Zevende editie NLSecure[ID] van KPN Security in teken van vertrouwen

KPN_NL SECURE ID_2023_LOGO_RGB

We zijn voor onze digitale veiligheid steeds afhankelijker van anderen. Dat vraagt om een sterk vertrouwen in elkaars weerbaarheid. Maar hoe bewaak je dat vertrouwen, bij verdeelde belangen, in zoiets ongrijpbaars als cyberspace en bij een digitaal incident? KPN Security zoekt samen met topsprekers op 26 september tijdens de liveshow NLSecure[ID] naar antwoorden op die vragen.

Verschillende experts uit bedrijfsleven, overheid en Defensie delen hun kennis en expertise met het online publiek. Deze editie van NLSecure[ID] wordt live uitgezonden vanaf legerbasis Ede Driesprong en is tevens het podium voor een unieke Capture The Flag Challenge. Tijdens deze hackwedstrijd proberen deelnemers een fictieve organisatie te hacken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een lab met een realistische bedrijfsomgeving. Meer dan 100 hackers doen mee aan de CTF. 

Defensie

Het Ministerie van Defensie is sterk vertegenwoordigd bij NLSecure[ID]. Zo spreekt kolonel Peter Pijpers, Universitair Hoofddocent Cyber Operations bij de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) en onderzoeker bij het Amsterdam Centre of International Law aan de Universiteit van Amsterdam. Pijpers is (co-)auteur van talrijke artikelen over hoe te manoeuvreren in de informatieomgeving, en over de juridische en cognitieve dimensie van beïnvloedingsoperaties in cyberspace, onder de drempel van het gebruik van geweld.

Ook kolonel Edwin Noordzij is deze editie te gast. Hij is bij de Koninklijke Marechaussee verantwoordelijk voor de digitale transformatie. De derde gast is Barend Frans, werkzaam bij het Team Digitale Opsporing van de Nationale Politie. Hij gaat in op het belang van een sterke publiek-private samenwerking voor de bestrijding van cybercriminaliteit.

Tot slot schuift Lisa de Wilde aan. Zij helpt als onafhankelijk cyberexpert organisaties in binnen- en buitenland bij het oplossen van cyberaanvallen. Zij gaat in op het belang van forensisch onderzoek en adequate incident-response.

Alle sprekers gaan in gesprek met experts van KPN Security, waaronder Rang Salih, Mark de Groot en Erno Doorenspleet. 

Presentatie is in handen van Joost Hoebink en Sanne Maasakkers. Zij is security researcher bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en doet live verslag van het verloop van de hackchallenge.

Deelname is gratis

KPN Security ziet het als haar missie om heel Nederland te informeren over de laatste securityontwikkelingen en zo bij te dragen aan de digitale veiligheid van Nederland. Daarom organiseert KPN Security twee keer per jaar dit gratis online event. Geïnteresseerd? Meld je dan nu nog aan via het online inschrijfformulier.

 

Meer over
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Verbeter de samenwerking, productiviteit en beveiliging met GO KYOCERA, één veilig en efficiënt cloud SaaS-platform

Verbeter de samenwerking, productiviteit en beveiliging met GO KYOCERA, één veilig en efficiënt cloud SaaS-platform

In de snel veranderende zakelijke wereld staan organisaties voor de uitdaging om samenwerking tussen werknemers op kantoor en op afstand te waarborgen, terwijl de productiviteit optimaal blijft. Tegelijk is het beschermen van gevoelige informatie van cruciaal belang.

i-PRO introduceert als eerste in de sector multidirectionele 4K dual-sensor camera's met AI

i-PRO introduceert als eerste in de sector multidirectionele 4K dual-sensor camera's met AI

i-PRO Co. Ltd., een wereldleider in professionele beveiligingsoplossingen voor bewaking en openbare veiligheid, breidt zijn multisensor camera-assortiment verder uit met zes nieuwe dual-sensor modellen. Met ondersteuning voor maximaal 2x 4K-sensoren biedt de i-PRO S-serie de hoogste resolutie in zijn klasse.