Atlona introduceert Velocity Keypad Controller voor klaslokalen en vergaderruimten

AT-VKP-8E-BK

Atlona introduceert een alternatief voor AV-aanraakpanelen in kleinere ruimtes en eenvoudige toepassingen: de AT-VKP-8E. Dit IP-gebaseerde besturingssysteem biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke toetsenbordinterface, voor gebruik in klaslokalen en kleine vergaderruimten. Atlona's nieuwe Velocity Keypad Controller is ook via de Atlona Cloud te configureren.

Configureerbare toetsen
Atlona's VPK-8E heeft acht configureerbare toetsen voor een naadloze bediening van de schermactivatie, bronselectie, volume-aanpassingen en andere systeemfuncties. Verder biedt het een 2,7-inch hoogwaardig elektronisch papier (e-paper) display voor maximale personalisatie. Gebruikers kunnen aangepaste tekst en pictogrammen aan specifieke toetsen koppelen en dynamisch navigeren tussen verschillende display-layouts. Met RGB LED's voor elke toets en een meertraps niveau-indicator is de systeemstatus altijd in één oogopslag duidelijk. De PoE LAN-aansluiting voorziet de controller van stroom en biedt de mogelijkheid om apparaten via Ethernet te bedienen. Er is een RS-232 poort voorzien voor seriële aansturing van oudere apparaten.

Atlona Cloud
De configuratie van de VKP-8E wordt vereenvoudigd met behulp van het nieuwe Atlona Cloud online configuratie- en beheerplatform. Met de intuïtieve interface kan men eenvoudig de e-paper labels/icoontjes en de LED-kleuren voor elke toets definiëren. Daarnaast zijn er handige macro’s voor het bedienen van alle technologie in een ruimte, waarbij men toegang heeft tot een uitgebreide database van Atlona en externe bronnen. Voor gebruikers die graag snel aan de slag willen, zijn er vooraf geconfigureerde sjablonen beschikbaar voor Atlona’s populairste switchers. Na voltooiing van de configuratie is het lichte bestand rechtstreeks vanuit de cloud of offline via het lokale netwerk op het keypad te zetten. Atlona Cloud bevat ook een ingebouwd configuratiebeheersysteem waarmee projecten overzichtelijk te beheren zijn en indien nodig ook te delen met medewerkers.
 
"Met de VKP-8E hebben we een keypad controller ontworpen die de tekortkomingen van aanraakpanelen in eenvoudige toepassingen aanpakt", zegt Justin Kennedy, productmanager voor Atlona. "Dit complete AV-besturingssysteem biedt een gebruiksvriendelijke en aanpasbare interface, perfect geschikt voor de meeste klaslokalen en kleine vergaderzalen."
 
De nieuwe keypad controller komt in twee versies voor wandmontage. De VKP-8E is ontworpen voor Amerikaanse aansluitdozen, terwijl de AT-VKP-8E-EU-versie is bedoeld voor aansluitdozen in de EU en het VK. Beide worden geleverd met zwarte en witte frontplaten die met magneten aan het paneel worden bevestigd. Bezoek voor meer informatie: https://atlona.com/product/at-vkp-8e.
Lees ook
Wirendra Ramdjielal van Informatel over de veranderde werkplek

Wirendra Ramdjielal van Informatel over de veranderde werkplek

De website Business & IT is 10 jaar geleden live gegaan. Wat is er sinddien veranderd aan de werkplek? Die vraag legde de redactie voor aan Wirendra Ramdjielal (Wirie), CEO van Informatel.

EPOS lanceert nieuwe IMPACT 700-lijn

EPOS lanceert nieuwe IMPACT 700-lijn

De nieuwste toevoeging aan het EPOS IMPACT portfolio is een on-ear, bekabelde USB-headsetreeks, die gebruikmaakt van microfoontechnologie om vol en natuurlijk geluid te leveren.

Uitrol Xerox Reinvention strategie in Nederland

Uitrol Xerox Reinvention strategie in Nederland

Vandaag kondigt Veenman, een dochterbedrijf van Xerox haar naamswijziging aan naar Veenman, a Xerox Business Solutions Company.