FRITZ!Box 5530 Fiber AON beschikbaar in Nederland

AVM_FRITZBox_5530-400

Hij was al beschikbaar bij verschillende providers, maar is nu ook verkrijgbaar bij retailers: de FRITZ!Box 5530 Fiber AON met Wi-Fi 6! Deze nieuwe, veelzijdige FRITZ!Box van AVM kan direct en veilig gekoppeld worden aan actieve (AON-)glasvezelaansluitingen zonder een media-converter of voorgeschakelde providermodem aan te sluiten. De FRITZ!Box 5530 Fiber AON is voorzien van nieuwe Wi-Fi-6-standaarden en levert draadloos high-gigabitsnelheden door het hele huis. Met de 5-GHz-frequentie zijn datasnelheden tot wel 2.400 Mbit/s mogelijk en voor de 2,4 GHz-frequentie is dit tot wel 600 Mbit/s.
 
Wi-Fi 6 zorgt voor optimale doorvoersnelheden bij de FRITZ!Box 5530 Fiber AON en voldoet aan de modernste technologienormen. Een verbeterde Wi-Fi-co-existentie is mogelijk, zodat alle apparaten steeds over optimale Wi-Fi beschikken. 
 
De FRITZ!Box 5530 Fiber AON ondersteunt Mesh Wi-Fi, zodat je tot in het verste hoekje van het huis of kantoor video's, muziek of foto's bekijkt. Breid het thuisnetwerk uit met een FRITZ!Repeater of FRITZ!Powerline om alle FRITZ!-apparaten te laten samenwerken in één netwerk en hiermee de prestaties van alle Wi-Fi-apparaten te optimaliseren. Dan zorgt Mesh ervoor dat er met optimale snelheid gestreamd, gesurft en gegamed kan worden. Daarnaast bevat de FRITZ!Box 5530 Fiber AON een 2,5 gigabit LAN-aansluiting, twee gigabit LAN-aansluitingen en een krachtige telefooncentrale met veel functies. 
 
Ook is de FRITZ!Box 5530 Fiber AON een krachtige smarthomecentrale waaraan een groot aantal slimme apparaten te koppelen is. Dankzij het DECT-basisstation kunnen zowel telefoons, als slimme apparaten worden gekoppeld: slimme contactdozen, ledlampen, radiatorthermostaten of apparaten van andere fabrikanten. Tevens profiteren gebruikers van optimaal gemak dankzij mogelijkheden als een firewall, ouderlijk toezicht, toegang op afstand, Wi-Fi-gasttoegang en regelmatige updates.  
 

Glasvezel in Nederland

Momenteel beschikken ongeveer 3,7 van de 8 miljoen huishoudens in Nederland over een glasvezelaansluiting. In 2019 werden 180.000 huishoudens op glasvezel aangesloten en in 2020 steeg dat aantal tot 500.000 [1]. Een aanzienlijke opschaling in het afgelopen jaar dus. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet daarmee een positieve trend in de Nederlandse markt van glasvezel. Glasvezel wordt steeds meer uitgerold in grotere aaneengesloten gebieden en gemeenten. Vooral het oosten van Nederland is al voorzien van een glasvezelverbinding, of kan hier volgens de Glaskaart van Stratix eenvoudig op worden aangesloten [2].
 
Alle specs op een rij:
  • Geschikt voor AON glasvezel
  • Gegevenssnelheden tot 2.400 Mbit/s (5 GHz) en 600 Mbit/s (2,4 GHz)
  • 2 x 2 WiFi 6 met snelheden tot 2.400 Mbit/s (5GHz) en 600 Mbit/s (2,4GHz)
  • Eén 2,5 gigabit LAN-poort (NBASE-T)
  • Twee gigabit LAN-poorten
  • DECT-basisstation voor maximaal zes telefoons en smarthome-applicaties.
  • Het gemak van Mesh: voor optimale Wi-Fi, telefonie en smarthome-toepassingen voor het complete digitale huishouden 
  • Met de reeks van FRITZ!Repeaters en FRITZ!Powerline-producten is het thuisnetwerk verder uit te breiden
  • Energie, verwarming en verlichting zijn te regelen via de FRITZ!DECT 200/210 intelligente plugs, de FRITZ!DECT 301 radiator control, de FRITZ!DECT 500 LED-verlichting en de FRITZ!DECT 440 switch voor smarthome-toepassingen
De FRITZ!Box 5530 Fiber AON is nu verkrijgbaar bij de FritzShop en Informatique. En ook snel beschikbaar bij: KommaGo, Bol.com, wifi media en Coolblue voor een adviesprijs van 169 euro.
 
 
 
 
Meer over
Lees ook
Fiber Carrier Association (FCA): Thuiswerken blijven stimuleren

Fiber Carrier Association (FCA): Thuiswerken blijven stimuleren

Tijdens de lockdown hebben we bij de Fiber Carrier Association (FCA), de branchevereniging voor onafhankelijke glasvezel carriers, gezien dat de Nederlandse digitale infrastructuur van grote maatschappelijke meerwaarde is. Niet alleen konden honderdduizenden kinderen vanuit huis ‘naar school’, ook kregen miljoenen Nederlanders kregen het dringende advies...

Eurofiber en Proximus richten joint venture Unifiber op voor open glasvezelnetwerk in Wallonië

Eurofiber en Proximus richten joint venture Unifiber op voor open glasvezelnetwerk in Wallonië

Eurofiber, de Europese expert in de uitbouw en het beheer van glasvezelnetwerken, en telecomoperator Proximus slaan de handen in elkaar en richten samen een nieuwe joint venture Unifiber op, met als doel een glasvezelnetwerk uit te rollen in Wallonië.

De toekomst van de digitale economie en de rol van de IT-dienstverlener

De toekomst van de digitale economie en de rol van de IT-dienstverlener

Over de volle breedte van onze samenleving is digitalisering merkbaar. Die transitie gaat snel en het tempo waarmee informatie in een digitale vorm wordt gegoten lijkt alleen maar toe te nemen. Dit heeft impact op de rol van IT-dienstverleners, die alleen maar belangrijker wordt. De omslag naar een digitale economie verandert de manier van werken doordat...