Drie manieren waarop technologie de channel duurzamer kan maken

dynabook-400300

Duurzaam ondernemen is uitgegroeid tot een van de grootste ecologische, economische en sociale drijfveren voor bedrijven over de hele wereld. En hoewel elke bedrijfssector verschilt, hebben ze één gemene deler: bij het vormgeven van hun duurzaamheidsstrategie speelt technologie een cruciale rol. En het mag dan zo zijn dat technologie niet de belangrijkste oplossing is voor het wereldwijde emissieprobleem, maar het biedt wel de mogelijkheid om efficiëntie te verhogen en verspilling te verminderen. Dynabook geeft drie manieren waarop technologie de inspanningen van de channel kan ondersteunen om duurzamer te worden.

 
1.      Het implementeren van een IT-strategie voor duurzame reselling
Een duidelijke en goed gedefinieerde duurzame IT-strategie – ondersteund door het management en met meetbare doelen - kan bedrijven helpen sociale, economische en milieudoelen te bereiken. En omdat hybride werken op de een of andere manier niet meer weg te denken is, zullen slimmere investeringen in veilige en duurzame IT-apparatuur op de lange termijn niet alleen tijd en geld besparen, maar ook de betrouwbaarheid verhogen en een betere reputatie opleveren – waarmee een organisatie aantrekkelijker wordt als partner voor bedrijven die milieubewuster willen werken.
 
2.      Technologie en de circulaire economie
Het aantal devices dat in gebruik is, heeft ontegenzeggelijk invloed op de ecologische voetafdruk van een organisatie. De verwachting is dat er tegen het einde van dit jaar wereldwijd 6,2 miljard devices in gebruik zullen zijn, deels om op afstand werken mogelijk te maken. Maar dit betekent niet dat hybride werken alleen maar slecht voor het milieu is. Er is hiervoor alleen wel een overstap nodig van een lineair model naar een circulair model.
 
In een circulair model wordt gedurende de gehele levenscyclus van producten rekening gehouden met de milieuprestaties. Hierin kan de channel een rol spelen, want de grootste uitdaging wordt gevormd door het terugdringen van de hoeveelheid elektronisch afval (e-waste). Wanneer zaken zoals hergebruik, recycling en asset recovery in het dienstaanbod worden opgenomen, worden organisaties beter ondersteund bij het duurzaam beheer van hun devices.
 
3.      Een groene optie voor resellers  
Een eerste stap om e-waste terug te dringen is het bieden van goede IT-ondersteuning. Immers, hoe langer technologie meegaat, hoe duurzamer. Die ondersteuning kan deels op afstand gebeuren, het doorvoeren van algemene updates en leveren van technische support vragen tegenwoordig niet meer om aanwezigheid op locatie. Ook dat kan de duurzaamheid van technologie vergroten.
Daarnaast is het voor resellers waardevol om de balans op te maken welke duurzame mogelijkheden hun leveranciers bieden. Is er bijvoorbeeld een recycling- of doorverkoopprogramma? Door een weloverwogen keuze te maken, wordt de ecologische voetafdruk verkleind. Wanneer een leverancier ook het verwijderingsproces faciliteert voor devices die aan het einde van hun levenscyclus zijn, zorgt dit bovendien voor een lastenverlichting bij de reseller en zijn klanten.  
 
Samenwerking
Ronald Ravel, Country Manager Benelux bij Dynabook: “Steeds meer leveranciers voeren bewust een duurzamer beleid. Partners die hier deel van willen uitmaken, moeten zich conformeren aan deze duurzame praktijk. Op die manier wordt de channel in zijn geheel duurzamer. Hetzelfde geldt voor het circulaire model: om dit te laten slagen is samenwerking noodzakelijk. Channelpartners hebben de mogelijkheid een cruciale rol te spelen in een duurzaam asset management. Op die manier zijn ze betrokken bij de gehele levenscyclus van een product: van aankoop tot afschrijving.”
Meer over
Lees ook
Duurzame transformatie: Crayon en IBM behalen eerste Envizi overwinning in Benelux

Duurzame transformatie: Crayon en IBM behalen eerste Envizi overwinning in Benelux

Crayon en IBM hebben samen de eerste IBM ESG Envizi opdracht in de Benelux binnengehaald bij een groot internationaal netwerk van accountants-, belasting-, consulting- en consultansykantoren die professionele diensten leveren.

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect kondigt de Europese uitbreiding van Reveal EV-mogelijkheden aan en de nieuwe Electric Vehicle Suitablility Tool. Deze tool laat klanten zien hoe ze geld besparen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen door het overstappen op elektrische voertuigen (EV).

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn heeft recent een samenwerkingsovereenkomst getekend met Worldfavor, een bedrijf dat zich volledig inzet voor duurzame transformatie van bedrijven. Dit partnership is bedoeld om Nilörn’s digitale platform, Nilörn:CONNECT, compleet te maken. Dit zal het aanbod aan klanten verbeteren en de reis naar het ‘Digital Product Passport’ beter onderst1