Fiber Carrier Association (FCA): Thuiswerken blijven stimuleren

FCA

 

Tijdens de lockdown hebben we bij de Fiber Carrier Association (FCA), de branchevereniging voor onafhankelijke glasvezel carriers, gezien dat de Nederlandse digitale infrastructuur van grote maatschappelijke meerwaarde is. Niet alleen konden honderdduizenden kinderen vanuit huis ‘naar school’, ook kregen miljoenen Nederlanders kregen het dringende advies om zoveel mogelijk thuis achter de computer te werken. Er werd dan ook volop gebruikgemaakt van nationale en internationale glasvezelverbindingen.

Een van de positieve gevolgen van het thuiswerken was dat het aantal verkeersfiles in 2020 flink afnam. Volgens ANWB Verkeersinformatie is de filezwaarte vorig jaar, in vergelijking met 2019, met 63% afgenomen. Ondanks de meest recente coronacijfers en het advies van de overheid om minimaal de helft van de werktijd thuis te werken, zijn er nog steeds lange files op de weg. Afgelopen maand stond er bijvoorbeeld rond 8.30 uur al meer dan 750 km file, wat resulteerde in de drukste ochtendspits sinds het begin van de pandemie (maart 2020).  

Verder blijkt uit onderzoek van I&O Research, in opdracht van Coalitie Anders Reizen, dat 54% van de meer dan 2000 respondenten aangeeft dat het minder hoeven te reizen naar werk de voornaamste reden is om vanuit huis te werken. Een andere reden die wordt genoemd, is de flexibiliteit in werkuren die mensen als zeer prettig ervaren. Het onderzoek laat ook zien dat het voor vier op de tien Nederlanders mogelijk is om hun werk ook thuis uit te voeren. Op langere termijn kan het thuiswerken ook zorgen voor een reductie van CO2 uitstoot, minder files en veiliger verkeer. 

Digitale economie

We moeten daarom thuiswerken blijven zien als een goed alternatief. Mede dankzij de sterke connectiviteit en betrouwbare glasvezelnetwerken hebben we tijdens de lockdown de (digitale) economie draaiende te kunnen houden. Daardoor is er ook veel minder economische schade ontstaan. Op dit moment vallen de files nog mee, maar met de wintermaanden en bijbehorend onstuimig weer in het verschiet vinden wij van de FCA het belangrijk om thuiswerken te blijven stimuleren. We roepen werkgevers dan ook op deze ruimte aan medewerkers te blijven bieden, zodat we samen de pandemie en files tegen kunnen gaan.

Meer over
Lees ook
Eurofiber en Proximus richten joint venture Unifiber op voor open glasvezelnetwerk in Wallonië

Eurofiber en Proximus richten joint venture Unifiber op voor open glasvezelnetwerk in Wallonië

Eurofiber, de Europese expert in de uitbouw en het beheer van glasvezelnetwerken, en telecomoperator Proximus slaan de handen in elkaar en richten samen een nieuwe joint venture Unifiber op, met als doel een glasvezelnetwerk uit te rollen in Wallonië.

FRITZ!Box 5530 Fiber AON beschikbaar in Nederland

FRITZ!Box 5530 Fiber AON beschikbaar in Nederland

Wi-Fi 6 zorgt voor optimale doorvoersnelheden bij de FRITZ!Box 5530 Fiber AON en voldoet aan de modernste technologienormen. Een verbeterde Wi-Fi-co-existentie is mogelijk, zodat alle apparaten steeds over optimale Wi-Fi beschikken.

De toekomst van de digitale economie en de rol van de IT-dienstverlener

De toekomst van de digitale economie en de rol van de IT-dienstverlener

Over de volle breedte van onze samenleving is digitalisering merkbaar. Die transitie gaat snel en het tempo waarmee informatie in een digitale vorm wordt gegoten lijkt alleen maar toe te nemen. Dit heeft impact op de rol van IT-dienstverleners, die alleen maar belangrijker wordt. De omslag naar een digitale economie verandert de manier van werken doordat...