VTKE: 68 procent van de Nederlanders vindt vrije modemkeuze belangrijk

vtke-400300

Eindgebruikers willen niet dat de provider hen voorschrijft welk eindapparaat ze op hun internetaansluiting moeten gebruiken. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het Verbund der Telekommunikations-Endgerätehersteller (VTKE) dat is gehouden in zeven verschillende landen, waaronder Nederland. De keuzevrijheid wat betreft het eindapparaat op de internetaansluiting is voor de Nederlanders erg belangrijk. Gelukkig wordt hier al gehoor aan gegeven, want vrije modemkeuze is sinds kort een feit in Nederland. 

 
 
Vrije modemkeuze
Sinds 28 januari 2022 hebben alle Nederlandse consumenten de vrijheid om hun eigen modem te kiezen ongeacht de provider. Door de nieuwe regelgeving van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) mogen internetproviders het gebruik van specifieke standaardmodems niet meer voorschrijven. Hierdoor kunnen consumenten een modemrouter kiezen die beter aansluit bij hun specifieke internet- en Wi-Fi-voorkeuren en behoeften.
 
35% wil eigen modem kiezen
Recent heeft het VTKE onderzoek gedaan naar vrije modemkeuze en de wens van de consument in zeven Europese landen*. Uit dit onderzoek blijkt dat de wens naar vrije modemkeuze in alle deelnemende Europese landen zeer sterk is. Meer dan twee derde van de ondervraagden per land geeft namelijk aan de vrije keuze voor eindapparaten zeer belangrijk te vinden. Voor Nederland specifiek geldt dat 68 procent van de Nederlanders de keuze- en beslissingsvrijheid van hun eigen modem als erg belangrijk beschouwt. Zelfs 35% van de respondenten zou bij het aanschaffen van een nieuw modem, niet meer voor het standaardmodem van de netwerkprovider gaan. Goed nieuws voor deze groep, gezien vrije modemkeuze in werking is getreden.    
 
De voordelen van vrije modemkeuze
Wat zijn dan nu precies de voordelen van een vrije keuze? In een tijd waarin thuiswerken en thuisstuderen nog steeds aan de orde is of misschien wel het nieuwe normaal wordt, zijn een betrouwbare internetverbinding en een stabiele Wi-Fi verbinding belangrijker dan ooit. Niet alleen voor werk of studie, maar ook voor ontspanning zoals gamen, of als toepassing in een Smart Home of Slimme tuin, bestaan er verschillende connectiviteitseisen. Voor iedere wens bestaat er een juiste oplossing. Vrije modemkeuze biedt consumenten dan ook de kans een modemrouter te kiezen, die beter aansluit bij hun specifieke internet- en Wi-Fi-wensen en die toegang geeft tot functionaliteits- en beveiligingsupdates.
 
Eric van Uden, Country Manager Nederland bij AVM, zegt over de vrije modemkeuze: “Dit biedt consumenten de mogelijkheid om te kiezen voor meer innovaties, functionaliteiten en updates. Met onze FRITZ!Boxen werken we continu aan snelle, stabiele en veilige internetaansluitingen en intelligente thuisnetwerken. Innovaties en updates stellen we kosteloos beschikbaar aan klanten. En dat geldt ook voor securityupdates. Nu krijgen consumenten toegang tot de nieuwste functies en securityupdates die perfect passen bij hun internetbehoeften. Ons brede aanbod modemrouters biedt voor elke wens een oplossing.”

 

(link)

Meer over
Lees ook
TP-Link introduceert de Omada ER7212PC All-in-One Gateway

TP-Link introduceert de Omada ER7212PC All-in-One Gateway

TP-Link, een toonaangevende wereldwijde leverancier van consumenten- en zakelijke netwerkproducten, introduceert de Omada ER7212PC All-in One Gateway die een VPN-router, PoE+ switch en Omada controller combineert in één compact apparaat voor zakelijke toepassingen.

FRITZ!Box 7590 AX – de nieuwe digitale hub voor thuis met Wi-Fi 6

FRITZ!Box 7590 AX – de nieuwe digitale hub voor thuis met Wi-Fi 6

Met de nieuwe FRITZ!Box 7590 AX breidt AVM zijn DSL-portfolio uit met een nieuwe variant van de populaire FRITZ!Box 7590. De FRITZ!Box 7590 AX biedt de centrale prestatiekenmerken van de FRITZ!Box 7590 en maakt gebruik van Wi-Fi 6. De nieuwe draadloze standaard is sneller en vooral efficiënter, omdat nog meer apparaten tegelijkertijd van Wi-Fi kunnen...

FRITZ!Box 6660 cable: een razendsnelle FRITZ!Box voor iedere kabelaansluiting

FRITZ!Box 6660 cable: een razendsnelle FRITZ!Box voor iedere kabelaansluiting

Vanaf vandaag is het zo ver: vrije modemkeuze treedt in werking. AVM brengt met ingang daarvan de FRITZ!Box 6660 cable op de markt: de perfecte Wi-Fi 6 FRITZ!Box modemrouter voor elke kabelaansluiting. Een FRITZ!Box voor vlot plezier én een intelligent thuisnetwerk. Vanaf morgen is deze FRITZ!Box verkrijgbaar bij verschillende retailers.