SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen-500

E-mailen is makkelijk en snel, maar is het ook veilig en betrouwbaar? Sinds de AVG dringt steeds meer door dat via e-mail vertrouwelijke informatie uitwisselen makkelijk leidt tot een datalek. Van een gewone e-mail kan evenmin worden aangetoond dat die is ontvangen.

Het is daarom begrijpelijk dat sinds de invoering van de AVG organisaties en instanties vaker gebruik maken van portals, afgeschermde webomgevingen waar partijen inloggen en vertrouwelijke documenten achterlaten. Hoewel veiliger dan gewoon mailen is het allesbehalve een logische en gebruiksvriendelijke oplossing. Het gebruik blijft daarom ook beperkt tot enkele sectoren.

Oplossing van SecuMailer

Logischer is de qREMS-gecertificeerde Dienst voor aangetekend E-mailen van SecuMailer. Secumailer garandeert om te beginnen dat een bericht wordt bezorgd en onderweg niet kan worden gemanipuleerd. Daarnaast is er voor elke mail een ontvangstrapport.

Zowel de verzender als ontvanger krijgen een afleverbewijs. Door het afleverbewijs heeft mail verstuurd via SecuMailer dezelfde juridische waarde als een traditionele aangetekende en bezorgde brief, vandaar de naam gekwalificeerd aangetekend e-mailen. Uniek aan SecuMailer is verder dat de e-mail wordt afgeleverd in de inbox van de ontvanger, en dat het niet met een portaal en ophaalbericht werkt.

Bovendien is het de eerste Cloud Native SaaS oplossing die op de EU trustedlist komt in Nederland. Yvonne Hoogendoorn, CEO: “Ondernemers en instanties die hoge eisen stellen aan de aantoonbaarheid en vertrouwelijkheid van hun digitale communicatie hebben baat bij deze digitale vertrouwensdienst. Gekwalificeerd Aangetekend E-mailen heeft dezelfde juridische waarde als een aangetekende en bezorgde brief.”

Ook voor de IT sector

Volgens Hoogendoorn is Aangetekend E-mailen geschikt voor veel organisaties. Als voorbeeld noemt ze beveiligers van fysieke of digitale omgevingen. “Wie een fysiek object bewaakt of een netwerk zal regelmatig meldingen doorsturen naar zijn opdrachtgevers. In die berichten staan zaken die voor criminelen uiterst interessant kunnen zijn.

Nu gaat dat vaak nog via een appje als het een korte melding is en bij een langer bericht gewone e-mail. Beide zijn te onderscheppen en te manipuleren met alle gevolgen van dien. SecuMailer biedt ook in die situaties een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing. Alleen de ontvanger krijgt het bericht te zien met daarbij zekerheid wie de afzender is en dat de inhoud klopt. De afzender weet op zijn beurt zeker dat het bericht dat hij verstuurt veilig en ongewijzigd wordt afgeleverd en alleen gelezen door de bedoelde ontvanger.”

NIS2

Hoogendoorn weet dat gebruikers van Aangetekend E-mailen zich tot op heden vooral hebben laten leiden door de AVG of bepaalde branche specifieke regels en daarom van de dienst gebruik willen maken. Bekend is dat door NIS2 een veel grotere groep ondernemingen moet kunnen aantonen in control te zijn. Dat betekent concreet dat er meer maatregelen nodig zijn. Het gebruik van SecuMailer helpt om aan de vereiste verhoogde cyberweerbaarheid te voldoen.

Over SecuMailer

SecuMailer is een 100 procent Nederlands bedrijf dat al jaren aan de weg timmert om e-mail veiliger te maken. Het is als enige SaaS aanbieder in Nederland eIDAS gecertificeerd. Daarnaast voert het bedrijf het ECSO label, Cybersecurity Made In Europa. Dat betekent dat het bedrijf in de EU is gevestigd en de werkzaamheden uitsluitend daar plaatsvinden. Verder zijn er geen aandeelhouders van buiten de EU.

Meer weten over qREMS-gecertificeerd Aangetekend E-mailen neem dan contact op met SecuMailer, Yvonne Hoogendoorn, yvonne@secumailer.com 0641107729

(foto: Ceo yvonne hoogendoorn samen et Ivo Pacovsky, eIDAS auditor)

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Verbeter de samenwerking, productiviteit en beveiliging met GO KYOCERA, één veilig en efficiënt cloud SaaS-platform

Verbeter de samenwerking, productiviteit en beveiliging met GO KYOCERA, één veilig en efficiënt cloud SaaS-platform

In de snel veranderende zakelijke wereld staan organisaties voor de uitdaging om samenwerking tussen werknemers op kantoor en op afstand te waarborgen, terwijl de productiviteit optimaal blijft. Tegelijk is het beschermen van gevoelige informatie van cruciaal belang.

Cybersecurity in de toekomst: bestuurdersaansprakelijkheid en gevangenisstraf

Cybersecurity in de toekomst: bestuurdersaansprakelijkheid en gevangenisstraf

Leidt een cyberincident tot financiële schade? Dan geldt voor ondernemingen die onder de NIS2 vallen dat directieleden bij bewezen nalatigheid persoonlijk aansprakelijk zijn. Maar hoort een gevangenisstraf ook tot de mogelijkheden?