Webfleet ondersteunt FlixBus op weg naar een nog veiliger busnetwerk met AI-gebaseerde videotelematica

webfleet flixbus

FlixBus, een wereldwijde aanbieder van comfortabele en betaalbare busreizen, gebruikt de videotelematica-oplossing van Webfleet om het grootste langeafstandsbusnetwerk van Europa nog veiliger te maken. De op AI gebaseerde oplossing van de leidende leverancier van wagenparkbeheer in Europa combineert voertuig- en ritgegevens met machine vision en op kunstmatige intelligentie gebaseerde cameratechnologie. Dit voorziet FlixBus van een compleet overzicht van de prestaties van de bussen op de weg. De oplossing, die voldoet aan de hoogste normen voor gegevens- en privacybescherming, helpt gevaarlijke situaties te vermijden en ongelukken te voorkomen. De videotelematica-oplossing stimuleert een defensief rijgedrag en FlixBus helpt hierdoor chauffeurs, passagiers en andere weggebruikers te beschermen en tegelijkertijd de eigen CO2-uitstoot te verminderen.

"Voor busbedrijven is verkeersveiligheid een essentieel onderdeel van hun dagelijkse werk”, zegt Wolfgang Schmid, Webfleet Head of Central Region. “Het gebruik van op AI en video gebaseerde oplossingen zoals Webfleet kan passagiers, chauffeurs en voertuigen beschermen tegen de gevolgen van verkeersongevallen. AI-waarschuwingssystemen kunnen bovendien de rijveiligheid verbeteren en het risico op ongevallen in busvervoer verkleinen. Ze helpen chauffeurs effectief te beschermen tegen ongevallen en valse beschuldigingen en verhogen tegelijkertijd de winstgevendheid van hun eigen voertuigen. Video-oplossingen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie zijn nu bijvoorbeeld in staat om verschillende soorten onveilig rijgedrag te detecteren en bestuurders te waarschuwen zodat ze hun gedrag onmiddellijk kunnen corrigeren. Videobewijs helpt ook bij het verduidelijken van de aansprakelijkheid in geval van ongevallen of schade."

Andy Breitsprecher, Operations Manager bij FlixBus DACH GmbH, legt de voordelen van Webfleet voor FlixBus uit: "Webfleet Video helpt ons om onze chauffeurs, passagiers en andere weggebruikers te beschermen. De dashcam als digitale 'bijrijder' ondersteunt onze buschauffeurs om defensiever en dus veiliger te rijden." Het bedrijf is ook van plan om opnames van kritieke situaties te integreren in zijn trainingsprogramma's: "Op deze manier kunnen we chauffeurs coachen over het verder verbeteren van hun rijstijl aan de hand van echte voorbeelden uit hun dagelijkse rijgedrag."

Voorzichtiger rijgedrag helpt chauffeurs ook om meer brandstof te besparen tijdens hun ritten, wat weer een positief effect heeft op de CO2-voetafdruk van het bedrijf en de brandstofkosten. Volgens Breitsprecher is ook de bescherming van de chauffeurs zelf cruciaal, bijvoorbeeld tegen valse beschuldigingen van andere weggebruikers: "Met de naar buiten gerichte camera kunnen we op elk moment precies reconstrueren hoe een ongeval met een derde partij heeft plaatsgevonden. Hierdoor kunnen we hen beschermen als ze het slachtoffer worden van een frauduleuze claim."

Meer over
Lees ook
Vier succesfactoren van een surveillance-oplossing

Vier succesfactoren van een surveillance-oplossing

De keuze voor een nieuw bewakingssysteem kan voor de nodige hoofdbrekens zorgen bij organisaties: op welke technische vereisten moet je letten, hoe zorg je ervoor dat een systeem nog de nodige jaren meekan en wat is je opslagbeleid? Het zijn maar enkele vragen die elke organisatie zich zou moeten stellen bij het vernieuwen van hun bestaande survei1

Synology kondigt AI-camera’s BC500 en TC500 aan

Synology kondigt AI-camera’s BC500 en TC500 aan

Synology kondigt de BC500 en TC500 aan: veelzijdige en weersbestendige ‘bullet’- en ‘turret’-camera’s voor slimme bewaking. De Synology BC500 en TC500 beschikken over geavanceerde AI-functies, een uitzonderlijke beeldkwaliteit en naadloze integratie met het videomanagementsysteem Surveillance Station. De BC500 is per direct beschikbaar, de TC500 v1

Panasonic Connect  - compacte live switcher met IP-functionaliteit voor hoogwaardige videostreaming en webinars

Panasonic Connect - compacte live switcher met IP-functionaliteit voor hoogwaardige videostreaming en webinars

Panasonic Connect heeft bekendgemaakt dat het een nieuwe IP-compatibele, compacte live switcher heeft ontwikkeld, de AV-HSW10. Het apparaat is bedoeld voor eenvoudige, hoogwaardige videostreaming van academische lezingen, zakelijke webinars en andere live-evenementen.