Panasonic Connect - compacte live switcher met IP-functionaliteit voor hoogwaardige videostreaming en webinars

AV_HSW10_5_600px

Panasonic Connect heeft bekendgemaakt dat het een nieuwe IP-compatibele, compacte live switcher heeft ontwikkeld, de AV-HSW10. Het apparaat is bedoeld voor eenvoudige, hoogwaardige videostreaming van academische lezingen, zakelijke webinars en andere live-evenementen. Als de opvolger van Panasonic's populaire AW-HS50 live switcher, die op grote schaal is gebruikt voor live producties, beschikt de nieuwe switcher over een compacte body met 10bit-verwerkingskracht met meer gebruiksgemak, grotere betrouwbaarheid en geavanceerde functies zoals IP-compatibiliteit, waardoor hij de ideale keuze is voor hedendaagse live videoproducties.

De AV-HSW10, die beschikbaar is vanaf het vierde kwartaal van dit jaar, wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de 2023 NAB Show, die van 15 tot 19 april in Las Vegas gehouden wordt.

Videoproductie van uitzendkwaliteit

De AV-HSW10 is het antwoord van Panasonic Connect op de toenemende vraag naar video van hoge kwaliteit die bijvoorbeeld door bedrijven en onderwijsinstellingen wordt gebruikt en op de behoefte aan arbeidsbesparende IP-compatibiliteit in videoproductie. Hij ondersteunt de meest gebruikte uitzendprotocollen en beschikt over IP-ingangen/uitgangen zoals NDI1®¹ en SRT naast SDI en HDMI, allemaal gegroepeerd in een handig compact en zeer mobiel notebookformaat.

In combinatie met IP-compatibele PTZ-camera's creëert de switcher een eenvoudig IP-gebaseerd videoproductiesysteem. De AV-HSW10 ondersteunt ook RTMP voor directe upload naar streamingdiensten en USB Video Class voor compatibiliteit met online conferentieservices. De systemen kunnen worden aangepast op basis van de grootte van de locatie en het platform, waardoor eenmansbediening van productie tot distributie mogelijk is.

Verbeterde bediening en robuust ontwerp

De AV-HSW10 ondersteunt high-end productie, met 10bit-verwerkingskracht voor video van uitzendkwaliteit. Bovendien is het ontwerp verder verbeterd voor nog uitgebreidere bediening en robuustheid. Gebruiksvriendelijke knoppen op de hoofdunit, een handige T-vormige fader en intuïtieve displays zorgen voor een eenvoudige, foutloze bediening - van vitaal belang voor live-producties.

Bovendien zal de AV-HSW10 compatibel zijn met het Panasonic Software Control Panel voor het bekijken van video en beelden in applicaties, evenals het eenvoudig, direct overschakelen van een pc via een netwerk[1], waardoor meerdere mensen tegelijkertijd op locatie kunnen werken.

Met een op IP-gebaseerde bediening en zijn hoogwaardige videokwaliteit is de AV-HSW10 de ideale keuze voor het vereenvoudigen van on-site videoproductie en -uitzendingen; of het nu gaat om een high-flex educatieve lessen, een webinar of talloze andere live-evenementen.

Belangrijkste functies

  • High-definition video van uitzendkwaliteit in een compact notebookformaat.
  • NDI®1,2, NDI® | HX1,2,[2], SRT en RTMP[3] input/output evenals SDI en HDMI. USB-aansluiting compatibel met USB Video Class. Directe streaming vanaf het apparaat voor eenvoudige integratie met online conferentieservices.
  • Eenvoudige, intuïtieve bediening voor live productie en robuuste behuizing voor optimale betrouwbaarheid.

Ga voor meer informatie over de AV-HSW10 naar: Live Switchers | AV-HSW10 Panasonic-verbinding

 

Meer over
Lees ook
Vier succesfactoren van een surveillance-oplossing

Vier succesfactoren van een surveillance-oplossing

De keuze voor een nieuw bewakingssysteem kan voor de nodige hoofdbrekens zorgen bij organisaties: op welke technische vereisten moet je letten, hoe zorg je ervoor dat een systeem nog de nodige jaren meekan en wat is je opslagbeleid? Het zijn maar enkele vragen die elke organisatie zich zou moeten stellen bij het vernieuwen van hun bestaande survei1

Webfleet ondersteunt FlixBus op weg naar een nog veiliger busnetwerk met AI-gebaseerde videotelematica

Webfleet ondersteunt FlixBus op weg naar een nog veiliger busnetwerk met AI-gebaseerde videotelematica

FlixBus, een wereldwijde aanbieder van comfortabele en betaalbare busreizen, gebruikt de videotelematica-oplossing van Webfleet om het grootste langeafstandsbusnetwerk van Europa nog veiliger te maken. De op AI gebaseerde oplossing van de leidende leverancier van wagenparkbeheer in Europa combineert voertuig- en ritgegevens met machine vision en o1

Synology kondigt AI-camera’s BC500 en TC500 aan

Synology kondigt AI-camera’s BC500 en TC500 aan

Synology kondigt de BC500 en TC500 aan: veelzijdige en weersbestendige ‘bullet’- en ‘turret’-camera’s voor slimme bewaking. De Synology BC500 en TC500 beschikken over geavanceerde AI-functies, een uitzonderlijke beeldkwaliteit en naadloze integratie met het videomanagementsysteem Surveillance Station. De BC500 is per direct beschikbaar, de TC500 v1