toegangscontrolesystemen en dat dit bovenaan hun prioriteitenlijst van technologie voor fysieke beveiliging staat. Moderne toegangscontrolesystemen bevatten ingebouwde cyberverdediging, tools voor gezondheidsmonitoring en hogere automatiseringsniveaus. Een upgrade naar een modern, open toegangscontrolesysteem helpt organisaties de zwakke punten van verouderde systemen te elimineren en zich beter te verdedigen tegen cybersecurity dreigingen. Ook kunnen hiermee op termijn nieuwe mogelijkheden, zoals mobiele referenties, biometrische data en cloud-verbonden controllers en diensten, worden geïmplementeerd. 

Door groei hybride cloud implementaties stijgt vraag naar devices die aangesloten kunnen worden op de cloud
Hybride cloud wordt steeds populairder, omdat sommige organisaties ervoor kiezen beveiligingsapparatuur en infrastructuurinvesteringen die niet klaar zijn voor de cloud te behouden, en omdat andere te kampen hebben met bandbreedtebeperkingen of bepaalde gegevensverwerking en daardoor data-opslag onsite willen houden.

Aangezien bedrijven hun kosten, zorgen en aanpak van cloudmigratie afwegen, kunnen we een toename van de vraag naar kant-en-klare hybride cloud toepassingen verwachten. Deze infrastructuur zal edge-computing workloads ondersteunen en bestaande devices cloud-compatible maken, en helpt de toegang tot systemen en data op vele locaties te centraliseren. 

Het verbeteren van cybersecurity blijft een belangrijk aandachtspunt
Ook bleek uit het onderzoek dat om de fysieke beveiliging in 2023 te verbeteren, 36% van de IT- en beveiligingsprofessionals investeringen in tools voor de verbetering van cybersecurity onderzoekt. Hoewel een meer holistische, geautomatiseerde aanpak van de cybersecurity steeds belangrijker wordt, zal er ook ingezet worden op proactieve vormen hiervan (zowel planning als inkoop).

Dit omvat:

  • Legacy apparatuur vervangen voordat deze ten prooi valt aan storingen van contactpunten, met als doel risico's beter te ondervangen

  • Gebruik maken van intelligente tools en statistieken om voorspellend onderhoud te kunnen doen

  • Vertrouwen op externe deskundigheid om de planning van de security architectuur aan te passen omdat de supply chain vertraging oploopt

  • Inzet van oplossingen die zijn ontwikkeld met cyber security en privacy in het achterhoofd. Deze worden de standaard en vergroten de veerkracht van het hele partner ecosysteem.

Deze proactieve initiatieven helpen organisaties zich beter te beschermen tegen cyberaanvallen en worden een essentiële factor voor het behoud van het aanpassingsvermogen en de continuïteit van bedrijven.

Andere trends waarvan Genetec verwacht dat ze in 2023 impact hebben is het gebruik van fysieke beveiligingsdata om de digitale transformatie te bevorderen, een toename in samenwerking en samenvoeging van IT- en fysieke beveiligingsteams, en het voortzetten van werken op afstand waardoor de behoefte aan opslag van data toeneemt.

Bron: Deze trends zijn gebaseerd op het Genetec 2022 State of Phsysical Security Report met inzichten van 3.700 beveiligingsmanagers wereldwijd.

Meer over
Lees ook
Wirendra Ramdjielal van Informatel over de veranderde werkplek

Wirendra Ramdjielal van Informatel over de veranderde werkplek

De website Business & IT is 10 jaar geleden live gegaan. Wat is er sinddien veranderd aan de werkplek? Die vraag legde de redactie voor aan Wirendra Ramdjielal (Wirie), CEO van Informatel.

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1

EIB in rapport: ‘EU dicht de digitaliseringskloof met de Verenigde Staten’

EIB in rapport: ‘EU dicht de digitaliseringskloof met de Verenigde Staten’

De Europese Unie is hard bezig de digitaliseringskloof met de Verenigde Staten te dichten. Dat n=meldt de Europese Investering Bank (EIB) in het rapport ‘Digitalisation in Europe 2022-2023: Evidence from the EIB Investment Survey’.