ACM maakt einde aan ‘routerdwang’

AVM_Fritzbox-bbwf_2021_280210

Met ingang van 28 januari 2022 mogen consumenten en bedrijven in Nederland zelf hun modem kiezen en zijn hiermee niet meer afhankelijk van hun internetprovider. Ongeacht het type aansluiting (DSL, kabel, glasvezel, mobiel) kunnen consumenten dan zelf beslissen of zij een apparaat van de provider willen gebruiken of een eigen modem willen aansluiten die beter bij hun behoeften past. Tot nu is het veelal de provider die de modemkeus bepaalt en heeft de consument daar niks over te zeggen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft afgelopen juli een nieuwe beleidsregel bekend gemaakt waarin de vrije modemkeuze is vastgelegd. Dit in aansluiting op Europese regels rond vrije modemkeuze.

De nieuwe regel is goed nieuws voor de consument én voor channelspelers. Voor de consumenten betekent het dus volledige keuzevrijheid als het gaat om het modem van hun voorkeur. Channelspelers profiteren van een veel opener markt waarin consumenten gemakkelijk overstappen en op zoek gaan naar kwaliteit en opties. Een grote groep kritische consumenten zal gaan kijken naar oplossingen die hen extra mogelijkheden bieden, zoals het veilig beheren van persoonlijke gegevens of het ondersteunen van slimme apparaten in huis.

Nieuwe focus

Verwacht wordt dat de keuzevrijheid in deze branche zal zorgen voor een nog grotere focus op kwaliteit, brede inzetbaarheid en veiligheid. De nieuwe regel zorgt er ook voor dat de concurrentie en de innovatie op de markt van deze apparaten wordt gestimuleerd. Dat is goed voor de branche én voor de consument. AVM, leverancier van de FRITZ!Box-modems, biedt een breed aanbod van modems voor elk type verbinding. Gerald Schouten, Channel Sales Manager Benelux bij AVM: “Dit biedt de channelpartners enorme kansen om hun markt en aanbod te vergroten. Wij hebben nu al – mede dankzij onze kwaliteit en solide klantenservice – een heel sterke reputatie onder klanten en serviceproviders. Dat vormt een uitstekend uitgangspunt voor volgend jaar als de vrije modemkeuze een feit is.”

Lees ook
Hoe AI-gebaseerd WiFi Assurance-platform kwaliteitsborging kan helpen

Hoe AI-gebaseerd WiFi Assurance-platform kwaliteitsborging kan helpen

WiFi kwaliteitsborging (WiFi Assurance) oplossingen vervangen handmatige probleemoplossingstaken door geautomatiseerde draadloze monitoring en testen met als doel om WiFi voorspelbaar, betrouwbaar en meetbaar te maken. Daarnaast geven deze oplossingen uniek inzicht in de serviceniveaus voor eindgebruikers.

Arista introduceert Wi-Fi 6E oplossing voor campus en IoT-toepassingen

Arista introduceert Wi-Fi 6E oplossing voor campus en IoT-toepassingen

Arista Networks breidt het cognitive campus edge portfolio uit met een Wi-Fi 6E access point. Deze maakt het voor klanten mogelijk om de grotere bandbreedte en capaciteit en lage latency van Wi-Fi 6E te benutten, voor hoge kwaliteit video- en IoT-toepassingen. Het nieuwe C-360 access point wordt in dit vierde kwartaal leverbaar.

AVM op het Broadband World Forum 2021

AVM op het Broadband World Forum 2021

In lijn met de slogan "Gigabit Power. Smart Wi-Fi." presenteert AVM tijdens het Broadband World Forum 2021 (BBWF) oplossingen voor een krachtig thuisnetwerk voor breedbandverbindingen. Zakelijke bezoekers die het fysieke evenement in de RAI in Amsterdam (13-14 oktober) bijwonen, kunnen de krachtige en veelzijdige FRITZ!-producten voor kabel, glasv1